Въпрос за нов модел кола

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
7George

Re: Въпрос за нов модел кола

Мнение от 7George »

Едно предположение: питащия нека си вземе под наем някоя от тия коли и я покара поне една седмица. И тогава ще си създаде някакво впечатление, по-добро от форумните приказки. Виж за чупенето е друго. Късмет от една страна, но и казват, че на американските доста по-често им се случвало.

На мене лично ми стига американския камион цал ден...
Embrace your climate change!
army

Мнение от army »

Ако може питащият да започне обяздването с "Ауди Q7" :D
Човек е голям, колкото са големи мечтите му
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
bp_de

Мнение от bp_de »

stefan1970 написа:Забелязах че цената на Chevrolet Cobalt and Pontiac G5 е много ниска.Намират се 2005-2006 на около 100 000км за $5000.Какво ви е мнението за тези коли.
Един наш сънародник -работил дълги години в ГМ сервиз и въобще в автосервизи в Канада -преди 2 години някъде все още си работеше в ГМ сервиз и каза че тия малките ГМ коли са пълен боклук.
От моите разговори с други колеги които и в момента работят по сервизите в Б.Колумбия различно мение тотова че американските коли са боклук не съм чул.

Занчи ако в канада не лъжат с километрите кат в БГ- например цени на Мерцдес са направо без пари .
Доколкото разбрах проблем ана мерцовете е че дерат 10 кожи кат идеш в сервиза аи не всеки гараж ги прави ако че са на по 15 -20 години.
Но мерца си е мерц -старите мотори изкарват до 500 000 - 800 000 безпроблемно почти.

ровнах на бързо ввесника
1992 MERCEDES-BENZ 300SE RARE DIESEL (NEWBODY STYLE), Automatic, 3.0L, Cylinders 6, Diesel, , All Equipped, Rare find! Luxury flagship sedan, fully apponted with rare diesel engine. Appointed fully, new bodystyle, all options, premium quality find. Serviced and ready to enjoy! was $7995......BC DAY LONG WEEKEND MELTDOWN ON NOW!!!...super low prices...., Stock# c972, $4,950.00 , Type:Sedan

Ми за 5700 кад (3700евро ) S класа в тва състояние и тоя модел тука по европа няма.
За толкова кинти не могав немско читава Е класа да намеря а камо ли S
leaf

Мнение от leaf »

Ами, като погледнеш датата на производство, то въпроса защо е ниска цената отпада. :)
speedy

Мнение от speedy »

Ако ви е странно, че старите мерцедеси са толкова евтини вижте тази статия.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
bp_de

Мнение от bp_de »

leaf написа:Ами, като погледнеш датата на производство, то въпроса защо е ниска цената отпада. :)
Това за датата на производството го знам -тва е типично Бг а и Кандска черта- повечето ми приятели първото нещо дет питат е коя година е колата а не има ли ресурс в нея още.
Изглежда е голяма преебавка кат доиде съседа и каже ама тя много стара бе - каде я намери....и т.н а не гледа че колата е на няма и 100 000 км и има още поне 300 000 км за в бъдеще.

Ако изядеш 5 лаина не е равнозначно на изядена една паста -преформулирано от мене -ако цял живот караш 2-3 годишни малки шевролети е не е като поне за няколко години да караш дори дърта S класа.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Ааа ,ти тоя филм го забрави,нека да на 2 г и да е на 100 000 а не на 20 и на 15 000 ,ми тя тая кола морално остаряла бе,влизьш вьтре ми то те льха една миризма на старо,гледаш таблото избеляло от сльнцето ,ми тя цялата кола се изкривила,как да карам такава кочина ми това е за моргата бе човек !! :lol:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

За електрониката, уплътненията, маркучите и боята не километрите са от значение, а годините.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
bp_de

Мнение от bp_de »

ablood написа:За електрониката, уплътненията, маркучите и боята не километрите са от значение, а годините.

E не е точно така - когато се прави една кола и на наи тъпия е ясно че тя е в определна категория.

Когато колата е евтиняк -то тва дет се влага вътре също е евтиняк .
Ще сравня 2 коли за които със сигурност знам какво е полжението -с уговорката че все пак Опел ако че е ГМ е много по добра от ГМ скован за Америка дет няма никакви изисквания.
- Електроника
Всички части за Мерц са с лаиф таим минумум 10 години -Опел искат да имат мин 4
Аз лично съм участвал в проекти и за 2 те марки и то не само 1 проект.
- Боята на мерц -тия по старите е 14 слоя -от 95 е 9 сега не знам ама Опелите отвътре не ги боядисват даже от както ги купиха ГМ та до днеска.

