За какво дойдохме в Канада.....

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
raziel

Re: За какво дойдохме в Канада.....

Мнение от raziel »

kapitan написа: Само да те попитам raziel,ако има такива заплати в Бг,в твоя бранш,да кажем,че и ти взимаш такава заплата,за какво ти е да идваш в Канада?В Бг-то не ти ли е добре?Щото до колкото знам и в Канада за Ит специалисти,заплатите са горе-долу толкова. :shock:
Kapitan моята заплата не е толкова но с бонусите ми се доближава до 60% от споменатите суми. По сравнение от какво взимам тук и какво бих взимал в Канада на подобна позиция разликата не е много голяма.
Грубо в канада на подобен левел заплатите са 90-100 000 CAD в нашата компания, на ниво Експерт се взима около 80 000 CAD.

Аз лично дори и като отида в канада ще продължа да си работя към БГ офиса защото съм teleworker и имам това право, и заплата ми която взимам тук ще ми помогне да живея без много проблеми в Канада, и да имам възможност да гоня кариерата която желая. Тук е и големият куриоз че със БГ заплата в канада мога да си позволя по нормален живот отколкото в БГ.

Моята цел е да се преместя да живея в нормална страна и да мога да преследвам целите си а не да съм ограничен в БГ от това че работя w low cost best shore location и нивото ми на израстване е ограничено.

Но всеки отива за различни неща, аз не съм от хората които смятат че преместването там ще ми реши проблеми, и ако взимам тук 500лв щот толкова си мога в канада ще взимам 5000.
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

myhata II написа:
Що бе Линко,има хора които не са дошли да живеят в Канада за пари
Ха... Сигурно ги има ама не им личи много :D
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
kapitan

Мнение от kapitan »

raziel написа:
kapitan написа: Само да те попитам raziel,ако има такива заплати в Бг,в твоя бранш,да кажем,че и ти взимаш такава заплата,за какво ти е да идваш в Канада?В Бг-то не ти ли е добре?Щото до колкото знам и в Канада за Ит специалисти,заплатите са горе-долу толкова. :shock:
Kapitan моята заплата не е толкова но с бонусите ми се доближава до 60% от споменатите суми. По сравнение от какво взимам тук и какво бих взимал в Канада на подобна позиция разликата не е много голяма.
Грубо в канада на подобен левел заплатите са 90-100 000 CAD в нашата компания, на ниво Експерт се взима около 80 000 CAD.

Аз лично дори и като отида в канада ще продължа да си работя към БГ офиса защото съм teleworker и имам това право, и заплата ми която взимам тук ще ми помогне да живея без много проблеми в Канада, и да имам възможност да гоня кариерата която желая. Тук е и големият куриоз че със БГ заплата в канада мога да си позволя по нормален живот отколкото в БГ.

Моята цел е да се преместя да живея в нормална страна и да мога да преследвам целите си а не да съм ограничен в БГ от това че работя w low cost best shore location и нивото ми на израстване е ограничено.

Но всеки отива за различни неща, аз не съм от хората които смятат че преместването там ще ми реши проблеми, и ако взимам тук 500лв щот толкова си мога в канада ще взимам 5000.
ок,ясно,добре звучи планът ти.....успех тогава! :wink: :beer:
Phill

Мнение от Phill »

raziel незнам точно как да квалифицирам такова изказване .... да кажем, че е под въпрос
Аз разсъждавам по следния начин:
1. 100 000 лева годишно и то за един служител какъв процент от печалбата са и то след облагане? Подчертавам - не говорим за оборот, говорим за печалба. Ако се движим в един нормален марж от 10%, то това е 1 000 000 лева след облагане, а това пък от своя страна води до въпроса какъв е бил оборота за да се постигне тая печалба. И пак подчертавам това за един служител... Към тези разходи на фирмата като добавим последните модели коли, неограничените разговори и количества горива, то онези 100 000 би трябвало да набъбнат с поне още 20 000.
2. С толкова пари при тази традиционна корупция в България не би трябвало да има затворени врати и невъзможни казуси. Следователно, защо един човек с неограничени възможности ще отиде на място, където ще бъде просто един от няколко десетки хиляди милиона канадци?

Съгласен съм, че всеки човек има собствена мотивация, но лансираната тук не е много логична ...
Първи урок по френски 18.06.2009
Подадени док. към Виена 29.09.2009
Акюзе 30.10.2009
Писмо TEFAQ 18.01.2010
Аватар
Rall

Мнение от Rall »

...където ще бъде просто един от няколко десетки хиляди милиона канадци?
:lol: :lol: :lol: :beer: :beer: :beer:
Dead Eyes See No Future
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Pepon написа:Така е, и тук като в Канадата най-важно е къде работиш, какво работиш и за кого работиш.
Как ти звучи 6000 лева месечна заплата, служебна Toyota последен модел, нотбук IBM за 3000 лева и неограничен лимит за разговори по GSM? И това на 250 км от София :D
raziel написа:Почти всеки IT director, Service delivery manager, Ops Manager и подобни позиции взима около 40-50 000 euro per year в БГ.
Според горните "данни" излиза, че българският трудов пазар отдааааавна е изпреварил британския. Например средното ниво на въпросните мениджърски позиции по-горе за Великобритания е EUR 39,000. При това този доход е преди зверското европейско данъчно облагане за разлика от българския плосък 10%-ов данък. Излиза, че всички европейски ИТ кадри трябва да драпат със зъби и нокти за позиции в българския ИТ сектор.
Дали не е по-добре да вземем да прекръстим тази тема на носталгични митове и легенди за страната на сънищата. :lol:
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

