Molq vi pomognete mi....VAJNO MI E MNOGO

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Zani
Обратна връзка:

Molq vi pomognete mi....VAJNO MI E MNOGO

Мнение от Zani »

Ima neshto koeto se okaza dosta vajno za nasheto zaminavane.Kato za na4alo nqma svobodni mesta a i cenite na biletite ne sa nikak evtini.Interesuva me za u4ilishteto.Az sum na 15 godini,avgust mesec shet napravq 16 u4a tuk frenski i po u4ebnik Panorama karam 3-4 nivo...vajno mi e mnogo da znam kakvi sa kriteriite za seconder,t.e. dali moga da go zapo4na napravo bez da zagubq cqla godina da u4a frenski v Canada zashtoto tuk u4a v matemati4eska gimnaziq i shte izostana adski mnogo:(
Molq vi ako nqkoi znae kakvi sa tqhnite iziskvaniq za zapo4vane na seconder(i zaduljitelno li e da se kara secondera ili moje napravo za college)i kakvo se podrazbira pod znanie na ezika,kajete mi mnogo e e vajno!!!!
MERCI
Гост

Мнение от Гост »

Ами държи се изпит по френски за секондер. Не ми се вярва с 3 - 4 - 5 - 6 ниво на панорама да минеш без приемния клас. Ти просто не си била във френскоговоряща среда и няма да можеш да положиш изпитите, според мен. За математическата гимназия ще има да си спомняш с носталгия ... Тук ще бъдеш гений в това отношение. Изобщо няма да изостанеш, вервай ми. :wink:

За колеж - можеш, разбира се, направо, но пък имаш ли пари да го плащаш ?
Botzo

Мнение от Botzo »

Присъединявам се към нението на Ombudsman-ова. Ще се оправиш не се притеснявай.
Zani
Обратна връзка:

:)

Мнение от Zani »

Mje li vse pak da 4uq i drugi mneniq po vuprosa.....
Zani
Обратна връзка:

ami

Мнение от Zani »

i ako moje nqkoi da mi kaje
kakvo vkliu4va tozi izpit pio frenski
mersi Au revoir;)
Гост

Мнение от Гост »

Съжалявам, че пак аз ще ти отговоря, ама едно момче на твоята възраст днес държа въпросния изпит, за да не ходи в приемен клас. Момчето беше учило във френска гимназия в България и не е сигурно дали ще го приемат, въпреки доказаните три години обучение на френски език. И тъй, изпитът е писмен и устен и обхваща материята, която се изучава в тукашното училище за съответния клас - от диктовка, четене, през биология, ботаника, физика /съвсем не като нашите и твърде различни/ до математика /предполагам елементарна за теб/. Това е. Не мисля, че ще те допуснат да го държиш. Майката на това момче доста се потруди, за да го допуснат до този изпит, за да не си "губел" година в приемния клас. Истината е, че не можеш кой знае какво да направиш. Ние тръгваме от България с големи амбиции и голяма енергия. В Канада обаче времето тече равномерно и бавно. Всичко се случва, но бавно. Учим се на търпение, което не сме научили у нас. Знам, че няма да ме разбереш сега и ще запазиш устрема си, /което само мога да адмирирам/, но все пак се опитвам да ти загатна реалността. Не е чак толкова лошо, ако попаднеш в хубаво училище и отделиш година за френски език. Това може да ти даде добър стар за после. Особено с математиката ти си със светлинни години напред в сравнение с местните. В приемния клас не се учи само френски - изобщо не. Всичко се учи, но децата там са събрани на принципа, че са новодошли имигранти, които не са франкофони.

Успех.
Заключено