федерална процедура ИЛИ емиграция в Квебек
федерална процедура ИЛИ емиграция в Квебек
Здравейте,отскоро реших да пробвам с подаването на документи.Сестра ми е в Канада от 5 год. и ве4е има гражданство дори.Тя обаче е в Квебек,а на мен френският ми е много зле за разлика от английския,който е на ниво фиоология.Както и да е тя ме убеждава да действам по квебекарската процедура,защото било по-бързо и по-лесно,но аз не съм убеден.По федералната процедура набирам повече точки отколкото по тази.Как мислите вие:е ли по-лесно одобряването за емиграция в Квебек от това по федералната процедура?
Благодаря на всички и ви пожелавам успех.
Благодаря на всички и ви пожелавам успех.
Re: федерална процедура ИЛИ емиграция в Квебек
Stefuto, ще ти отговоря с мой цитат от една друга тема, където изразих мнение в отговор на въпрос на съфорумник. Дано ти е от полза!
Жени написа:Ще ти отговоря по следния начин!kefche1 написа:Имало ли е досега кандидат, който е подавал документи за Квебек със ниско или нулево ниво на френски и високо ниво на английски?
Ако има такъв кандидат дали е бил одобрен?
Ако не то по каква причина?
В началото на 2006 решихме да кандидатстваме за Канада. Абсолютно нищо не знаех за процедурата освен , че за Квебек става в пъти по-бързо отколкото за Федерална Канада и съответно, че са нужни френски и английски. Потърсих фирма, от която съм изключително доволна, но това е друга тема.
От фирмата ми разказаха доста общи състояния относно процедурата, след което разгледаха и конкретно моя случай. Стана ясно , че точки ми стигат и за Квебек с 0 френски и за Федералната с отличен английски. Аз разбира се исках да направим по-бързата процедура т.е. за Квебек, но ме убедиха, че на интервюто няма да ме пуснат без френски и дори да поуча малко френски (5-6 месеца), няма как да прикрия, че знам отлично английски, защото това ставаше явно от документите ми - за образование и работа, а от там и няма как да ги убедя, че наистина имам намерение да се заселя в Квебек.
От фирмата смятаха, че при тези условия нямам никакви шансове да мина процедурата за Квебек и затова ме насочиха към Федералната. Тя пък за наше щастие се оказа доста по-бърза от колкото очаквахме предварително - 1г. и 4м.
Поздрави!
- hadministratora
- Хабсурден
Федералната процедура вече доста дръпна. Аз съм подал документи в началото на Октомври 2008 и току що изпратих паспортите за визи. За по-лесна не мога да кажа, но със сигурност няма да се притесняваш че може на интервюто да попаднеш на имиграционен, който да те отхвърли защото не си му симпатичен или защото знаеш английски. По федералната просто няма интервю 
Има обаче една цедка в началото на процедурата, която или я минаваш или не. Списък с 38 професии. Трябва да имаш минимум 1 година доказуем стаж на пълно работно време (или еквивалентно) по една от тях, за да ти разгледат кандидатурата изобщо. Останалото е сравнително лесно. Списъка е на този адрес.
Успех!

Има обаче една цедка в началото на процедурата, която или я минаваш или не. Списък с 38 професии. Трябва да имаш минимум 1 година доказуем стаж на пълно работно време (или еквивалентно) по една от тях, за да ти разгледат кандидатурата изобщо. Останалото е сравнително лесно. Списъка е на този адрес.
Успех!
-
- Обратна връзка:
Аз бих споделил, че с английския нямам никакви проблеми, но сега уча френски, за да кандидатствам по Квебекската процедура.Този списък от 38 професии много спъва нещата. Моето образование е икономическо, а и нямам трудов стаж точно по спецаността. Тука биха имали успех, може би хора инженери, химици, ИТ специалисти, ядрени физици и...Малко ме е яд, ама какво да се направи.Френският е много хубав език, но отнема доста време и средства за да се научи качествено. Ще се мъчим и се надявам да успеем! Желая успех на всички по тази процедура!!! 

