мнение за St.Lorent
-
Re: мнение за St.Lorent
По темата - аз веднъж ходих там, наложи се да купувам един учебник. Попаднах в район с приятни големи блокове, с хубави градинки и улици. Както казвах на мъжа ми - е тук било много приятно и горивото на бензиностанцията е по-евтино и много спретнато, и той ми каза - Я се огледай добре и ми кажи ако видиш жена без забратка и мъж без чаршаф на главата - АМИ НЯМАШЕ!!! Дано не ми се наложи пак да ходя там, това е моя опит, сигурно не навсякъде е така, ама е пълно с араби
Живей така, сякаш на земята е рай!
25.02.2009 Varna - Paris - Montreal
25.02.2009 Varna - Paris - Montreal
Като писах , че искам мнение за St.Laurent не знаех точно в коя част. Доколкото ве4е разбрах източната част е пълната с араби, палестинци и еди си какви. Става въпрос за района около Parc MArcel Laurin, Rue MOdugno.
Интервю - 8.06.2009
Медицински - 6.07.2009
ок на медицинските- 20.07.2009
- Обратна връзка:
Ъъъъъъ... това онзи до джамията ли е?
В западната част няма резидентски райони. Само индустрия.
В западната част няма резидентски райони. Само индустрия.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Вярно е че има много араби,индийци,палестинци и прочие ама навсякъде е така...дори и в България няма само българи.Ако въпроса с етничеката и демографска картина на района те е интересува ,това мога да кажа.А иначе в градоустройствен план (или както му се вика там) е много добре устроен, със спретнати бетонни блокчета по Тименс,Кавендиш и Алекси Нихон, а между тях къщи на по 2 етажа (тука мисля им казват дуплекси) в тях предимно апартаментите са по-големички.Има голям търговски център от където можеш да си напазаруваш абсолютно всичко за което се сетиш без да се налага да използваш какъвто и да е транспорт,защото е в непосредствена близост до района за който питаш.Парка Марсел Лорен също е страхотно място за практикуване на всякакви видове спорт,а басейни има почти във всеки блок,освен това много хубав открит басейн има в непосредствена близост до улицата която споменаваш.
Е па човека може да иска да живее в Канада ,а не в Палестина,що тогава го агитирате.
В северната част на St.Lorent има много хубави улички с къщи и замъчета, където живеят доста италианци, но там цените на къщите започват от половин милион и нагоре. За наемите незнам, но едва ли има голямо предлагане . Предполагам че хората слабо се интересуват от тая част...
ПП. Току що разбрах че тоя район, дето имам в предвид се казвал Ahuntsic-Cartierville.
ПП. Току що разбрах че тоя район, дето имам в предвид се казвал Ahuntsic-Cartierville.
Другото, което не харесвам на St.Lorent е е там самолетите, кацащи към Дорвал са наредени в редица един след друг, непрекъснато нещо ти бучи над главата. Това са все грамадни и мощни самолети, малките самолетчета подхождат от другата страна.
Кварталът е страшен,препоръчвам ви го горещо.Нещо подобно е на Малката Венеция и Кичук Букорещ.
Нещо подобно е на Малката Венеция

- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Впрочем пише се Saint Laurent и е доста голям по площ.
Има и индустриални и жилищни зони от различен вид.
Има и индустриални и жилищни зони от различен вид.
А руснаците му казват Свети Лаврентий. /извинявам се за разводняването/filipne написа:Впрочем пише се Saint Laurent .....
- ablood
- Обратна връзка:
Днес минах през новооткритият Адонис в Place Vertu. Крайно време беше да отворят голям хранителен магазин в западната част. От M. Laurin на запад нямаше нито един. Магазинът е голям и все още чист, но е очевидно насочен към близко-източна клиентела. Дори името е написано на Латиница + накакъв йероглифен.
Целия свят ли отива по дяволите, или само мегаполисите?
Целия свят ли отива по дяволите, или само мегаполисите?
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Няма нищо ненормално ablood, не светът а твоят свят отива по дяволите. Щото ти докато гледаш да се развиваш по вертикала други го дават по хоризонтала.

Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
- ablood
- Обратна връзка:
Linko, всеки път се стъписвам, как може да сме толкова различни. 

-
Че към кого да е насочен? Магазинът е ливански. Там може да се намерят и много стоки, срещащи се по рафтовете на магазините в България.ablood написа:Магазинът е голям и все още чист, но е очевидно насочен към близко-източна клиентела.