Прегледах темата, ето още малко:
GIC - Guaranteed Investment Certificate - Certificat de placement garanti (CPG) Инвестицията в такъво нящо носи малка лихва, но гарантирана
CPP - Canada Pension Plan
BC - British Columbia, Columbie Britanique

GST/PST - Goods and Services Tax (federalna) / Provincial Sales Tax (очевидно провинциална)
К - 1000 (напр. 6К = 6000)
USA - United States of America (les U.-A.)
BG - Bulgaria, Bulgarie, българин, български
май тва е
---------
rath, Дани, не се разправяйте,плс.
rath, Notice of Assesment не си го бях поглеждал изобщо допреди няколо дена, дори и не подозирах за съществуването му, камо ли да смятам 18%. Какато казах вече, един ден си направих среща в най-близкия клон на банката и отидох там с чисто сърце и лека душа, с идеята, че ще бъда обслужен като хората. Е, оказа се че съм сбъркал, в местния клон наистина само "обслужват"

и човек просто трябва да си знае всичко и да си го е прочел 16 пъти, а не да разчита някой от банката да му го обясни.
Е, човек се учи от грешките си, а аз мойте ги споделям на висок глас, евентуално ако мога да предпазя някой да не ги повтаря. Така че твойте забележки, че в Канада идват само хора, дето не могат да четат и смятат 18% са меко казано неуместни. По-добре помисли с какво ти самият може да си полезен, нещо разкажи.