DCS- Виена - 12.10.2009 г.
ПОЛЕТ-София-Мюнхен–Монреал-25.03.2012г.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Тук не попадаш ли?
1111: Financial Auditors and Accountants
1111: Financial Auditors and Accountants
-
- Обратна връзка:
Ами специалността ми е Стопанско управление, т.е. мениджърска.За счетоводител изобщо не ставам. Де да знам и аз. В голям плюс за Квебекската процедура ми е семейството - имам 2 малки деца и това дава допълнително точки. А и всички наши близки заминаха по тази процедура. Чудя се кое си заслужава повече. Трябва някой явно който има достатъчен поглед върху двата варианта и върху животът на двете места да даде съвет. Но това може би е сложничко, а и винаги ще има субективизъм. 

-
- Обратна връзка:
килл_ю, ти как успя толкова бързо да се класираш? Направо съм изненадан приятно! Аз така и не знам какво представлява изпита по ЙЕЛТС. 

-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
E ако питаш за скороста и аз съм доста изненадан. Има фактори, които може би ми ускоряват процедурата но не съм сигурен, че именно заради тях е това. Например аз едни път съм ходил вече в Канада, а освен това имам и роднини там. Но не вярвам въобще това да е оказало влияние. Е и аз като теб имам две деца. Може би всичко е заради трудовия стаж. Не знам.
А сега виждам, че и твоята сестра е в Канада. Защо не си направите една екскурзия до там скъпичко идва ама няма да си като треснат от първия път като кацнеш пък и друго е човек да почуства въздуха там.
А сега виждам, че и твоята сестра е в Канада. Защо не си направите една екскурзия до там скъпичко идва ама няма да си като треснат от първия път като кацнеш пък и друго е човек да почуства въздуха там.
Ninushevi, ще споделя моето мнение, което държа да предупредя, че не е миродавно. От квебекарската процедура няма по-добра и по-сигурна стига човек предварително малко по-сериозно да се е подготвил и в изиково отношение и в маркетингово отношение.Ninushevi написа:Ами специалността ми е Стопанско управление, т.е. мениджърска.За счетоводител изобщо не ставам... В голям плюс за Квебекската процедура ми е семейството - имам 2 малки деца и това дава допълнително точки. А и всички наши близки заминаха по тази процедура. Чудя се кое си заслужава повече. Трябва някой явно който има достатъчен поглед върху двата варианта и върху животът на двете места да даде съвет. Но това може би е сложничко, а и винаги ще има субективизъм.