За маркучите не сам баш вкухнята но и на предната ми Е класа и на тая сега са наповече от 10 години и за разлика от вас вКанада тука в немско на всеки 2 години минавам TÜV и първото нещо дет гледат са например спирачни маркучи и са си ок.

Ама то е така -всеки си формира мнение по някакви си критерии - хора разни съответно и затва има незнам си колко модела коли за вскикиго по нещо....
army

Мнение от army »

Човек е голям, колкото са големи мечтите му
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

bp_de написа:Всички части за Мерц са с лаиф таим минумум 10 години
Това е едно евтино изявление без никакво покритие. Предполагам сам си виждал в сервиза мерцедеси с прецакани части много преди десетата им година.
Много е лесно да кажеш, че живота на "Всички части за Мерц" е 10 години, но да му дадеш само няколко години гаранция и то не на всичко.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
vankata_vd

Мнение от vankata_vd »

ablood написа:Това е едно евтино изявление без никакво покритие. Предполагам сам си виждал в сервиза мерцедеси с прецакани части много преди десетата им година.
Много е лесно да кажеш, че живота на "Всички части за Мерц" е 10 години, но да му дадеш само няколко години гаранция и то не на всичко.
.......и аз така мисля !!!
"В мечтите си хората се надяват, в живота си - очакват... Късметлиите, казват, не влизат в сметката!"
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Снощи видях един Мерцедес Ц-класа, предпоследен модел (най-много 5 годишен - имаше ъпдейтвания интериор), който имаше повече ръжда по задните калници около колелетата, отколкото повечето десетгодишни американски тарантайки.
Аватар
emodonkov

Мнение от emodonkov »

ablood написа:
bp_de написа:Всички части за Мерц са с лаиф таим минумум 10 години
Това е едно евтино изявление без никакво покритие. Предполагам сам си виждал в сервиза мерцедеси с прецакани части много преди десетата им година.
Преди 3 месеца си взех А140 на 9 години и 50000 мили. Преди това карах корса и поло та сега реших да кача класата. Е такъв боклук не бях карал честно.След втората седмица останах без скорости. 10 дена обикаляне по сервизите, бяха ме шашнали да сменям скоростна кутия и накрая се оказа едно пластмасово парче изпаднало от селектора. Тъкмо го оправих - проблем със спирачките - нещо започна да пищи откъм лявата гума. Първо ми викат сменай дисковете - смених ги, нищо. Накрая смених и накладките, ама проблема се оказал в едни пластини, дето уж били против пищене на спирачките. Преди няколко дена - проблем с управлението. Кормилото ми просто блокирва докато завивах. Вчера я взех от сервиза със сменена помпа, днес кормилото ми пак заяде. Аз на такава кола доверие не мога да имам. Чета и по мерцедес форумите - проблеми с подкачващи помпи, проблеми с трансмисиите, проблеми със серво на волана - това било нещо нормално. Какво стана с Мерцедес, питам аз? 10 години лайфтайм а? ташаци. Аз ще се отървам от тоя буклук и ще си купя нещо стойностно като фолксваген нампример. Предния ми беше на 13 години и го карах близо година без никакъв проблем. А мерцедесите да си ги карат циганите и мутрите в БГ.
Manage the expectation
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

А140, е такива тука май нямаме още. Те отскоро в Канада продават и Б клас, ама хората не ги броят за мерцедеси - платнени седалки, никви екстри.

10 години значи.... като се замислих се сетих за гаранциите. Та ето ги за САЩ, за Е-класата и за Кадилак STS - посредата на гамата и на една и съща цена:

......................Кадилак.......Мерцедес
Basic (mo.)..........48...............48
Basic (mi.)...........50,000.........50,000

Powertrain (mo.)...60...............48
Powertrain (mi.)....100,000.......50,000

Rust (mo.)...........72...............48
Rust (mi.)............100,000........50,000

Извинявам се предварително за селскостопанската единица "миля". Защо ли целия свят им говори езика като са такива идиоти???
Публикувай отговор