сега малко информация за всички, които четат с нетърпение и очакват интервюто:
- втори документи на 25 ноември, писмо за дата към 10 февруари
- писмо за интервю месец март
и ето на 6-ти минах
Господин Ривард е един прекрасен човек,ужасно мил и ведър.Наистина има голям моржов мустак, но всичко му се разбира.Аз бях писал на ниво френски 5/6 и английски 7/8 и му разбрах 95 % от приказките.Говори бавно и ясно, повтаря ако види че не го разбирате.Относно интервюто, мен ме пита само по документите и малко информация за технологийте в Квебек, както и за Монтреал,така че приятели прочетете повече за тези неща. Малко ми беше трудно с френча, но тои мина на английски и тогава отпаднаха всичките ми проблеми. След това ме пита на френски само за приятелите в Квебек и с това приключихме.Интервюто ми беше около 40 мин.общо.Личше си че иска максимално да помогне и да бъде много внимателен, но въпреки това до края не успях да разбера дали ще ме пусне или не. Наистина това беше едно много приятно интервю, което премина по скоро като приятелски разговор. Колкото до преводачката, не успях да запомня името на жената, но тя беше също много спокойна и усмихната. Много къса руса коса, около 46 годишна.При всеки мой поглед към нея веднага се включваше и превеждаше на П.Р. каквото трябва...Може би пиша малко объркано, но всички които са минали по този път ще ме разберат...

Това е в общи линий, ако има въпроси ще отговоря на всички... благодаря ви за търпението...

между другото утре ще дойда на срещата да се почерпим...
Васето