Много обичам скариди

, огромни, полусурови едва ли не, всички в къщи ги обожаваме

. И силантро ядем много, с мексиканско и индийска леща, също и в тай салати.
Японската и на нас ни е най-любима, най-хубавите супи (рамен) са в Kenzo, малко над Yonge/Finch. За суши най обичаме омакасето на Хашимото и Зен

... Има и един страхотен в Нюмаркет - Соло суши, мням-мням ...
Мексикански любим ни е Ел Тромпо на Кенсингтън маркет. Тай много обичам също. Виетнамската супа Фо се бях пристрастила към нея направо по едно време

. Имат и едни сърмички с едни телешки месца в тях, така и не разбрах листото какво беше ... Сайгон систър беше най-хубавия виетнамски, но фалира пролетта накъде ...
Най-хубавия фалафел правят руските евреи на Батхърст и Шепард

, опитала съм на много места ... Индийско, персийско, корейско, италианско, испанско, португалско, перуанско, всичко сме опитвали почти, а някои класически неща в къщи правя доста добре

. Рамен, маки суши, енчилади, тортили, кесадияс, паейа, джамбалая, месо със зеленчуци по китайски, батър чикен, тикка масала, корейски прозрачни прекрасни телешки месца със специален барбекю сос, мариновани в екзотични субстанции невероятни стейкове, шримпчета, скалъпс, халибут ... Шкафовете ми с подправки и ингредиенти вече нямат чет. Класически български неща отдавна не съм готвила, мусака никога, пълнени чушки и сърми по-често, боб веднъж в годината

... Виж баници, милинки, мекици, питки са друго нещо, правя постоянно. Български неща които имаме винаги са някои подправки - джоджен, чубрица, чимен, също така лютеница, акациев мед, лозови листа, някои сладка, патладжани с домати
![Evil ]:)](./images/smilies/emoticon-0116-evilgrin.gif)
... Сирена и кашкавали в къщи само аз ям, отдавма съм свикнала с моцарела, чедъри и рязни други, български кашкавал не търся. Сирене обаче вземам, незаменимо е за баница, юфка със сирене и т.н.
Всяко ястие си върви със съответното питие естествено, което ми напомня че мъжа ми се запиля при някакъв познат с малбека ми в багажника

, их значи .... Върви си с аржентинско руло от мляно месо с малко спанак и с чимичури сос

....