-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Правилно, ако всички твои близки са заминали така пробвай се и ти поне ще ти помогнат хората. Иначе е тъмна Индия пробваш по федералната ако не стане. Освен това федералната иска повече ресурси. До тук може би 5400 кинта (обещал съм да направя пълна разбивка и ще го направя) без билетите за самолета. Така, че пробвай Квебекарската.
Ами,даСтефу,пробвай по кебекарската и идвай при мен,поне докато се адаптираш няма да плаштащ квартира .И както са ти казали преди-това , на френски е просто едно интервю,не изпит,предполага се да разбираш какво те питат.Все пак аз не съм запозната с федералната процедура,но ако наистина е по-скъпа,не си струва.
- hadministratora
- Хабсурден
Че какво още ти остава освен самолетен билет? Като си получиш визите процедурата не се ли брои приключена?kill_u написа:...До тук може би 5400 кинта...
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
E да само това ми остава. Самолетен билет и да получа паспортите с визите.hadministratora написа:Че какво още ти остава освен самолетен билет? Като си получиш визите процедурата не се ли брои приключена?kill_u написа:...До тук може би 5400 кинта...
-
Хора здравейте,
Аз съм нов съфорумник и искам горещо да помоля за съвет от вас хората, които вече сте се сблъсквали с тия неща.
И аз като вас съм на вълна да замина за Канада. До миналата година знаех, че процедурата за Квебек е по-бърза и сигурна, а за федералната, че трае 2-3 години (или поне осезаемо повече).
При всички случаи трябва да почакам до март месец 2010г със започването на процедурата, понеже тогава ще съм се дипломирал като магистър и ще направя 4 години стаж. До тогава не мога да мръдна защото съм на ръба с точките.
За това планът беше да пробвам за Квебек с френски. Френския ми е слаб (вече уча 4то ниво във френския институт) като го започнах края на 2008г. Напредвам полека полека, но езика ми е посредствен. Не мога да си позволя по-засилено учене за сега, защото работя по цял ден и паралелно бутам и магистратура. До пролетта бих бил на 6-то ниво и бих имал малко повече възможност да поуча, но едва ли френския ми ще може дори да се доближи до англииския ми.
Скоро научих, че процедурата за федерална Канада като времетраене е съизмерима с тази за Квебек (трае горе долу година), няма интервю и всичко звучи много добре. В момента се разкъсвам ужасно по какъв път да продължа: да продължавам ли с френския и Квебек или да се фокусирам върху Федералната процедура, IELTS и ТЕF. Това,че учих френски не е загуба, защото така или иначе би ми донесло някоко точки (2-3-4) за федералната процедура ако се ява на TEF. Но съвсем скоро трябва да реша по коя процедура да хвърля усилията в следващите 4-5 месеца, с които разполагам. Казвам разполагам, защото бих искал да не губя време след като направя 4 години стаж да стоя тук, иначе време ..бол
. Или бихте ме посъветвали да си продължа да натискам на френския и Квебек?
Много би ми се искало да мога да опитам федералната процедура, английският ми е добър, но тук се появява едно "НО"
Аз съм програмист, а кода ми го няма в списъка
((. Единственото доближаващо се нещо е "0213: Computer and Information Systems Managers" обаче аз не съм мениджър, а обикновен developer и в трудовата книжка пише същото и не виждам начин как мога да мина през тая цедка. Вие какво мислите ?
Друг въпрос, който много ме глозга:
Аз почти 4 години вече работя като програмист, но 2 от тях официално се водих "Оператор на компютър", ясно защо - защото ме осигуряваха на минимална възможна заплата. Това би ли било проблем при доказване на стаж? Ако да, има ли шанс да ги убеждавам по накакъв начин, че реално съм си бил програмист?
Интересувал съм се по темата за имиграция, но имам и още въпроси, но предпочитам да изчета внимателно всички теми от форума, за да не ви занимавам излишно. А и тези са най-ключовите за сега.
Много благодаря предварително на отзовалите се да отговорят с мнение и коментар!
Успех на всички в по-напреднала фаза на процедура.
Аз съм нов съфорумник и искам горещо да помоля за съвет от вас хората, които вече сте се сблъсквали с тия неща.
И аз като вас съм на вълна да замина за Канада. До миналата година знаех, че процедурата за Квебек е по-бърза и сигурна, а за федералната, че трае 2-3 години (или поне осезаемо повече).
При всички случаи трябва да почакам до март месец 2010г със започването на процедурата, понеже тогава ще съм се дипломирал като магистър и ще направя 4 години стаж. До тогава не мога да мръдна защото съм на ръба с точките.
За това планът беше да пробвам за Квебек с френски. Френския ми е слаб (вече уча 4то ниво във френския институт) като го започнах края на 2008г. Напредвам полека полека, но езика ми е посредствен. Не мога да си позволя по-засилено учене за сега, защото работя по цял ден и паралелно бутам и магистратура. До пролетта бих бил на 6-то ниво и бих имал малко повече възможност да поуча, но едва ли френския ми ще може дори да се доближи до англииския ми.
Скоро научих, че процедурата за федерална Канада като времетраене е съизмерима с тази за Квебек (трае горе долу година), няма интервю и всичко звучи много добре. В момента се разкъсвам ужасно по какъв път да продължа: да продължавам ли с френския и Квебек или да се фокусирам върху Федералната процедура, IELTS и ТЕF. Това,че учих френски не е загуба, защото така или иначе би ми донесло някоко точки (2-3-4) за федералната процедура ако се ява на TEF. Но съвсем скоро трябва да реша по коя процедура да хвърля усилията в следващите 4-5 месеца, с които разполагам. Казвам разполагам, защото бих искал да не губя време след като направя 4 години стаж да стоя тук, иначе време ..бол

