За какво дойдохме в Канада.....

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
todorovi
Мнения: 195
Регистриран на: Съб Юни 06, 2009 3:57 pm
Местоположение: Гатино

Re: За какво дойдохме в Канада.....

Мнение от todorovi »

fireman, а дали не разсъждаваш така от позицията на това, което си имал и си бил в България. Предполагам, че началото е трудно, но пък вие го поставихте /пък било то и с работа в автомивка/. Криза е. Какво да кажат Монреалци, като ще им вдигнат данъците от догодина :roll: . Само не унивайте и запазете борбения си дух :!:
Когато човек погледне встрани от целите си, вижда само пречки :wink:
Pepon
Мнения: 841
Регистриран на: Пет Авг 08, 2003 10:06 am
Местоположение: Somewhere Out There

Re: За какво дойдохме в Канада.....

Мнение от Pepon »

Fireman написа: Не й дреме на Канада иначе за новите,можещите....
Дааа, за съжаление е така... :-( Даже много от местните /имам предвид родените в Канада/ мразят имигрантите, някои от тях го демонстрират открито, но повечето го крият...
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Omega3
Мнения: 1811
Регистриран на: Пон Май 21, 2007 3:14 pm
Местоположение: Bois des Filion

Re: За какво дойдохме в Канада.....

Мнение от Omega3 »

Кацането на новите имигранти на канадското летище е резултат на много фактори и причини. Много често споделяната мисьл на имигрантите, че ведньж кацнали в Канада проблемите им са се разрешили от само себе си, е резултат от нефелното образование и вьзпитание, които са получили в дьржавата си.
Тези, които се питат защо са дошли в канада, да поседнат и да анализират мотивите и причините, които са ги довели да мечтаят и да тьрсят в Канада разрешение на личните си проблеми. А ако и тогава не намерят отговора, значи става вьпрос за прищявки и глезотий, а доколкото знаем, много често, прищявките и глезотийте се заплащат, и то доста скьпо.
Pepon
Мнения: 841
Регистриран на: Пет Авг 08, 2003 10:06 am
Местоположение: Somewhere Out There

Re: За какво дойдохме в Канада.....

Мнение от Pepon »

Omega3 написа:..ведньж кацнали в Канада проблемите им са се разрешили от само себе си...
Ако са излетели от Могадишу или от Исламабад това е почти 100% вярно, но ако полетът е от София... :)
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Re: За какво дойдохме в Канада.....

Мнение от krimon »

Fireman написа:Не смятам да се оплаквам за нещо,обикновенно се боря.
Но Прозрях истината за Канада,
ООо, déjà :shock: Винаги съм се учудвала на бързината на прозренията в този форум. Някой даже разказваше, как едно семейство кацнало и се върнало обратно за по-малко от 24 часа ... На Файърмен му трябваха малко повече дни ...
Fireman написа:На Канада не й трябват хора за нещо, освен да им се върши черната работа.
Тази работа никъде и никога не свършва. По-трудно е да докажеш за какво ставаш.
И това не става с дипломи и СВ-та, още по-малко става за броени дни от кацането в друга държава.
Fireman написа:Не й дреме на Канада иначе за новите,можещите ...
Аха, те, канадците, са го послали червеното килимче от летището и канят с дълбоки поклони да седне на бюро този, който току е слезнал от клона ... на Държавна спестовна каса. После питат: "Как го пиете кафето - мляко, захар ?", "Таз заплатка ще ви бъде ли достатъчна за начало на такъв неоценим, незаменим и можещ специалист като вас ?", "Ще имате ли нещо против да работите с мръсни черни пакистанци, араби, индийци и прочие (разбираме, че те са ви под нивото) - Ако ли не, можем да ви уредим работа само с бели хора!"

Що ли се ядосах рано сутрин, вместо да се забавлявам с "прозренията" на Пожарникаря :beer: :beer:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Жени
Мнения: 1120
Регистриран на: Чет Фев 15, 2007 5:11 pm
Местоположение: Торонто

Re: За какво дойдохме в Канада.....

