Най-нелепите стереотипи
Re: Най-нелепите стереотипи
Щом оня нещастник с триплекса и МЛ-а се е оправил значи и аз ще се оправя,какъв е проблема.Да не съм по прост от него Я.
Кой е най големият приятел на Мухата и Филипине -Мр Гик!
Кой е най големият приятел на Аблоод -Гъзара !
А на Каката ?

Кой е най големият приятел на Аблоод -Гъзара !

А на Каката ?

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Стефан Цанев
- ablood
- Обратна връзка:
Странно е някой да се хвали с Pontiac Sunfire. Това си е най-евтината кола на пазара. По-добре е отколкото да се хвалиш с брадавици, ама не чак толкова.myhata II написа:А бе като ги гледам тези снимки се сещам за един където се хвалеше за понтиак
В момента обаче нямаме нито брадавици, нито Sunfire, така, че няма с какво да се похвалим.

Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
- kikolilokiko
стериотип ли е, че език се учи като си вече в Канада
п.с. извинявам се, че нарушавам смислената дискусия
п.с. извинявам се, че нарушавам смислената дискусия
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
"стереотип" - има по-скоро значение на поведение, повтарящи се елементи в поведението.
Според английската Уикипедия стереотипите стоят в основата на предразсъдъците.
Така че темата би трябвало да се предефинира като: Най-нелепите предразсъдъци или митове.
Например: Типичен стереотип за Канада е сутрин да си изчистиш колата от сняг и да стържеш леда по стъклата.
Всичко това, което обсъждахме до тук са предубеждения и предразсъдъци.
Точно обратното: ученето на език е разбиване на стереотипите, защото покрай научаването на новите понятия ни се налага да преразглеждаме и да предефинираме понятията от собствения си език, а също да променяме изградени навици и привички и също така стереотипи.
Но ако вземем нещата в смисъла на дискусията, която се води: Да, наистина преобладаващото предубеждение е че езика се учи много по-лесно щом си в чужбина и тука всеки има какво да каже по въпроса, сигурен съм.
Според английската Уикипедия стереотипите стоят в основата на предразсъдъците.
Така че темата би трябвало да се предефинира като: Най-нелепите предразсъдъци или митове.
Например: Типичен стереотип за Канада е сутрин да си изчистиш колата от сняг и да стържеш леда по стъклата.
Всичко това, което обсъждахме до тук са предубеждения и предразсъдъци.
- ученето на език няма как да е стереотип, щото е активен процес на учене. Когато едно нещо се превърне в стереотип - рядко си задаваме въпроси относно смисъла на нещата, а просто го правим.стериотип ли е, че език се учи като си вече в Канада
Точно обратното: ученето на език е разбиване на стереотипите, защото покрай научаването на новите понятия ни се налага да преразглеждаме и да предефинираме понятията от собствения си език, а също да променяме изградени навици и привички и също така стереотипи.
Но ако вземем нещата в смисъла на дискусията, която се води: Да, наистина преобладаващото предубеждение е че езика се учи много по-лесно щом си в чужбина и тука всеки има какво да каже по въпроса, сигурен съм.
- ablood
- Обратна връзка:
Дори имах една приятелка навремето, която отиде на едномесечна екскурзия до Англия с цел изучаване на език. Настаняване при бъбриво английско семейство, среда...
- kikolilokiko
схващането, че първо емигрираме, а после живеем на социал, а държавата ни плаща през това време да учим език стереотип ли е? или активен процес?! и какви навици се изграждатJim написа:- ученето на език няма как да е стереотип, щото е активен процес на учене. Когато едно нещо се превърне в стереотип - рядко си задаваме въпроси относно смисъла на нещата, а просто го правим.стериотип ли е, че език се учи като си вече в Канада
а лесно ли се учи език докато си на полето и береш ябълки?
относно етимологията очаквайте в следващите постове...
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
- nikolovata
Тъпо е тепърва да учиш език в Канада, чиста загуба на време и средства (потенциални), това не е стереотип...,а теорема.
Mненията са като задниците, всички ги иmаmе, но не винаги е удачно да ги показваmе!
- ablood
- Обратна връзка:
По-тъпо е да отложиш емиграцията с половин година с основание да научиш по-добре езика.nikolovata написа:Тъпо е тепърва да учиш език в Канада, чиста загуба на време и средства (потенциални), това не е стереотип...,а теорема.
Тука трябва да се съглася с Блъда,не виждам логика да живееш в България и да учиш езика,когато можеш да го учиш в Канада,държавата ти плаща а и езиковата среда е голям плюс.Да не забравяме,че в езикова школа се учи книжовния език,който е доста различен от езика на улицата.
Ела да видиш тук ,как пристигат 4 членно семейство и мъжът веднага тръгва на бояджийства или чистене ,защото цялото семейство на него чака ,и жената домакиня тепьрва почва да учи език и минават години,а познай какво се случва на съпруга през това време ?!? 

