Здравейте,
ние подадохме документи до Виена на 17.09.09г. В събота получихме писмо от Виена в което ми искат други официални допълнителни документи за доказване на професионален стаж от октомври 2004г. насам.
Аз съм счетоводител, завършила съм през 1997г. ВИНС Варна и от тогава съм работила само по специалността. Имаме 2 деца, родени 2003 и 2007г. По време и на двете майчинства съм работила дистанционно, т.е. от къщи. Изпратила съм им граждански договор, който покрива 1 година, но в него няма работно време. Мога да им изпратя копие от длъжностната характеристика и препоръки от двете фирми, в които съм работила и продъжавам да работя.
Ако някой може да помогне какви други документи да им изпратя, ще му бъда много благодарна.
Допълнителни документи за Виена
Re: Допълнителни документи за Виена
аз не съм голям експерт в областта, но това за което се сещам е:
* трудова книжка (ако си на договор)
* осигурителна книжка (ако се самоосигуряваш)
* справка от НОИ, ако няма как да си вземеш трудовата книжка
* или справка от НАП, ако се самоосигуряваш
аз се самоосигурявам и във Виена изпратих 2-те си осиг. книжки + справка от НАП, че не дължа данъци и осигуровки...
в смисъл, поне според мен за да докажеш трудов стаж означава, че някой ти плаща осигуровките или си ги плащаш сама и в 2-та случая ти трябва някой от горните докс...
а може и да греша, пак казвам не съм експерт.
* трудова книжка (ако си на договор)
* осигурителна книжка (ако се самоосигуряваш)
* справка от НОИ, ако няма как да си вземеш трудовата книжка
* или справка от НАП, ако се самоосигуряваш
аз се самоосигурявам и във Виена изпратих 2-те си осиг. книжки + справка от НАП, че не дължа данъци и осигуровки...
в смисъл, поне според мен за да докажеш трудов стаж означава, че някой ти плаща осигуровките или си ги плащаш сама и в 2-та случая ти трябва някой от горните докс...
а може и да греша, пак казвам не съм експерт.
07.07.2009 FedEx
15.07.2009 Accusé
25.11.2009 Entrevue de sélection à Vienne
15.07.2009 Accusé
25.11.2009 Entrevue de sélection à Vienne
Аз съм изпратила копия на трудовата книжка и гражданския договор, надлежно преведени. Но аз разбирам, че ми искат да докажа трудовия стаж точно като счетоводител.
- hadministratora
- Хабсурден
А те не са ли уточнили как искат да им докажеш? В крайна сметка и в договора и в тр. книжка би трябвало да пише какво си работила. Може би искат длъжностна характеристика?ani_1973 написа:Аз съм изпратила копия на трудовата книжка и гражданския договор, надлежно преведени. Но аз разбирам, че ми искат да докажа трудовия стаж точно като счетоводител.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Всичко от гореизброените неща доказва трудовият стаж, но само ако в документа е посочено работното време и срока за работа. Ако това го няма нито един от изброените документи не върши работа. Трудовата книжка затове е основният документ доказващ трудов стаж, защото е стандартен формат и всички необходими неща няма начин да бъдат пропуснати. Докато в един граждански договор може да са пропуснати някои неща и да се регламентира само срокът за извършване на работата и цената.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!