Мнение от Жени »

Omega3 написа:....Тези, които се питат защо са дошли в канада, да поседнат и да анализират мотивите и причините, които са ги довели да мечтаят и да тьрсят в Канада разрешение на личните си проблеми. А ако и тогава не намерят отговора, значи става вьпрос за прищявки и глезотий, а доколкото знаем, много често, прищявките и глезотийте се заплащат, и то доста скьпо.
Твърде пресилено изказване! :)
Със сядане и с анализиране нищо няма да се постигне. Пък и те, мотивите и причините, са се виждали ясно само от БГ. И едва ли някой взема решение за имиграция, за да си разрешава личните проблеми. А още повече, че ако и след анализа, който предлагаш всеки да си направи, все пак отговор на въпроса Защо сме в Канада липсва, то това никак не са глезотии! Пък и глезотии и прищевки да са - не е задължително да се заплащат скъпо! :|

Писах по-нагоре, споделяла съм и друг път мнения по подобни теми! Където и да имигрира човек периодът на адаптация е много важен и за едни е 2-3 месеца, за други отнема повече време - примерно година. Най-важното е, че периодът на адаптация е неизбижен, а често и доста труден (поради комплексни причини, които вярвам, че всички разбират). За да си помогнем в адаптацията просто трябва да работим върху нагласите и мисленето си и предварително да знаем, че такъв унил период ще има.

Fireman, това не се случва само с вас. Случило се е с повечето имигранти в една или друга степен и тези, които твърдят, че са си сложили розовите очила в самото начало и не са ги сваляли от както са в Канада (има ги доста в този форум), според мен просто са забравили! :wink:
Аватар
Lub0
Мнения: 6899
Регистриран на: Вто Авг 26, 2003 11:42 am
Местоположение: Sunnyvale Trailer Park, Nova Scotia
Обратна връзка:

Re: За какво дойдохме в Канада.....

Мнение от Lub0 »

Защо дойдохме в Канада -защото процедурата е лесна и те приемат с отворени обятия и животът е 100 пъти по-добър в сравнение с БГ-то...

Лично аз не съм съгласен с мнението, че не трябвало да се идва с голяма кошница и прочие. Съветът, който аз получих от един приятел, дошъл една година преди мен е, човек да се цели колкото се може по-високо, а не да се занимава с глупости...

Ключът от палатката според мен, е че човек преди да започне процедурата, тябва да се погледне в огледалото и да си даде ясно сметкак какво точно може и знае... Плюс езика, както бгмонтреал го е казвал 1000 пъти...

Та общо взето има два вариянта, ако знаеш и можеш идваш и ги разбиваш, все пак Канада е капиталистическа държава и на никой не му пука от къде си дошъл, веднага ще ти предложат супер заплата и т.н.

Вторият вариянт е, ако не знаеш и не можеш или пък ти се занимава с нещо друго, което си искал да правиш цял живот, идваш в Монтреал, социал + пици, после университет + стипендия + пици и след няколко години си на пазара...

И да обощим трябва да знаеш и можеш или поне да имаш желание...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Pepon
Мнения: 841
Регистриран на: Пет Авг 08, 2003 10:06 am
Местоположение: Somewhere Out There

Re: За какво дойдохме в Канада.....

Мнение от Pepon »

Един пожарникар във Варна живее много по-добре от един работник на автомивка в Калгари, всеки който не е съгласен с този факт е супер заблуден.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Аватар
kikolilokiko
Мнения: 997
Регистриран на: Пон Фев 16, 2009 4:31 pm

Re: За какво дойдохме в Канада.....

Мнение от kikolilokiko »

от "пътя към вечността" до "за какво дойдохме в Канада.." колко седмици време е :lol: :lol: :lol:
Пожарна ти си флагмана на новата българска емиграция :) дръж се мъжки ;)
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
Жени
Мнения: 1120
Регистриран на: Чет Фев 15, 2007 5:11 pm
Местоположение: Торонто

Re: За какво дойдохме в Канада.....

Мнение от Жени »

Pepon написа:Един пожарникар във Варна живее много по-добре от един работник на автомивка в Калгари, всеки който не е съгласен с този факт е супер заблуден.
Това може да е вярно само ако приемеш, че пожарникарят и работникът ще си останат такива за винаги и съответно факторите около тях няма да търпят изменение. :D

Ако приемем обаче, че социално-икономическите фактори в средата на пожарникаря се променят към НЕпо-добро, а тези на работника на автомивка към по-добро, нещата стават различни. :wink:

Не че не може да е и обратното, но става въпрос за гледна точка и подобни заключения като това, което ти правиш са просто смешни! :lol:
Fireman

Re: За какво дойдохме в Канада.....

