Здравейте,
Как се купува кола чрез http://www.ebay.ca?
Простете невежеството ми, но никога не съм го правил и не познавам никого който да го е. Често използвам този сайт за почти всичко (което не се яде )от което имам нужда. Може да се каже че така си опростявам живота, но що се отнася до колите (понеже каквото ми пасва се намира в щатите) се страхувам да не си го усложня.
На пръв поглед нещата изглеждат прости. Плащаш и си чакаш доставката. Обаче остава съмнението, че щом не съм чувал други да го правят, може и да се окаже че има проблеми.
Моля споделете вашия опит и/или мнение .
купуване на автомобил чрез Ebay.ca
купуване на автомобил чрез Ebay.ca
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Re: купуване на автомобил чрез Ebay.ca
Преди години продадох един Джип по eBay. Чичкото го купи без да го е видял...
Аз лично не бих купил кола ако не я видя и покарам първо. От друга страна има продавачи със стотици положителни фийдбакс и ако колата е по-новичка има добър шанс да не е с проблеми. Но все пак си е риск.
Предложение: Защо не си направиш една 3-4 дневна екскурзия до Ню Йорк (тя ще ти струва колкото шипинга на колата). Маркирай си 5-6 и кусур коли които ти харесват (но от другата страна на реката Хъдсън в Ню Джързи по редица причини!!!) иди на място и ги виж. Същевременно задължително провери и www.autotrader.com и ако искаш, www.cars.com и виж какво се продава. Често там се предлагат цени по-добри от тези на eBay. Дийлъра ще ти даде временен номер да си залепиш на задния джам и се прибираш с колата в Канада.
Ако знаеш какво искаш и колко реалистично ще трябва да платиш, няма да се върнеш с празни ръце. Па и да не купиш нищо, пак си струва да се види града.
Провери първо дали моделът, който искаш може да е внася тук. Имаше една тема на миркааа, ама сега ме мързи да търся.
Аз лично не бих купил кола ако не я видя и покарам първо. От друга страна има продавачи със стотици положителни фийдбакс и ако колата е по-новичка има добър шанс да не е с проблеми. Но все пак си е риск.
Предложение: Защо не си направиш една 3-4 дневна екскурзия до Ню Йорк (тя ще ти струва колкото шипинга на колата). Маркирай си 5-6 и кусур коли които ти харесват (но от другата страна на реката Хъдсън в Ню Джързи по редица причини!!!) иди на място и ги виж. Същевременно задължително провери и www.autotrader.com и ако искаш, www.cars.com и виж какво се продава. Често там се предлагат цени по-добри от тези на eBay. Дийлъра ще ти даде временен номер да си залепиш на задния джам и се прибираш с колата в Канада.
Ако знаеш какво искаш и колко реалистично ще трябва да платиш, няма да се върнеш с празни ръце. Па и да не купиш нищо, пак си струва да се види града.
Провери първо дали моделът, който искаш може да е внася тук. Имаше една тема на миркааа, ама сега ме мързи да търся.
- ablood
- Обратна връзка:
Ако е частна обява както и да е, но автодилърите лъжат безскрупулно и винаги. Дори и да върнеш колата мисля, че трябва да платиш транспорта.
Многократно съм виждал обяви в kijiji.com на уж частни лица, които, ако им погледнеш постовете се оказва, че продават десетки коли едновременно, всичките с еднакво описание, безупречни и надеждни. Тоест описанието си няма нищо общо с колата. Ако клиента открие нещо тогава ще се мисли.
Моето мото е - нокога от дилър, никога без да я пробвам, никога вечер.
Многократно съм виждал обяви в kijiji.com на уж частни лица, които, ако им погледнеш постовете се оказва, че продават десетки коли едновременно, всичките с еднакво описание, безупречни и надеждни. Тоест описанието си няма нищо общо с колата. Ако клиента открие нещо тогава ще се мисли.
Моето мото е - нокога от дилър, никога без да я пробвам, никога вечер.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
- ablood
- Обратна връзка:
Току що установих, че адаптора, който платих преди цял месец е изпратен на моя адрес... в UK.
Представяш ли си да установиш, че колата която си платил е в Мексико?!?
Представяш ли си да установиш, че колата която си платил е в Мексико?!?

Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.