билети и адрес
Re: билети и адрес
Ако се сменя полет на територията на Канада наистина багажът се взима от пътуващите и се прехвърля на ръка, независимо че е чекиран до крайната точка. Това е, за да се мине митницата и граничния контрол наведъж.
Важи за всички, не само за новопристигащи имигранти.
Важи за всички, не само за новопристигащи имигранти.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
- hadministratora
- Хабсурден
А, ако не е в Канада? Питам, защото полета с който смятам да пътувам е през Варшава и после директно в Торонто. Може би трябва да задам този въпрос на авиокомпанията...?speedy написа:Ако се сменя полет на територията на Канада...
Направо си взимаш багажа в Торонто.hadministratora написа:А, ако не е в Канада? Питам, защото полета с който смятам да пътувам е през Варшава и после директно в Торонто. Може би трябва да задам този въпрос на авиокомпанията...?speedy написа:Ако се сменя полет на територията на Канада...
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
- hadministratora
- Хабсурден
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Аз пътувах с лот ако става въпрос за същия полет. Първо се пътува с Embarer 170 а после с Boeing 737-300 мисля че беше. Ембарера страхотно вози даже не очаквах толкова хубав полет за такъв малък самолет. С боинга ще ти се вземе ъкъла 9 часа. Пак повтарям ако е същия полет. Но в крайна сметка единствения проблем ще е като попаднеш на пъпчивия новобранец дето е към имиграционните. Та пази си силите за там. 

- hadministratora
- Хабсурден
Точно за него става думаkill_u написа:Аз пътувах с лот ако става въпрос за същия полет.

-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Имаш ЛС. Даже се чудя дали да не го пусна тук понеже инфото може да интересува хората. Как смяташ? Всъщност ако смяташ, че е важно постни го.
- hadministratora
- Хабсурден
Струва ми се много интересно и полезно това за всички, които мислят да ползват този полетkill_u написа:Имаш ЛС .... Всъщност ако смяташ, че е важно постни го.