MrGeek написа: Дали не е по-добре да вземем да прекръстим тази тема на носталгични митове и легенди за страната на сънищата. :lol:
Викаш и тук не можеш ги стигна тези пари :D
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

MrGeek написа: Дали не е по-добре да вземем да прекръстим тази тема на носталгични митове и легенди за страната на сънищата. :lol:
:beer: :beer: :beer: :D :D :D
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

Phill написа:2. С толкова пари при тази традиционна корупция в България не би трябвало да има затворени врати и невъзможни казуси. Следователно, защо един човек с неограничени възможности ще отиде на място, където ще бъде просто един от няколко десетки хиляди милиона канадци?...
Например защото не го кефи или дори се дразни че нещата не се случват по нормалния, а по втория начин. Аз нямам "неограничени" възможности, но точно това е един от мотивите ми да се махна от тук.
Pepon

Мнение от Pepon »

kapitan написа:Посока в Гърция,на 250 км от София може :lol:
Компанията си е насред БГ, само че е американска и започва с 'А' :D
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
raziel

Мнение от raziel »

Phill написа:raziel незнам точно как да квалифицирам такова изказване .... да кажем, че е под въпрос
Аз разсъждавам по следния начин:
1. 100 000 лева годишно и то за един служител какъв процент от печалбата са и то след облагане? Подчертавам - не говорим за оборот, говорим за печалба. Ако се движим в един нормален марж от 10%, то това е 1 000 000 лева след облагане, а това пък от своя страна води до въпроса какъв е бил оборота за да се постигне тая печалба. И пак подчертавам това за един служител... Към тези разходи на фирмата като добавим последните модели коли, неограничените разговори и количества горива, то онези 100 000 би трябвало да набъбнат с поне още 20 000.
2. С толкова пари при тази традиционна корупция в България не би трябвало да има затворени врати и невъзможни казуси. Следователно, защо един човек с неограничени възможности ще отиде на място, където ще бъде просто един от няколко десетки хиляди милиона канадци?

Съгласен съм, че всеки човек има собствена мотивация, но лансираната тук не е много логична ...
Незнам за какви печалби говорим и какви проценти от какви обороти... поддобни разбивки са нормални за компании които предлагат стоки, аз лично работя в сегмента които предлага услуги - по точно Outsourcing.
Само за информация коли немаме, имаме само телефони. Не за друго ами просто не сме sales.
пак за твое инфо Sales ppl взимат повече и от нас но там е с много големи бонуси достигащи до 50% от заплатата им.
Предполагам че като сме най големите в света можем да си позволим подобни заплати. Примерен оборор е 118.4 Billion US $ за 2008 :) (Google it)

А за отиването - може да съм просто един човек от милиони канадци но с малко упоритост и бачкане мога да постигна много по високи позиции от заеманите тук, а както казах това носи не само пари.

MrGeek: Незнам от къде тие инфото, но нека не забравяме 1-о че поунда се сгромоляса до нивото на еврото, и второ това не е вярно, имам ставките на позициите в нашата компания 30к Pounds взимат 1а линия агенти в Service desk.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

raziel написа:MrGeek: Незнам от къде тие инфото, но нека не забравяме 1-о че поунда се сгромоляса до нивото на еврото, и второ това не е вярно, имам ставките на позициите в нашата компания 30к Pounds взимат 1а линия агенти в Service desk.
Ние може и да сме на другия край на света, но все още не ядем доматите с колците. В момента, в който пиша това, колегата от отдела за Unix администрация (британец от Манчестър) се подсмихва весело, след като му обясних за какво иде реч.
Или трябва да обявим екипа на Монстър за абсолютни лъжци и дезинформатори (макар да няма никаква логика в това да занижават драстично нивото на бртанските заплати) или трябва да провъзгласим окончателната победа на светлото бъдеще в България. :lol:

ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
__Powered by jovani

__ Powered by мухЪтЪ.
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

raziel написа: //off topic
Почти всеки IT director, Service delivery manager, Ops Manager и подобни позиции взима около 40-50 000 euro per year в БГ.
Случая с Азер е малко по различен защото това е държава фирма, която е прала пари на бившото правителство.
И парите са били не за заеманата длъжност а "услуги" които е извършвал, като например "анти-бойко/костов" рекламата която вървеше по медиите.
Изображение

Мда!!!
raziel

Мнение от raziel »

Mrgeek: не мога да ти покажа salary rate в канада или UK защото е поверително, но мога да ти кажа заплатата на колегата който стой до мен:
Unix (Hp UX) Deep technical Support - 25k Euro/year в Бизнес Парк София. Това е без benefits & annual Bonuses.
Преди няколко месеца бях в Дъблин в Ликслип и заплатата там на 1 Line desktop support беше 24к евро и то за контрактор а не за native employee.

Относно salary calc, това нет или бруто е?
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

raziel написа:Относно salary calc, това нет или бруто е?
За заплати винаги се говори бруто. Нетният резултат е по правило винаги различен в зависимост от сложните данъчни еквилибристики.
__Powered by jovani

__ Powered by мухЪтЪ.
Публикувай отговор