Kapitan моята заплата не е толкова но с бонусите ми се доближава до 60% от споменатите суми. По сравнение от какво взимам тук и какво бих взимал в Канада на подобна позиция разликата не е много голяма.kapitan написа: Само да те попитам raziel,ако има такива заплати в Бг,в твоя бранш,да кажем,че и ти взимаш такава заплата,за какво ти е да идваш в Канада?В Бг-то не ти ли е добре?Щото до колкото знам и в Канада за Ит специалисти,заплатите са горе-долу толкова.
Грубо в канада на подобен левел заплатите са 90-100 000 CAD в нашата компания, на ниво Експерт се взима около 80 000 CAD.
Аз лично дори и като отида в канада ще продължа да си работя към БГ офиса защото съм teleworker и имам това право, и заплата ми която взимам тук ще ми помогне да живея без много проблеми в Канада, и да имам възможност да гоня кариерата която желая. Тук е и големият куриоз че със БГ заплата в канада мога да си позволя по нормален живот отколкото в БГ.
Моята цел е да се преместя да живея в нормална страна и да мога да преследвам целите си а не да съм ограничен в БГ от това че работя w low cost best shore location и нивото ми на израстване е ограничено.
Но всеки отива за различни неща, аз не съм от хората които смятат че преместването там ще ми реши проблеми, и ако взимам тук 500лв щот толкова си мога в канада ще взимам 5000.