За ваксинирането на малки деца в Канада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Публикувай отговор
Жени

Re: За ваксинирането на малки деца в Канада

Мнение от Жени »

Аутизмът е нозологична единица, която спада към психиатричните разстройства!

По-конкритно Аутизмът е Генерализирано Разстройство на Развитието и поради това включва в клиничната си картина неврологична симптоматика! Но в никакъв случай не е неврологично заболяване!
Light

Мнение от Light »

poumpy написа: Доколкото аз знам имунният отговор бива вроден и придобит, а също така - активен и пасивен. Не знам кой според теб е естествен и съответно изкуствен.
Не знам от медицинска гледна точка кое е правилната терминология, но по човешки казано за мен естествения имунитет е този с който се раждаме, а изкуствения е придобит чрез ваксиниране.
Фундаменталния въпрос за мен е дали трябва изобщо да се удря някаква ваксина, за да се придобият антитела а не дали е правилно ударена.
Знам че не живеем в същото време в което предците ни и условията са много различни, част от тези условия са наличието на нови и повече от преди ваксини. Защо априори ги изключваме от уравнението?
Между другото познавам хора за които не минава ден без шоколад и нямат даже кариесче.
miteto написа: Ако естествената имунна система можеше да се справи самостоятелно с всичко, хората щяха сами да се излекуват от коя да е болест след малко боледуване. Щом искаш, живей си в 15 век ама що ни набутваш конспирационни теории и хомеопатски тъпотии?
Знаеш ли колко хора от това поколение са си заминали преди да навършат 18 години от болести за които сега има ваксини?
Пич, вече се убеждавам че вродената имунна система се справя блестящо и много по-добре от придобитата.
За твое сведение хората които били измрели преди да стигнат 18 са умирали именно защото вродената им имунна система е била слаба, вследствие на условията в които са живеели и недостига на храна.
По-нагоре беше даден пример с появата на туберколоза. Развива се основно в райони където населението живее мизерно.
Ако си беше направил труда да прочетеш малко от статията за която пуснах линк щеше да видиш интересни примери, вместо това без да видиш за какво става въпрос ти го определи като хомеопатски дивотии. Това показва че вече имаш изградено мнение, което ок, мисли каквото си искаш, обаче за да отречеш една цяла наука само защото ти мислиш че това са тъпотии се иска малко повече от твоето мнение.

Не мисля че постването на линк към статия е набутване на нещо на някого. Ако искаш чети ако искаш недей.
Защо обаче използваш множествено число? Кого освен себе си представляваш?
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Вече си си отговорил сам на въпросите, обяснил си си всичко според твоите възможности и сега го обясняваш и на останалите ли :^) ? За какво е този патос ? Ваксинирането не е задължително, юпииии ...
Тези спорове са извън възможностите на сървърите на този форум, ще отнемат години и резултатът пак ще е незадоволителен :talk: :D.
А може би заговорът на илюминантите е да изплашат всички колко са опасни ваксините и те да спрат да си ги слагат, а през това време те да са се ваксинирали до зъби и да чакат да завладеят света ;). А, затова сетил ли се е някой ]:)?
Циганите - на Сатурн !
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Много ясно, че като няма какво да добавиш към темата ще започнеш да осмиваш всички, които не мислят, като теб.
Никой до тука не спомена, че ни дават отровни ваксини преднамерено или че единствената цел на ваксините е да ни тровят без да имат и търсения от учените ефект.
Навремето докторите са лекували и с пиявици (кръвопускане), както вероятно знаеш и са смятали съсвсем искрено метода за най-напредналия. Обявявали са всеки който им се противопостави за луд и невежа.
Това е само един малък пример, който показва занчението на предрасъдъците и вярванията в почти всяка сфера на живота ни, като няма за цел да уточнява полезни ли са или не ваксините.
Сигурно илюминатите изнасят и фалшиви сведения за наличието на тези заболявания, за които говорихме по-горе незнам. Може и да имат пръст в цялата работа кой знае, но едно мога да ти кажа, че въобще не е никаква конспирация или теория въжделението им за редуциране броя на световното население. Никой не го крие и говорят съвсем свободно и явно за това.
Ако толкова държиш мога да ти дам достатъчно сведения със звук и катрина при това изречено от техните усти, но нека е в друга тема да не разводняваме нещата тук.
Въпреки това никои не казва, че тези им планове се осъществяват благодарение на ваксините или по някакъв друг начин, кой знае всъщност.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Къде разбра че държа нещо да ми даваш?
Ти какво имаш да добавиш дето не съм го чувала вече, нищо със сигурност.
Ако аз имах нещо да добавя към темата щях да го направя по някакви световни форуми, но никой тук няма, чесане на езици е това. Секти има много, какво те интересуват илюминатите, сиентолозите, мормоните или талибаните какво си говорят, открито или скрито :?:.
Въпроса е че всеки в днешно време си мисли, че ако се напъне достатъчно и ще разбере всичко, а не е така. Че в интернет има линкове до всяка истина. Не е ничия вина, никой не е длъжен да стигне до всяка истина или знание сам, нито е възможно, нито е логично.
Но ерозията на авторитети от всякакъв род и величина води до хаос в много области. Кой е доктор, кой е мошеник, кой измъкне някаква йезуитска логика и хомо сапиенс на 21 век решава че това е неговата истина .... Затова в момента има 99 истини и поне 80% от тях не са истини, но от всяка някой печели много пари, не се съмнявай :D ... Всеки сам избира как ще се дължи при това положение. И в какво ще вярва ;) !
Циганите - на Сатурн !
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Light написа:Ако си беше направил труда да прочетеш малко от статията за която пуснах линк щеше да видиш интересни примери, вместо това без да видиш за какво става въпрос ти го определи като хомеопатски дивотии. Това показва че вече имаш изградено мнение, което ок, мисли каквото си искаш, обаче за да отречеш една цяла наука само защото ти мислиш че това са тъпотии се иска малко повече от твоето мнение.
Прочел съм цялата "Световната конспирация срещу здравето", беше доста забавна (но може да е направо депресираща ако се вържеш на автора), та реших че няма да губя още време със статията. Д-р Гълъбов е най-известния хомеоПат в България и нещата които пише са дивотии. Ерго, стигаме до моя израз "хомеопатски дивотии". Иначе хомеопатията е страхотна "наука", както и гадаенето на чаени листенца и астрологията. Има доста повече от моето мнение по въпроса и то не е от шамани или шарани, а от учени.
Аватар
gazara

