Доказване на приятелски отношения при емигриране

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Nils

Доказване на приятелски отношения при емигриране

Мнение от Nils »

:D
Последно промяна от Nils на Чет Яну 06, 2011 8:54 am, променено общо 3 пъти.
Аватар
Independent

Re: Доказване на приятелски отношения при емигриране

Мнение от Independent »

conjugal = брачен
common law - съвместно съжителство

Въпросът е женени ли сте или не
Казваш "приятелка", което на мен ми казва, че не сте женени. От друга страна казваш, че не сте common law, което значи, че не живеете заедно. Ако хем не сте женени, хем не живеете заедно (един вид просто приятели), шансовете клонят към нула
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Нийлс, всъщност вариантите пред тебе и пред приятелката ти би трябвало да са следните два:

- да кандидаствате заедно за статут на постоянно пребиваващи, като приятелката ти ще е водещия кандидат - в този случай трябва или да се ожените или да разполагате с нужните доказателства че сте живели заедно поне една година, за да можете да кандидатствате като де-факто семейство - в този случай тя не само трябва да те впише в нейните формуляри, но след това ще трябва да представите и необходимите за тебе документи;

- приателката ти да кандидатства сама за статут на постоянно пребиваващ - без да те посочва тебе в формуларите си - и едва след като тя е получила и активирала статута за себе си да те спонсорира по програмата за спонсоршип. Този вариант ще ви отнеме повече време докато успеете да се съберете в Канада.

Като лично мнение - мисля че най-добрия ви вариант би бил да се ожените (за да имате документ че сте семейство) и след това да кандидаствате заедно, като тя е водещия кандидат.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
Преуспял

Мнение от Преуспял »

Сommon law партньор ти е някой, с който си живял поне година. Сonjugal е сериозно (ама много сериозно, на практика сте като женени и трябва да се документира) гадже от минимум една година, с което по причини извън вашия контрол не сте могли да се 1. ожените и/или 2. да живеете на семейни начала (Сommon law).

Иначе, по принцип споделям досегашните мнения. Ако не сте се оженили а сте могли (икономически причини да не сте го направили не важат, още по-малко извинения от типа на the time wasn't right), тогава кофти.

М/у другото, ако тя е пробивната, с познанията по езика и по-добрата кариера сигурно ще те изхвърли като куче след малко време, даже и да стане. Ако пък цялата хватка е да дойдеш и после да си кажете "чао"... няма да го бъде, имиграционните не са идиоти.
Nils

Мнение от Nils »

:D :D :D :D :D :D :D
Последно промяна от Nils на Вто Ное 23, 2010 11:24 am, променено общо 2 пъти.
kapitan

Мнение от kapitan »

Ами кандидатствай по процедурата за Квебек или за федералната част самостоятелно,като по някое време ще посочиш,че имаш приятелка,която живее вече в Канада.Не съм сигурен обаче дали това ще ти донесе допълнителните точки,които се дават в подобен случай,защото,до колкото разбрах,тя все още не е със статут на постоянно пребиваваща.Да е обратното,точките,които се дават за близки роднини или приятели в Канада са несъществени,по мое време,за Квебек,даваха по 1 т. за това,ако ти е силна кандидатурата ще минеш и без тази точка.
Няма какво да се чудиш,ако искаш Ти да заминеш и да живееш в Канада,съответно да се съберете по някое време с приятелката ти,започвай някоя от процедурите за Канада сам.Не чакай нея,защото тя няма още статут за постоянно пребиваваща.Това ще й отнеме време.После програмата за присъединяване отнема време.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Nils написа:Благодаря Ви за точните разяснения!

Явно ще е трудно да докажа "conjugal partner", щото така или иначе не сме живяли заедно. Добре де, ако се абстрахирам от варианта за спонсорство, какво бихте ме посъветвали, кой вариант би бил добър, за да отида в Канада за постоянно? Иначе имам добри познания по английски и френски език, но ми се ще да използвам и обстоятелството, че приятелката ми е там, вероятно ще вземе статут на постоянно пребиваваща, а и има добра работа. Как мислите?
Всъщност нещата зависят и от това до колко приятелката ти има наистина желание да ти помогне за да имигрираш в Канада. Какви са вариантите ви ако решите да правите нещо заедно стана дума по-горе в темата, но ако нещата стоят така че трябва да имигрираш сам, без нейната помощ - то тогава седни и прегледай внимателно изискванията по федералната и по квебекската процедура и виж дали си в състояние да покриеш сам изискванията. Имай предвид че нейното присъствие в Канада няма да ти донесе допълнителни точки, ако си тръгнал да кандидатстваш самостоятелно - в този случай тя няма да ти бъде никаква пред канадските власти.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
becks

Мнение от becks »

Nils написа:Благодаря Ви за точните разяснения!