kill_u написа:Ами всъщност жена ми ще пътува по-късно с децата. Аз пътувах сам и в момента съм сам. Напомни ми към 10 Декември ще ти кажа какви са впечатленията на децата. Иначе полета през океана е нощен. Но като кацахме над торонто гледката беше УНИКАЛНА! Въпреки на това трябва да имаш следното в предвид.
Поляците закъсняват заради лошата си организация. На летището в София имахме 10 минути закъснение. След това ни свалиха във Вършава и от самолета с един автобус ни откараха до едно място наподобяващо голямо фоайе. Ти вземаш пътя в ляво там е написано TRANSIT A вътре се събират доста хора но вие претендирайте, че сте с дете. Там правят секюрити чека на самолета. Отново безумна история само ДВАМА човека проверяват над 300 пътника. Как ти се струва а имаш между двата полета 1 час разлика. Няма да те оставят даже и да не минеш сред първите. Просто отново Боинга ще закъснее. А като си нареден там от ляво има едно гише там сяда една полска хубавица и вика кои са от БГ, кои са от Украйна, кои са от Беларус. Взима и им оправя паспортите. Така че имай и това в предвид. След секюрити чека вървиш направо до края на коридора който се вижда пред теб стигаш една стълба и се качваш там почваш да се връщаш и ще видиш гейта. Няма начин да не го забележиш защото много хора се трупат на него за междуконтиненталния полет. Не слушай какво ти говори по уредбата каката полякиня. Тя меша английски думи с полски( направо бях потресен от тоя факт така че ако искаш като намериш гейта се заслушай).
В полета хранят добре. Пътувал съм и с холандците но тия повче ми харесаха от тая гледна точка. Понеже самолета е малко по странно конструиран искай да си посредата. Няма да можеш да гледаш през прозореца но пък ще сте тримата. Гледай да си по - напред на тази машина двигателите са прибрани близо до корпуса и ако си след тях жална ти майка. Аз се паднах баш след единия и баш с един украинец. Изпихме виното на самолета.
После идва Торонто. Ако не ти дадат митническа декларация в самолета няма да се притесняваш като излезеш от гейта има на едни бюра там колкото искаш. Попълваш си я( за целта си осигури химикал предварително) и тримата минавате през контрола. Аз минах през едно младо момиче индийче и тя беше много отзивчива. Следва имиграционните. Те са в дясно след будките с митническите но то така или иначе ще ви насочат натам. Като влезеш се нареждаш и чакаш около две три минути питат те какъв си що си и после те пращат в един коридор в дясно. Там вече се срещаш с митническите.Лично при мен в тоя момент късмета спря да работи и се паднах на някакъв задръстеняк. Започна да ме разпитва разни глупости и накрая искаше да му покажа, че нося необходимата за пребиваването сума. Аз му казах, че не я нося и понеже съм сам затова нося по малко пари. Като взе да се прави на интересен направо ми идеше да му тупна един. Но го изтраях накрая обаче взе да се заяжда къде ми била обицата ( на снимката в паспорта съм с обица). Накара ме да покажа и парите които нося така че се отървах но след 20 минути обяснения и нерви. Това беше и последното. Излизаш на терминал 1 да знаеш ако има някой да те чака.
Това последното да го прочетат онези, дето преди време ми обясняваха, че никой не те пита за и брои парите с които влизаш. "Такъв случай досега нямало."
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Разбира се ,че питат за парите. Нас също ни накараха да ги покажем и не са ги броили но ги огледаха добре.
Благодаря на Kill_u за постинга и на всички останали за информацията,ние си платихме билетите и наистина дадохме адрес където ще бъдем,момичето каза ,че не е задължително да дадем адрес веднага,но трябва да и го изпратим по-късно,както и направихме.Моля ви да кажете нещо повече за декларациите,като влизаш в Торонто,освен парите какво друго трябва да се декларира?Другото нещо което ме тревожи е че сме с визи от Квебекската процедура,не знам като ни питат къде отиваме да им кажем ли че сме за Монреал и какво да правя с тези декларации,които попълнихме на интервюто за място където отиваме?А сертификатите за селекция тях какво да ги правим?Моля ако някой е като нас с такива документи в Торонто да каже,как е минало.Благодаря ви на всички за отговорите.
19.10.2007г -интeрвю
29.01.2009г.-медицински
12.02.2009г.-ок мед.
09.03.2009-покана визи
02.04.2009-визи
08.01.2010 - Toronto,On
29.01.2009г.-медицински
12.02.2009г.-ок мед.
09.03.2009-покана визи
02.04.2009-визи
08.01.2010 - Toronto,On
- hadministratora
- Хабсурден
Визите може да сте ги получили по френската процеура, но едва ли се различават по нещо от визите, които се получават по федералната. Не ми се вярва на самата виза да пише по коя процедура си.kate_m написа:...нещо което ме тревожи е че сме с визи от Квебекската процедура...
Те изобщо служат ли за нещо след получаването на виза?kate_m написа:...А сертификатите за селекция тях какво да ги правим?
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Визите може да сте ги получили по френската процеура, но едва ли се различават по нещо от визите, които се получават по федералната. Не ми се вярва на самата виза да пише по коя процедура си.[/quote]hadministratora написа:kate_m написа:...нещо което ме тревожи е че сме с визи от Квебекската процедура...
Май пише къде отиваш обаче. На моята пишеше "Торонто", а на тяхните ще пише "Монтреал" най вероятно. Така че трябва да лъжете, че ще ходите при приятели първо в Торонто а после ще се върнете в Монтреал. А парите не ги декларирайте. Трябва да ги декларирате само ако са над 10 000 долара. Но даже и тогава моя съвет е да си траете. Нека някой друг да каже мнението си.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Никакъв град не пише върху визите, бъркаш се kill_u. И никой за нищо не трябва да лъжете.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
- hadministratora
- Хабсурден
kill_u написа:...Но даже и тогава моя съвет е да си траете. Нека някой друг да каже мнението си.
Източник: http://www.goingtocanada.gc.ca/www.goingtocanada.gc.ca написа:Tell a Canadian official if you are carrying more than CDN $10,000. If you do not tell an official you may be fined or put in prison.