Както вече написах МИНАХМЕ УСПЕШНО!!!!
Най-напред искам да благодаря на всички писали тук в тоя форум и на създателите. Голямата част от информацията, която имаме до тук е от този форум и от сайта на СИС-Виена разбира се....
Сега за интервюто....
Влезнахме почти навреме 9 и 5-10мин и излезнахме 9 и 55 някъде със сертификатите

Покани ни преводачката. Мосюто е много приятен и не създава бариера, напротив...атмосферата допуска и шегички. Първо ни помоли да поставим документите си пред нас на масата. После ни обясни, че повода да се срещнем е нашето искане за имиграция в Кебек. Тук той трябвало да свери оригиналите на документите ни с тия които сме им изпратили. Представи ни преводачката и каза, че ако се наложи можем да я ползваме.Така и стана, на няколко пъти ни помогна с обяснения. Като цяло разбирахме всичко на Мосюто. Говори много ясно!!!
Най-напред се обърна към съпругът ми като каза: Дайте си паспортите.
После поиска и на децата паспортите. И после изненадата за мен. Аз си мислех, че ще продължи с мъжът ми, но той към мен: На колко години са децата ви? И аз за миг се секнах.Тоя въпрос е фасулски и не е проблем, но елемента на изненада

Ето документите които ни поиска.
1) Паспорти на всички
2) Дипломи от средното, от висшето и такива допълнителни към висшето за над 1г. учено,
3) Трудова книжка на мен и осигурителна, защото имах бизнес преди време
4) Доказателствата за парите (данъчна оценка и банкова референция)
Ето някои от въпросите...(към водещия кандидат)
1) Вие сте програмист? и инженер?
2) Колко години сте учили за учителската правоспособност?
3) По колко предмета на година сте учили? (ставаше дума пак за педагогиката)
4) Какви дисциплини сте учили в университета?
5) Какво работите в момента?
6) В коя фирма?
7) С какво се занимава фирмата?

9) В коя област точно на програмирането?
10) А какво мислите да работите там?
11) Как ще си търсите работа?
12) Говорите ли английски?
13) Бихте ли ми казали на английски защо искате да имигрирате в Кебек?
14) Кои индустрии са развити в Кебек?
15) Кои съвременни индустрии?
16) Какво знаете за социалната система в Кебек
(към придружаващия кандидат,т.е. моя милост)
1) На каква възраст са децата ви?
2) И вие ли сте инженер?
3) Преди колко години прекратихте работа (понеже в момента не работя)
4) Какво съм правила през това време?
5) Какво смятам да работя там? Тук много държеше да получи отговор
6) Какво знам за образователната система? Тук да се отговори кога, на колко години се постъпва в училище и колко години са отделните им нива(начално,средно,колеж,висше и т.н.)
Друго не се сещам за сега...Ако се сетя ще допълня.
Ето данни и за нас:
Водещ: съпруга ми; 32г.; софтуерен инженер; педагогика за 2г.; с 8 г. стаж като програмист; с нива на езиците френски 6/6 англииски 8/8
Придружаващ: аз на 32г. ел.инженер; педагогика за 2г.; 2,5г. стаж, но не по специалноста; езици френски 4/4 английски 5/5
Препоръката ми към всички, които са след нас е: да знаят твърдо какво биха могли да работят, но и да го говорят убедително като в подкрепа да направят проучване по сайтовете за работа; да знаете какви отрасли на икономиката са развити в Кебек и то по-съвременни отрасли; формулирайте си защо искате да идете в Кебек
Според мен е задължително да си обмислите тия неща предварително, ще ви бъде от голяма полза

Накрая както пита пита и каза: "Nous vous acceptons."
Последва едно задоволно "Мerci!" от наша страна
Мисля, че това бих могла да ви напиша за сега
Ако ви интересува нещо друго - питайте!
Успех на всички!
Хриси