Калгари

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Странджата

Re: Калгари

Мнение от Странджата »

Линко , мечтите са хубаво нещо , ама ти си умен мъж , позамисли се , че този тип кога е белил картофи и ти , и аз , че сигурно , и на Драго баща му сме били още в Ташкент , времената доста се промениха ...все пак :wink:
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Странджа, ми що не умира тая мечта тогава а е още жива, а? Я виж колко народ лудва по нея и прекосява планини и морета всяка година и не всички са излъгани камилчета. Времената са се променили но душите на хората май не толкова. И преди столетия и сега тръгват с надеждат за по-добър живот и бързо забогатяване, макар и да са наясно с рисковете които поемат. Та нима в миналото не са знаели че индианците скалпират и убиват, или че може и да не оцелеят още при прекосяването на Атлантика? Знаели са и пак са тръгвали. В днешно време поне заплахи за живота ни няма, страхът е само да не ти се присмиват ако миеш чинии или еврейски задници, или пък вземаш социал. ;)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Странджата

Мнение от Странджата »

И аз това казвам , ама не е здравословно точно на Драго да даваш примера с картофите , че да не стане мечешка услуга :wink: !
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

ablood написа:От тук нататъквсичко си зависи от Драго. Ако направи добро впечатление бързичко ще му дадат работа свързана с отговорости. Ако няма такава във фирмата, поне ще получи препоръки за другаде.
Мда, несъмнено. Като направи добро впечатление ще го натоварят с отговорността да мие коли а после кой знае ? Sky is the limit ! С едни хубави препоръки от автомивката, само след някоя и друга годинка, ще го вземат в пожарната. Нали и там с вода се работи ще му е полезен много опита.
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Linko написа:Абе американската мечта все още е жива за хората, с изключение на filipne и компания естествено. Пожелавам на Драго да върви по пътя ей на тоя цървул от Австралия - Frank Stronach, който стъпил в Канада с $200 в джоба и първата му работа е била да бели картофи и да мие съдовете в болнична кухня. Позиция явно много близка до желаната от него...точно сякаш по съветите на filipne се е водел човекът. ;) :)
Мечтите са си мечти, а реалността е съвсем друго. Ако американската мечта се е реализирала за един, то за 100 001 не се е. Важното е да си мечтаем обаче. С години, с десетилетия та чак до пенсия. В крайна сметка мечтите умират последни.

П.С. Старши, за теб Австрия и Австралия едно и също ли са :lol: Щото тоя "цървул" е от Австрия не от Австралия ако правиш разлика де. :D
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

filipne написа:
ablood написа:От тук нататъквсичко си зависи от Драго. Ако направи добро впечатление бързичко ще му дадат работа свързана с отговорости. Ако няма такава във фирмата, поне ще получи препоръки за другаде.
Мда, несъмнено. Като направи добро впечатление ще го натоварят с отговорността да мие коли а после кой знае ? Sky is the limit!
Песимист до посиняване! Ти да не си мислиш, че това е малка фирмичка, собственост на бабка, без хедофис, клонове, складове, доставки и всякакви други?
Разбира се, че категорично изключваш такива възможности. Причините са ни ясни. Да се сломи духа на другарчето.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

ablood написа:
filipne написа:
Мда, несъмнено. Като направи добро впечатление ще го натоварят с отговорността да мие коли а после кой знае ? Sky is the limit!
Песимист до посиняване! Ти да не си мислиш, че това е малка фирмичка, собственост на бабка, без хедофис, клонове, складове, доставки и всякакви други?
Разбира се, че категорично изключваш такива възможности. Причините са ни ясни. Да се сломи духа на другарчето.

Всъщност много по-правилно е да кажеш реалист до посиняване.
И по-добре такъв отколкото разказвач на красиви но нерелистичнои приказки.

Моля те не приписвай собствените ти намерения за сломяване на духа на мен.

Ами освен да му пожелаем да се издигне от cleaner до президент на конгломерата от автомивки реализирайки един от безкрайно редките случаи на осъществена американска мечта :D
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Linko написа:Абе американската мечта все още е жива за хората, с изключение на filipne и компания естествено. Пожелавам на Драго да върви по пътя ей на тоя цървул от Австралия - Frank Stronach, който стъпил в Канада с $200 в джоба и първата му работа е била да бели картофи и да мие съдовете в болнична кухня. Позиция явно много близка до желаната от него...точно сякаш по съветите на filipne се е водел човекът. ;) :)
Малко интересни факти от статията за Австралийския , пардон Австрийския "цървул" :

The son of a Communist labor activist and a factory worker ....

