Кога си взехте първата кредитна карта в Канада?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Alisa75
Мнения: 154
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:49 pm

Re: Кога си взехте първата кредитна карта в Канада?

Мнение от Alisa75 »

Основно златно правило относно баланса на картите.Никога ,ама никога не допускайте общия сбор на наличните пари във всичките ви карти и линии да не падне под 51% от сбора на техните лимити.Негативите са големи ,кредитния ви рейтинг пада рязко надолу.По възможност поддържайте същия баланс за всяка една карта поотделно,но не е фатално ,ако една ви е 90% празна ,докато другата е 100% пълна.Най добрия вариант е картите да са на 25% оголени макс.Няма да промени кредитния ви рейтинг ,ако не си платите напълно баланса за текущия месец ,но в никакъв случай не плащайте само минимума,платете малко отгоре.Това са похвати за поддържане на висок кр. рейтинг.Правете всичките си плащания с картата и по възможност връщайте парите в срок.
Това с тройното превъртане на картата за месец и аз не го разбрах.На мен най голямата ми карта е с лимит 29К и ,ако я превъртя 3 пъти за месец ще дойде полицията да ме арестува начело с арсиемпито и данъчните,освен ако картата на ;съветника; е била с лимит 300 лева.
army
Мнения: 950
Регистриран на: Пет Сеп 23, 2005 10:23 am

Re: Кога си взехте първата кредитна карта в Канада?

Мнение от army »

1. Има ли значение какъв процент от лимита на кредитната карта използваш месечно? В смисъл трупаш ли негативи ако не го харчиш максимално ?
2. Какво значи "за 1 месец я превъртях поне 3 пъти " ?
3. (Във връзка с т. 2 )- Можеш ли да харчиш лимита, да внасяш суми по картата преди още да е дошла месечната ти сметка и отново да ги уползотворяваш до края на периода?
Вече отговориха на въпросите ти, но и аз да повторя.
1 Няма значение какъв лимит/месечно/ използваш от картата- важното е да го погасяваш своевременно/без просрочки. Банката ти прави засечка 1 път месечно/обикновенно 3-4 дена преди да получиш стейтмънта/ Хубаво е до тогава да си изчистил плащанията по картите. Ако не можеш изцяло-не е беда/ за да не повтарям, виж по-горе!- Батката го е обяснил/
2. Това значи, че три пъти изхарчвах лимита си от $300 в рамките на 1 месец, но и 3 пъти я захранвах отново.
3. Можеш. /виж т.1/
Въпросите ти,нито са смешни, нито глупави! Напротив- много са Важни! Така, че питай.
Човек е голям, колкото са големи мечтите му
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
Alisa75
Мнения: 154
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:49 pm

Re: Кога си взехте първата кредитна карта в Канада?

Мнение от Alisa75 »

Желателно за доброто ти кредитно досие е да погасяваш изхарченото в срок ,но не е задължително.Задължително е да направищ плащането до посочената дата от банката.Ако нямаш налични да си покриеш целия баланс плати колкото имаш даже и да е минимума.Нормално е ,а не фатално.Придържай се към горното правило,изхарчи макс 49% от лимита на картата и плащай всеки месец колкото можеш и не се притеснявай,че ако не си погасил цялото си задължение в текущия месец нещо лошо да ти се случи.Нищо по вече от това ,че ще плащаш лихви в/у изхарчената сума ,но пак се повтарям ,че не е фатално за рейтинга ти.Колкото по вече обаче покриваш от баланса си ,толкова по добре за рейтинга.
thehellgirl
Мнения: 214
Регистриран на: Нед Юли 01, 2007 11:36 am
Местоположение: Монреал

Re: Кога си взехте първата кредитна карта в Канада?

Мнение от thehellgirl »

И на нас ни издадоха студентски кредитни карти с мин лимит (600), от БМО, малко бавно. И двамата сме на кофи и не получаваме детски или др доходи. Агента ни обясни, че няма значение че сме от 3 мес, каза че и след 6 ще бъде същото, няма да има голяма разлика, така че опитахме и се получи. Има доза късмет предполагам, а зависи и от банката и агента ви. Това което е положително в началото, а и после според агента ни, а и според мен-

-автоматичното плащане на сметките (директен дебит) е много положително за досието ви, колкото повече толкова по-добре за вас
- наличието винаги на някаква сума, дори малка е много важно
- внасянето на суми, дори по-малки показва, че сте отговорен и мислите за сметките и пестене ....
Живей така, сякаш на земята е рай!

25.02.2009 Varna - Paris - Montreal
Aries
Мнения: 1203
Регистриран на: Пон Май 24, 2004 11:58 am
Местоположение: Alberta

Re: Кога си взехте първата кредитна карта в Канада?

Мнение от Aries »

oblak написа:Като човек с неголям опит в тази сфера бих искал да попитам следното:
1. Има ли значение какъв процент от лимита на кредитната карта използваш месечно? В смисъл трупаш ли негативи ако не го харчиш максимално ?
Всъщност има значение.
От това колко на месец превърташ влияе на размера на лимита. Не е единствения фактор, но едва ли можеш да се аргументираш, че искаш увеличение на лимита от 500 на 10,000 ако харчиш 200 на месец. :)
Моята карта е получих след 2 седмици (колкото да я пратят до мен). На служителя на банката му казах да не ме занимава с "може и да те одобрят" а да издаваме секюред карта и толкова.
След 6 месеца ми се обадиха, за да ми кажат, че картата вече е "нормална".
Между другото това, че картата е секюред го знае само банката. За останалия свят това си е нормална карта
Публикувай отговор