Мнение от Fireman »

krimon,Съжалявам ,че заради мен си се ядосала рано сутрин :wink:
Жени,сигурен съм,че се случва при всички хора това нещо,с разлика в степента.Но много няма да кажат и дума,други може би малко ,а някои редовно си казват мнението.
Може би сега за някой изглеждам хленчещ,може би отчаян или друго :roll: Не ,не е нито едно от нещата,които някои си мислят.
Това ми тежеше повече от седмица и реших,че е време да го изхвърля.
Чувал съм ,че се връщат хора за един ден престой в Канада,други след 2-3 месеца.
Рорчо,който беше голям ентусиаст за Канада (като мен) на сбирките във Варна,след установяването си във Ванкувър се върна за малко и се видя промяната,нещо не се усмихваше както преди,беше поотслабнал и нещо не беше същия ентусиаст за вижданията си.Но така и не призна,че това което е очаквал или си е мислил .....това е негов свободен избор.
Оставям хората заемащи високи постова в България,височайшещо общество,тези с няколкото хиляди заплата на месец (които са малко),те може да се разочароват за друго...
Но повечето,които идваме тук не сме били "кой знае какво" и знаем много добре защо сме тук.
Чета темите във форума за Квебек и виждам какви тръпки е за всички там.Чакат хората акюзета,медицински или изследвания,новите интервюта....тръпнат и мечтаят.
Те всички си казват,че знаят колко ще е трудно ( аз също знаех,че ще е трудно) ,но си казват "но това е Канада и колкото и да е трудно,тя Канада не е като България и ще ни даде шанс" (така си казвах и аз).И те всички мечтаят за мига ,в който ще са тук,в страната където няма дескриминация и всеки има шанс.
Blether,има си и я дескриминацията но е "покрита" и не я виждат само слепите ,а Шанса :wink: ,е ,Шанса той умира последен,както и Надеждата.
И да,скоро беше в Immigration office,когато казах на служителката там,че за мен емиграционната програма е една лъжа,че се чувствам излъган,а тя ме гледа изненадано.
И да,моя английски поне до толкова се простира.
И да,всичко е лъжа,щом в България минавайки процедурата с какви ли не изисквания.Че искала Канада образовани хора,Висшисти демек,та се доказват дипломи,че се бяга,че сън даже сън не се хваща.
И за какво е всичко това,когато същите тези образовани хора идвайки в Канада образованието им отива незнайно къде.За какво тогава Уважаема Канада искаш образовани хора,не ти ли стигат китайците,индийците,пакистанците и така нататък,дето ги вкарваш при себе си на килограм с транспортните самолети?

Както казва един Приятел "Остави Канадците гладни като в България и без закони и ще видиш ,че ще станат по-зле и от нас" и е прав.Тук всички ще окапат като презрели круши,като първи ще са "най-големите".

И какво,значи да кажем,че минава време,и всеки дошъл след някой и друг месец се е справил,това означава ли,че Канада се е променила,не.А за новодошлите,тези с излъганите мечти,за тези след нас,ами тези преди нас.?

Пак взех да мисля за другите,я да си гледам себе си.....

Какво всъщност са мечтите,не са ли нещо,което бихме могли да сбъднем.Не,не говоря за илюзий...
Но негово Величество Живота си продължава,значи продължаваме и ние :)

Мислих,че нашата младеж в България е отчавайща,но.....като гледам тукашната дето си качва краката по седалките на автобусите или c-train,с тяхните обеци навсякъде по себе си и разни ТАТУ....

Въпроса за България не стой на дневен ред,естествено връщане няма.

Да ме извини Линко( той знае защо) ,но нали живеем сега в една свободна страна и мога да си изразя мнението ( а искам да го изкрещя).И в България можехме да си изразим мнението,но беше глас в пустинята,е и тук е в пустинята,но е по-различно.

Да,в Канада е красиво,цени се изграденото,направеното,построеното.Всяко кътче или камъче като че има значение.
Да,в Канада има закон,и аз го виждам в дадени моменти,има правила и всичко се спазва.
Да,остава Шанса :) ,това обаче не е свързано с Канада.....

Значи оставаме в Канада,и ще се надяваме (шанса го оставям в задния джоб),че и утре ще е слънчево и топло :wink:
Fireman

Re: За какво дойдохме в Канада.....

Мнение от Fireman »

Който иска да поспорим или има свободно време за по бира :beer: ,намирам се в Калгари - 1802 12 Avenue SW


p.s. намерих една канадска бира с 10.1 процента алкохол
Аватар
kikolilokiko
Мнения: 997
Регистриран на: Пон Фев 16, 2009 4:31 pm

Re: За какво дойдохме в Канада.....

Мнение от kikolilokiko »

emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
Аватар
myhata II
Мнения: 15705
Регистриран на: Чет Яну 18, 2007 5:16 pm
Местоположение: Toronto Ontario

Re: За какво дойдохме в Канада.....

Мнение от myhata II »

Пожарна сега разбра ли защо не трябваше да продаваш апартамента
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Публикувай отговор