His personal fortune is now estimated at over $1 billion, but when he arrived in Canada, Stronach's first job was peeling potatoes and washing dishes in a hospital kitchen.

"I experienced what it was like to be hungry, to be discriminated against and to be treated unfairly", Stronach has said. He now prides himself on treating his workforce well. Employees receive a share in company profits, and individual plants are run as independent entities.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Австралийски или австрийски все тая, братчед, месторождението му няма никаква връзка с пътя който е извървял в в Канада. Пак се вторачваш в маловажното и търсиш под вола теле а пропускаш главното. Дали би могъл да проумееш някой ден, че несправедливостта, гладът и дискриминацията няма да изчезнат никога и човек вместо да мрънка и реве с глас по форумите трябва да се бори и ги преодолява. Това се опитвам да ти кажа, filipne, а не че Канада е земният рай и в нея пърхат ангелчета и херувимчета. Всеки се е вкопчил в живота и води своята борба без да губи оптимизма си, усета за красиввото, за щастие, но само ти си ревнал колко ти е трудно в Канада и как всички ти пречат. При това заемаш позата на просветител на лековерните, слепците и заблудените. Ами карай си я твоята песен, явно само нея си знаеш, а и явно няма никаква надежда за оправия засега. :)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Fireman

Мнение от Fireman »

хайде да играем на една игра "Прееби другарче " :lol:
Странджа,благодаря най-искренно за класирането ми като водещ капитан на "Потъник" (Титаник) :wink: :P
Картофите са хубаво нещо,хранителни и евтини,мога да ги беля ,значи мечтата наполовина ми е осъществена :)
haimana

Мнение от haimana »

Малко офф от мен.
Не знам как е в Калгари, но по нашия край бая горски пожари имаше тая година, а и не само тая. Идваха пожарникари от Торонто, Квебек, Албърта, че даже май и от Халифакс. Не съм запознат с организацията и различните категории борци с огъня, но ако не се лъжа от месните имаше доброволци, които си работят нещо съвсем различно и при голям пожар ги мобилизират. Та в тая връзка, ако и в Албърта е така, то може би участието като доброволец е така желаната вратичка да получиш референция, опит и контакти. Това е само идея и не гарантирам за достоверност на инфото, но ако Пожарната има мечта да бачка като такъв то не е лошо да погледне и под тая трънка.
Fireman

Мнение от Fireman »

Хаймана,в Калгари няма опция "доброволец пожарникар".
haimana

Мнение от haimana »

Жалко, здраве да е
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Linko написа:Австралийски или австрийски все тая, братчед, месторождението му няма никаква връзка с пътя който е извървял в в Канада. Пак се вторачваш в маловажното и търсиш под вола теле а пропускаш главното. Дали би могъл да проумееш някой ден, че несправедливостта, гладът и дискриминацията няма да изчезнат никога и човек вместо да мрънка и реве с глас по форумите трябва да се бори и ги преодолява. Това се опитвам да ти кажа, filipne, а не че Канада е земният рай и в нея пърхат ангелчета и херувимчета. Всеки се е вкопчил в живота и води своята борба без да губи оптимизма си, усета за красиввото, за щастие, но само ти си ревнал колко ти е трудно в Канада и как всички ти пречат. При това заемаш позата на просветител на лековерните, слепците и заблудените. Ами карай си я твоята песен, явно само нея си знаеш, а и явно няма никаква надежда за оправия засега. :)

Така и не разбра (или по-скоро така ти изнася) , че

1. Никога не е ставало и не става дума за мен.
2. Никога не съм "ревал", колкото и да ти се иска да го изкараш така
3. Никога не съм бил песимист, колкото и да ви е изгодно да ме представяте като такъв

Ама карай си твоите пропаганди. Явно оправия нема :lol:
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

filipne написа:Никога не съм бил песимист, колкото и да ви е изгодно да ме представяте като такъв
Лелееее... тук става дума за явен продукт на кръвосмешение.
А ние си губим времето да дискутираме. :?
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Заключено