И вижте я, три години по-късно вече е в Канада!smotan написа: Lusi_bg, когато бях на 21...

И вижте я, три години по-късно вече е в Канада!smotan написа: Lusi_bg, когато бях на 21...
Може да се каже че повечето кандидат-имигранти са така (в това число и аз). За добро или лошо точно по тези два фактора най-трудно се повишават точкитеLusi_bg написа:Arranged Employment
Adaptability
по тези два показателя имам 0 точки. Иначе ги събирам 60.
Крайно време е да се усетиш кой ти дава смислена информация и кой говори глупости!Lusi_bg написа:...В тоя форум май си има постоянни дразнители...
Ох, прав си да питаш.... Има хора, които си позволяват да "закръглят" отговорите в self-assessment и се получава нереален резултат. Дано случая да не е такъв.valioiko написа:Как докара 60 точки?
на английския:valioiko написа:Как докара 60 точки?
Колко трудов стаж посочи?
Какво образование?
Какво ниво на езика?
Френския мога да го понауча малко, а относно магистратурата не ми се чака толкова много. Езиците мога да ги подобря, обаче магистратурата тука е около 800 лв на семестър, което прави около 2400лв. Аз вместо тея пари да ги вложа в заминаването няма смисъл да ги давам за магистратура ако съм решила да заминавам. А от тея професии как да работя една година, това са все ръководни постове или за инженери, а аз ще завърша за икономист. Кой ще ме вземе мене за финансов мениджър още като завърша? Няма такъв филм. Мога ли само с подобряването на езиковата ми култура относно френския и английския и с натрупването на повече стаж в Бг да замина?valioiko написа:57 точки събираш до момента с характеристиките, които си изброила.
За френския, за да докажеш бейсик ниво, трябва да се явиш на изпит също, а ти каза че френски изобщо не знаеш.
Съвет: Изкарваш една магистратура, докато работиш в същото време по специалността си, та макар и за малко пари, в същото време залягаш много здраво над английския и след завършването на магистратурата ще имаш 68 точки, което е повече от 67 и минаваш летвата. да не говорим, че през това време може да срещнеш някой, който споделя мечтите ти и може да се харесате и да заминете заедно.
Имай предвид, че за да можеш да кандидатстваш, трябва да си работила поне една година на пълно работно време или еквивалентно на това по някоя от тези професии: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... s.asp#list
Не искам, искам сама да си замина. Там по-добре да си намеря някой, а не от тука.да не говорим, че през това време може да срещнеш някой, който споделя мечтите ти и може да се харесате и да заминете заедно.
В Англия е шит за млади българи с неясно образование и без никакъв опит. Освен това първоначалната инвестиция е около 2000 паунда за първите 3 месеца. Май забравих да спомена езика - с добър английски от БГ = никакъв шанс. За студенти съм чувал че е по-лесно. Тук няма социал, и ако я закъсаш си изгниваш на улицата.Alisa75 написа:Луси след като знаеш английски и имаш призната в Европа диплома защо не заминеш в Англия например да си опиташ късмета ,ами си тръгнала да си чупиш главата с някаква си точкова система дето я стане я не стане.Хем и стандарта и инфраструктората в Англия са по добри,хем ще си по близо до мама и тати.
А,бе Емо ,що не вземеш да дойдеш в Канада и да поживееш и да поработиш,за да видиш как след 6 месеца ще избягаш презглава към Англия и ще хвърляш камъни след тебе ,да не се върнеш повече у канадско.emodonkov написа:В Англия е шит за млади българи с неясно образование и без никакъв опит. Освен това първоначалната инвестиция е около 2000 паунда за първите 3 месеца. Май забравих да спомена езика - с добър английски от БГ = никакъв шанс. За студенти съм чувал че е по-лесно. Тук няма социал, и ако я закъсаш си изгниваш на улицата.Alisa75 написа:Луси след като знаеш английски и имаш призната в Европа диплома защо не заминеш в Англия например да си опиташ късмета ,ами си тръгнала да си чупиш главата с някаква си точкова система дето я стане я не стане.Хем и стандарта и инфраструктората в Англия са по добри,хем ще си по близо до мама и тати.
Здрасти Люси,Lusi_bg написа: С никого не живея , нито пък съм обвързана. Нищо не ме задържа в България (освен семейството ми).