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
Стефан Цанев
Стефан Цанев
-
А да не ти казвам кво става със семейството.myhata II написа:Ела да видиш тук ,как пристигат 4 членно семейство и мъжът веднага тръгва на бояджийства или чистене ,защото цялото семейство на него чака ,и жената домакиня тепьрва почва да учи език и минават години,а познай какво се случва на съпруга през това време ?!?
Трябва да се знае език на поне едно добро ниво преди да се стовари цялото семейство на Канадска земя. Така много по-лесно ще се усъвършенства в нормална работна среда. Иначе отиваш при бачкаторите и езикът ти ства като на онзи таксиджия от клиповете.
- nikolovata
А най-умно е да почнеш да учиш език още като си подадеш документите за имиграция.ablood написа:По-тъпо е да отложиш емиграцията с половин година с основание да научиш по-добре езика.nikolovata написа:Тъпо е тепърва да учиш език в Канада, чиста загуба на време и средства (потенциални), това не е стереотип...,а теорема.
И какво ти плаща държавата по-точно, не трябва ли да доработваш лекичко?
Не е ли по-мъдро да дойдеш с някакво разумно ниво и да усъвършенстваш езика специализирайки или учейки и някакво учебно заведение, без да креташ с години по кофита и вечерни курсове...
Лично мнение...
В излишна дискусия не ми се влиза, нито пък е по-темата...
Mненията са като задниците, всички ги иmаmе, но не винаги е удачно да ги показваmе!
Понеже я разбираш математиката,реши следното уравнение:Х*У=Znikolovata написа:А най-умно е да почнеш да учиш език още като си подадеш документите за имиграция.ablood написа:По-тъпо е да отложиш емиграцията с половин година с основание да научиш по-добре езика.nikolovata написа:Тъпо е тепърва да учиш език в Канада, чиста загуба на време и средства (потенциални), това не е стереотип...,а теорема.
И какво ти плаща държавата по-точно, не трябва ли да доработваш лекичко?
Не е ли по-мъдро да дойдеш с някакво разумно ниво и да усъвършенстваш езика специализирайки или учейки и някакво учебно заведение, без да креташ с години по кофита и вечерни курсове...
Лично мнение...
В излишна дискусия не ми се влиза, нито пък е по-темата...
X-броя на месеците,през които е изучаван езика
Y-средни приходи за месец
Z-пари в джоба
Би трябвало да се добави и една променлива,която да отразява нивото на владеене на езика,след съответното обучение.Но даже и без нея,с просто око се вижда че така или иначе ще отделиш време за учене-Х,а къде всеки сам си решава.Замести си неизвестните според Канада или България и сам ще се убедиш дали расъждаваш тъпо или не.Ако не ти се дискутира,просто си пасувай!
- nikolovata
IFF,
аз уравнението съm си го решила за себе си, наmираm го удачно и като такова го споделяm. Нужно ли е да уточняваm, че mнението mи е неангажиращо и не е задължително да отговаря на нечии други потребности и възmожности?
Ако истината беше една и универсално приложиmа, щеше да е безкрайно по-просто, но на практика проmенливите са доста повече от константите.
аз уравнението съm си го решила за себе си, наmираm го удачно и като такова го споделяm. Нужно ли е да уточняваm, че mнението mи е неангажиращо и не е задължително да отговаря на нечии други потребности и възmожности?
Ако истината беше една и универсално приложиmа, щеше да е безкрайно по-просто, но на практика проmенливите са доста повече от константите.