Пак въпрос за федералната процедура?????

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
nov

Пак въпрос за федералната процедура?????

Мнение от nov »

Първо се извинявам ако въпроса ми се повтаря, с някой от другите членове на форума, но търсих а не открих конкретно това което ме интересува.Значи прочетох само че ако се кандидатства по федералната нямаш интервиу, това вярно ли е?И другия по-основен въпрос-след като дай боже си одобрен по тази процедура какво получаваш примерно-може да търсиш всякаква работа в Канада, легално пребиваване в страната, получаваш право да запишеш някакво образование и най вече с какъв статут се ползваш след като те одобрят по тази процедура.Ако не затруднявам някои ако може с едно две изречения да внесе някакво пояснение кое как е?Много благодаря предварително
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Re: Пак въпрос за федералната процедура?????

Мнение от kill_u »

И аз търсих ама открих
http://www.bgcanada.com/pforum/search.p ... 0%BD%D0%B5

Както и да е!
По федералната няма интервю в 99% от случаите. Въпреки това в писмата които получавах ми казваха, че е възможно да има при възникване на проблеми с кандидатурата ми. Така, че нали знаеш изключението потвърждава правилото.

Код за потвърждение: Избери целия код

...след като дай боже си одобрен по тази процедура какво получаваш примерно-може да търсиш всякаква работа в Канада, легално пребиваване в страната, получаваш право да запишеш някакво образование и най вече с какъв статут се ползваш след като те одобрят по тази процедура.
Получаваш статут Permanent Resident или казано по нашенски Постоянно Пребиваващ. Можеш да почнеш работа, да запишеш образование, да се жениш, да влизаш и излизаш от Канада, да ползваш медицинските и услуги(в зависимост от провинцията до 3 Месеца), да кандидатстваш за канадско гражданство след около 3г постоянен престой. Плюс това, че по федералната можеш да кацнеш навсякъде в Канада, а по Квебекарската трябва да минеш през Монреал(теоретично, но никой не го спазва).

Други въпроси?
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

...да ползваш медицинските и услуги(в зависимост от провинцията до 3 Месеца)...
kill_u има предвид че в някои провинци можеш да ползваш здравните услуги които се покриват от правителството веднага след пристигането, а в други има период на изчакване от три месеца и едва след това могат да се ползват тези здравни услуги.
nov

Мнение от nov »

Много Ви благодаря за изчерпателните отговори!!!
smt

Мнение от smt »

За да се ползват здравни услуги в Канада има ли значение дали всичко е ок със здравните осигуровки в БГ? Между другото дали биха направили проблем при напускане на БГ, ако не са платени здравните осигуровки? Някой има ли идея?
Федерална процедура-продължителност 18 месеца!
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

smt написа:За да се ползват здравни услуги в Канада има ли значение дали всичко е ок със здравните осигуровки в БГ?

Би трябвало да нямат нищо общо двете. Тоест ако тук не са ти платени, там няма как да те разберат.
smt написа:Между другото дали биха направили проблем при напускане на БГ, ако не са платени здравните осигуровки? Някой има ли идея?
Нашите народни избранници не бяха ли гласували някакви текстове, за тези които имат неплатени осигуровки да не могат да напускат страната. Но май беше само проекто закон.
smt

Мнение от smt »

И аз така бях чула и за това питам. Ходила съм до Англия много пъти и не съм имала проблеми с осигуровките, но знае ли се........
Аватар
hadministratora
Хабсурден

kill_u написа:Би трябвало да нямат нищо общо двете. Тоест ако тук не са ти платени, там няма как да те разберат.
Не знам дали могат да разберат, но според мен просто не ги интересува. Най-малкото защото няма как да използват събраните тук пари, за да платят за здравни услуги там.
kill_u написа:Нашите народни избранници не бяха ли гласували някакви текстове, за тези които имат неплатени осигуровки да не могат да напускат страната. Но май беше само проекто закон.
Днес съвсм случайно прочетох закона за документите за самоличност. Едно от нещата, които пише там е че не можеш да напускаш страната ако имаш големи задължения към български физически и юрдически лица установени по съдебен път. Имаше и друг текст, който приличаше точно на това че неможеш да напуснеш страната при задължения към данъчното, но беше с препратка към друг закон и не съм се задълбавал много-много.
smt

Мнение от smt »

hadministratora, би ли прикрепил линка, където мога да прочета повече относно закона?
Аватар
hadministratora
Хабсурден

smt написа:hadministratora, би ли прикрепил линка, където мога да прочета повече относно закона?
http://www.mvr.bg/ - ще намериш този и други закони в раздел нормативна уредба.
Atanas_k76

Мнение от Atanas_k76 »

Здравейте, да добавя това което намерих, като информация относно :неплатените здравни вноски и пътуване в чужбина.Към момента няма нищо конкретно прието със закон, но вероятно ще стане факт.
http://news.expert.bg/?id=262248
И още нещо:предвиждат се и наказателни вноски:
"....Друго изключително важно нещо, което трябва да се знае, това е, че ние възнамеряваме на граждани, които не си плащат редовно вноските, при. . . от тяхна страна, когато те искат да получат услуга от страна на държавата, да не могат да я получават, или от страна примерно на общината, примерно отива до получи някакъв документ, иска да вземе от. . . или кадастър, или някакъв друг документ, при непредставяне на това, че си е платил здравните осигуровки, той да не може да получава никакви услуги от страна на държавата. Мисля, че с още няколко такива изменения в закона ще направим така, щото всички честни данъкоплатци в България да бъдат защитени. ...:"
http://lex.bg/bulletin/?isu=353&tp=i&id=200-източника
Дано съм бил полезен!
Успех на всички!
Atanas_k76

Мнение от Atanas_k76 »

И във връзка със забраната за напускане на страната:
http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f=27&t=11000
...........................................
:y:
smt

Мнение от smt »

Да, и аз направих търсене в нета относно здравните осигуровки и прочетох същите неща. :?:
Публикувай отговор