Мнение от gazara »

Автора на темата съвсем не търси мнение а налага своето,пълно е с хора с мнение които дори нямат деца?!Всъщност на кого е нужна тази тема?Моля модераторите да закл. тази тема от която никой няма нужда,...........
" всеки сам си носи кръста" е казал Гогол...
http://bgtheatreadventure.weebly.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Защо трябва да се заключва интересна и полезна тема?
Аз лично я намерам полезна, въпреки че нямам деца, но научих неща дето не ги знех, и някой ден като имам деца ще са ми от полза.
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Ех и ти сеирджийке, какво научи :lol:? Коя е Албърта знаеш ли, а?
Циганите - на Сатурн !
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

anxeli написа:Ех и ти сеирджийке, какво научи :lol:? Коя е Албърта знаеш ли, а?
Ами например не знаех че ваксините НЕ са задължителни.
А алберта не беше в нашия клас, ама прави хубави ребърца и стекове
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Light

Мнение от Light »

xxxra написа:Автора на темата съвсем не търси мнение а налага своето,пълно е с хора с мнение които дори нямат деца?!Всъщност на кого е нужна тази тема?Моля модераторите да закл. тази тема от която никой няма нужда,...........
Моля модераторите да игнорират горното изказване.
Мога да разбера емоциите на господина, но не е негово правото да иска затваряне на тази тема!

Моля митето, xxxxра и отчаяната домакиня надраснала себе си като хомо сапиенс да цитират моите думи с които аз налагам мнението си на останалите.
Незряло е твърдението че щом нямаш деца не бива да казваш каквото мислиш по тази тема.
Тази тема на мен лично ми е много нужна защото децата ми съвсем скоро ще се родят и аз искам да бъда предварително подготвен и решил какво да правя с тяхното ваксиниране.
Също така смятам, че хората на които предстои да ваксинират децата си трябва да знаят че може би има такъв проблем и ако желаят да потърсят повече информация по въпроса а после сами да си вземат решението.
Aз лично намерих отговорите на въпросите си, от темата, от личните съобщения на хора, които нарочно не искат да пишат тук поради наличието на "научните" коментари на всезнайковците и от разговорите с хора, които са минали по този път и споделиха мненията си.
В днешно време е много по-лесно да намериш нужната информация, стига да я потърсиш.
Разбира се такава не е нужна на хора които по дефиниция разбират от всичко, живеят във 23 век където няма болести, просто защото от самото раждане на хората им се слага ваксина срещу всичко включително и срещу метеоризъм.
Информация не е нужна и на хора, за които има кой да мисли вместо тях - доктори, учени, академици и прочее.
Тези същите обаче няма да ти кажат защо точно не си прав, а ще те подиграят, обявят за изостанал и сектант.
Янаци, не знам дали осъзнавате но вие стопирате много хора да кажат това което мислят защото не им се влиза в спор с вас. Вашите изказвания не допринасят с информация за темата, но пък съдържат доста необосновани и дори обидни квалификации.

