Отказ поради здравословни проблеми

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Ninushevi
Обратна връзка:

Отказ поради здравословни проблеми

Мнение от Ninushevi »

Има ли някаква вероятност да ни бъдат отказани визи, поради наличие на някакво заболяване извън тези, за които се правят изследванията? Необходимо ли е да се спомене, ако има нещо? Питаме, защото да не се окаже, че сме хвърлили услия и доста пари за нещо, предварително обречено на провал. Още не сме изпращали документи и затова отправяме този въпрос преди да е станало късно.
DCS- Виена - 12.10.2009 г.
ПОЛЕТ-София-Мюнхен–Монреал-25.03.2012г.
Аватар
kikolilokiko

Re: Отказ поради здравословни проблеми

Мнение от kikolilokiko »

защо не се обадите в някои от мед.центрове да попитате
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
Philip1747

Мнение от Philip1747 »

Принципно трябва да имате много сериозно заболяване за да ви бъде отказано.те гледат главно за туберколоза защото са имали много сериозна епидемия в миналото и много ги е страх.като изключим тази болест всичко според мен е една голяма формалност
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

Philip1747 написа:...като изключим тази болест всичко според мен е една голяма формалност
Съгласен съм че въпросника се попълва доста формално от лекаря, който преглежда, но независимо от това смятам че прегледа не е формален като цяло. Преди всичко има изследване на кръв и урина и определени изисквания, на които те да отговарят (например знам че кръв(ни телца) в урината са неприемливи). Това няма как да е формално. Освен това ти се задават въпроси и ако излъжеш за нещо, рискуваш да те хванат и да си навлечеш неприятности.

По принцип в инструкциите за имиграционните процедури пише, че целта на изследванията е да се докаже, че влизащите в канада не страдат от заболявания, които:
1. представляват опасност за обществото (например заразни)
2. може да доведат до продължително болнично лечение и по този начин да натоварите здравно-осигурителната им система

Макар и доста общо, това дава добра представа от какво да се притеснява човек и от какво не. По-горе имаше съвет да се чуете с някой от оторизираните лекари и да споделите какво точно ви притеснява - и според мен това е добра идея. Можете и да попитате на ЛС някой от вече миналите, но това е доста по-несигурно. Наши приятели ни обясниха какво как се случва и ни казаха да не се притесняваме за 1-2 неща, които според нас бяха съмнителни, но все пак жената от това семейство е била мед. сестра тук и е наясно.
Ninushevi
Обратна връзка:

Мнение от Ninushevi »

Благодарим Ви за бързите отговори! Моето заболяване е на щитовидната жлеза и е свързано с прием на лекарства ( може би цял живот ) но определено не е заразно или изискващо болничен престой . Ще се свържа с някой от мед.центрове , за да ги попитам тях за по подробна информация. Благодаря за добрия съвет !
Philip1747

Мнение от Philip1747 »

Hadministratora това си е изцяло твое мнение аз лично смятам че този мед преглед не представлява нищо особено кръвните ти телца за да променени трябва да имаш сериозна болест която съм обеден че ще излезе доста по рано от такъв преглед.моето лично мнение е че няма от какво да се притесняват хората освен ако не са болни от туберколоза или ако са били близко до някои болен от туберколоза.по въпросите които задават трябва да си наи големият тъпак за да лъжеш точно там.такаче това не означава че прегледът е супер сериозен но не означава и обратното че е за подценяване
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Доколкото аз знам, проблем е също, ако урината ти даде положителна проба за белтък.
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

Philip1747 написа:...но не означава и обратното че е за подценяване
И според теб не е ли подценяване да го смяташ за пълна формалност?
kapitan

Мнение от kapitan »

Ninushevi написа:Има ли някаква вероятност да ни бъдат отказани визи, поради наличие на някакво заболяване извън тези, за които се правят изследванията? Необходимо ли е да се спомене, ако има нещо? Питаме, защото да не се окаже, че сме хвърлили услия и доста пари за нещо, предварително обречено на провал. Още не сме изпращали документи и затова отправяме този въпрос преди да е станало късно.
Не е нужно в самото начало да ви притеснява това и да си задавате такива въпроси.Може би по-важните въпроси и съмнения трябва да бъдат дали вашата кандидатура ще бъде успешна и в крайна сметка да ви удобрят за Квебек,Канада.
Какво може да стане после е "божа работа".Както казваше един мой любим даскал по математика,в този смисал:
"Ако баба ми имаше мустаци щеше да е хайдутин".
Така,че подготвяйте се,това е най-важното за интервюто,продължавайте процедурата,пък после......каквото сабя покаже :wink: :beer:
Ninushevi
Обратна връзка:

Мнение от Ninushevi »

Е да, то това с подготовката е ясно.Хваналисме се здраво и смятам че ще се представим добре на интервюто, особено като се има предвид, че би трябвало евентуално да се явим следващото лято. Мисля,че имаме време да се подготвим. Нас ни претесняваше да не стане да минем това интервю и всички останали перипетии и да ни "скъсат" на медицинските. Тогава направо ще умра от яд. Надяваме се на "попътен вятър"!!! Благодаря за куража!!! :))
Жени

Мнение от Жени »

Аз също смятам, че прегледът не е страшен и по-скоро е формален, освен ако не се отнася за сериозни заболявания и състояния, които вече бяха споменати в темата. :wink:
Philip1747

Мнение от Philip1747 »

Hadministratora не мисля че съм ги подценил понеже бяхме подготвени един човек реално няма как да знае как са му червените кръвни телца или пък урината му дали има белтъчини.по въпроса за белтъчините (че то всеки спортист чрез урината вади белтъчините които организмът не може да усвои такаче това ако е пречка на медицинските би било според мен неуместно).Hadministratora ти си имаш твои разбирания аз имам мои това е нямам намерение да се оправадавам или да давам обяснения
Аватар
perah

Мнение от perah »

аз също имам заболяване на щитовидната жлеза и си пиех хапчетата но не съм го споменавала на медицинските изобщо не пролича само когато ме прегледа лекарката констатира леко увеличена жлеза и това беше.

Интересното е, че след като пристигнахме си пуснах изследвания след няколко месеца и те излязоха нормални :shock: и ми спряха хапчетата. Сега пак ще ходя да се изследвам. Успех
If you aren't the star of your own life, you're the supporting player in someone else's.
Публикувай отговор