Явно ще е трудно да докажа "conjugal partner", щото така или иначе не сме живяли заедно. Добре де, ако се абстрахирам от варианта за спонсорство, какво бихте ме посъветвали, кой вариант би бил добър, за да отида в Канада за постоянно? Иначе имам добри познания по английски и френски език, но ми се ще да използвам и обстоятелството, че приятелката ми е там, вероятно ще вземе статут на постоянно пребиваваща, а и има добра работа. Как мислите?
Не бих казал, че са много точни разясненията.

Според мен (от опит на познати и колеги):

- след като приятелката ти идва с работна виза тук, може да вземе ПР много по-бързо и по-лесно от каквито и да е процедури - квебекски и неквебекски.
- спонсорирането е най-лесния и бърз начин след това ти да дойдеш с нея.
- conjugal sponsorship е точно процедурата за такива като вас. Ти правилно си разбрал, но повечто които ти отговориха не са - процедутрата е за двойки, които имат връзка, но по обективни причини не живеят заедно. При тази процедура има (доколкото ми е известно) най-много откази, защото най-вероятно има и най-много лъжливи кандидатури.
Според мен тя би трябвало да те пише като бивш common law, живеещ в БГ и след това да те спонсорира като conjugal. Имате обективни причини да сте разделени, само трябва убедително да докажете връзката си - общи адреси в БГ, пълномощни издавани от един на друг (примерно), общи банкови сметки, общи договори итн.

НАЙ–ДОБРЕ е тя да се консултира с имиграционен адвокат преди да подаде документите за ПР.

Успех
„Летните сензациЙ – нови промоциЙ на хавлиЙ с всички зодиЙ и други джунджуриЙ!”
Nils

Мнение от Nils »

:D :D :D
Последно промяна от Nils на Чет Яну 06, 2011 8:54 am, променено общо 1 път.
Аватар
Преуспял

Мнение от Преуспял »

becks написа:

НАЙ–ДОБРЕ е тя да се консултира с имиграционен адвокат преди да подаде документите за ПР.
Toва е кажи-речи единственият добър съвет, който ти е дал becks.

Абстрахирай се особено от това, което написал на темата "conjugal partner".
becks

Мнение от becks »

Преуспял написа:
becks написа:

Toва е кажи-речи единственият добър съвет, който ти е дал becks.

Абстрахирай се особено от това, което написал на темата "conjugal partner".
не ми се спори с поредния ник на форумния трол

който разбрал - разбрал
„Летните сензациЙ – нови промоциЙ на хавлиЙ с всички зодиЙ и други джунджуриЙ!”
Аватар
Преуспял

Мнение от Преуспял »

Заблудил си се нещо пак, мойто момче.

Иначе, разумно е да не почваш спорове, които ще загубиш :idea:
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Преуспял написа:Заблудил си се нещо пак, мойто момче.

Иначе, разумно е да не почваш спорове, които ще загубиш :idea:
Хей Препил , то с адвокат не се спори, че много се увъртат :lol:
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Нилс, според мен единия вариант е да емигрираш самостоятелно по квебешката или федералната процедура - в зависимост от това къде ще минеш по-лесно, без да забъркваш приятелката си в цялата работа.
Другия вариант е да се ожените и тя да те изтегли. Дори и да не е перманент резидент а само с работна виза ти като неин съпруг ще имаш право да я придружиш в канада, а в някой случаи дори можеш да получиш отворена работна виза.
Погледни внимателно тези линкове:
http://www.cic.gc.ca/english/informatio ... -faq06.asp
http://www.cic.gc.ca/english/informatio ... -faq08.asp
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Преуспял написа:М/у другото, ако тя е пробивната, с познанията по езика и по-добрата кариера сигурно ще те изхвърли като куче след малко време, даже и да стане.
Защо мислиш така?
Публикувай отговор