Аз вече съм взел решението си като бъдещ родител и смятам че съм направил повече за да бъде то едно информирано решение от това просто да приема думата на незаинтересования педиатър.
Благодаря на всички които споделиха опита си, на празнодумците пожелавам по малко Ганювщина и повече поглед извън рамката която са си сложили.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Light написа:Тази тема на мен лично ми е много нужна защото децата ми съвсем скоро ще се родят и аз искам да бъда предварително подготвен и решил какво да правя с тяхното ваксиниране.
Също така смятам, че хората на които предстои да ваксинират децата си трябва да знаят че може би има такъв проблем и ако желаят да потърсят повече информация по въпроса а после сами да си вземат решението.
Aз лично намерих отговорите на въпросите си, от темата, от личните съобщения на хора, които нарочно не искат да пишат тук поради наличието на "научните" коментари на всезнайковците и от разговорите с хора, които са минали по този път и споделиха мненията си.

Аз вече съм взел решението си като бъдещ родител и смятам че съм направил повече за да бъде то едно информирано решение от това просто да приема думата на незаинтересования педиатър.
Мерси че ни информира, но мисля че на всички беше ясно още от първите ти 1-2 поста в темата че вече си взел решението за себе си и какво точно е то.
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

:y: Light, който търси той намира, каквото и да е решението ти.
Много хора подценяват съдържанието на интернет-пространството, но каквото и да си говорим това е единственното място, където има свобода на словото, колкото и небивалици да пише това е единственото място където, човек може да се изрази свободно без това да се отрази на заплатата, репутацията или социалното му положение.
Колкото до книгата на Гълъбов и аз мисля, че е написана тендениозно и с преувеличения, но това не пречи да се натъкнеш и на интересни факти.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

И аз ти благодаря :emo:, винаги когато ми стане чоглаво от ужасно много любезност около мен знам че мога да вляза тук и да ми се каже безпроблемно и веднагически от хора, признали си че нищо не разбират, че съм тъпа всезнайка ;). Това ме държи много граундед.
Лайт :!:, обидите ги сипеш ти. Не ти се сърдя, но за предпочитане са аргументи.
Не разбрах къде и какво да те цитирам, нито как да стана само домакиня. Обещавам да съм отчаяна :call: ...
Циганите - на Сатурн !
Light

Мнение от Light »

Мите отново да те питам коя е масата хора които представляваш като казваш "Ни" ?
Аз не държа да четеш тази тема и дори да ми благодариш, същото важи и за anxeli, която няма нужда да ми благодари за приземяването защото си личи че няма да е задълго. :emo:

Мите, в текста които цитираш ударението пада на
"Също така смятам, че хората на които предстои да ваксинират децата си трябва да знаят че може би има такъв проблем и ако желаят да потърсят повече информация по въпроса а после сами да си вземат решението."
извинявам се че не го подчертах и маркирах в червено първоначално.
Решението ми не е взето по времето когато пуснах темата, напротив търсих и още търся максимално повече информация по въпроса и се опитвам да гледам равнопоставено на въпроса.
За съжаление обаче не видях нито едно мнение на родител, който да каже "отидох без никакви грижи да ваксинирам детето и всичко е наред", точно обратното.
А би ми било много по-спокойно ако имаше такива коментари.
Съжалявам, не бях предубеден, но цялата информация която събрах не работи никак в полза на ваксините.

Аргументи? Ето ви два

1. Линк към статия на Доктор, Учен за ползата от ваксините
http://www.puls.bg/health/motion/news_2697.html
Открийте къде въпросния започва да си противоречи.
Заклевам се, че коментарите под темата не са мои или по някакъв начин повлияни от мен.

2. Колегата ми италианец на когото наскоро се роди дъщеря ходи при възрастен педиатър - Чех в West Island. Този същия педиатър му е казал да избягва новите ваксини, защото причинявали ... вие знаете какво, и да разчита на старите отпреди 40г.
На този човек - лекар също не съм му повлиявал по никакъв начин.
Ако някой иска да си запише детето при него, мога да взема името му и в коя болница работи.

Kpetrov, харесва ми как мислиш, аз също не вярвам напълно на д-р Гълъбов.
Това в което вярвам е събирането на повече и разностранна информация и използването на здрав разум за обработката и.
Пък че някой ще ме нарече невежа или другояче голяма работа, ще го преживея :)

Весел уикенд на всички :party:
Публикувай отговор