Много би ми се искало да мога да опитам федералната процедура, английският ми е добър, но тук се появява едно "НО"
Аз съм програмист, а кода ми го няма в списъка

Друг въпрос, който много ме глозга:
Аз почти 4 години вече работя като програмист, но 2 от тях официално се водих "Оператор на компютър", ясно защо - защото ме осигуряваха на минимална възможна заплата. Това би ли било проблем при доказване на стаж? Ако да, има ли шанс да ги убеждавам по накакъв начин, че реално съм си бил програмист?
Интересувал съм се по темата за имиграция, но имам и още въпроси, но предпочитам да изчета внимателно всички теми от форума, за да не ви занимавам излишно. А и тези са най-ключовите за сега.
Много благодаря предварително на отзовалите се да отговорят с мнение и коментар!
Успех на всички в по-напреднала фаза на процедура.
3.2.2010 - док. до Виена
19.2.2010 - акюзе изпратено
25.2.2010 - акюзе получено
27.4.2010 - покана за интервю
24.5.2010 - интервю - успешно
1.7.2010 - док. до Букурещ
17.7.2010 - баркодове
20.8.2010 - медицински
27.12.2010 - покана за визи
3.2.2011 - визи
19.2.2010 - акюзе изпратено
25.2.2010 - акюзе получено
27.4.2010 - покана за интервю
24.5.2010 - интервю - успешно
1.7.2010 - док. до Букурещ
17.7.2010 - баркодове
20.8.2010 - медицински
27.12.2010 - покана за визи
3.2.2011 - визи
- hadministratora
- Хабсурден
Това е вярно - моята процедура отне 350 дни, а на kill_u дори беше по-кратка (7 месеца).evlogi.antonov написа:...Скоро научих, че процедурата за федерална Канада като времетраене е съизмерима с тази за Квебек (трае горе долу година), няма интервю и всичко звучи много добре.
Полага се изпит само за основният език. Точките за втори език се дават малко на доверие. Поне до сега не съм чувал някой на когото да му искат И двата изпита.evlogi.antonov написа:...френски не е загуба, защото така или иначе би ми донесло някоко точки (2-3-4) за федералната процедура ако се ява на TEF...
Трудна работа!evlogi.antonov написа:...Аз съм програмист, а кода ми го няма в списъка((. Единственото доближаващо се нещо е "0213: Computer and Information Systems Managers" обаче аз не съм мениджър, а обикновен developer и в трудовата книжка пише същото и не виждам начин как мога да мина през тая цедка. Вие какво мислите ?...
Ако правилно съм разбрал канадската система "оператор" влиза в Skill Level C, а за да го зачетат трябва да е A или B. Тези две години вероятно ще ги загубиш. Ти, разбира се, имаш право към документите да добавиш писмо свободен текст, в което да обясниш че ти е било първа рабта, бил си неопитен и са те подлъгали на тоя номер и т.н. Това може да мине, но може и да не мине - зависи ти как ще го напишеш, кой ще го гледа и т.н. Като цяло работата е много несигурна.evlogi.antonov написа:...Аз почти 4 години вече работя като програмист, но 2 от тях официално се водих "Оператор на компютър" .... Ако да, има ли шанс да ги убеждавам по накакъв начин, че реално съм си бил програмист?....
Обмисли вариант да отидеш да изкараш една магистратура в Канада. Ако прекараш там 1 год. легално като студент това ще ти даде допълнително предимство. Ако ги направиш две, направо ще те квалифицира по друга програма (но там не знам подробности като други изисквания и т.н.).