мед. застраховки

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
pumpy

Re: мед. застраховки

Мнение от pumpy »

Poumpy, тъй като каквото и да напиша го приемаш като повод да се похвалиш с това колко велик учен си, приемам че защитаването на простите квебекарски приоми само ще доведе до още такива самоизтъквания. Не, че имам нещо против, ама го правиш по груб начин.

Не знам какво значи груб начин за теб. И аз съм си лепил плочки в кухнята, но не бих се захванал да споря с плочкаджия. Още по-малко ще се обидя, ако такъв ми каже, че разбира повече от мен. Опитвам се в тема за медицински застраховка да изкажа какво мисля, като човек, който се занимава с медицина. Коментари от сорта на "отракан, български зъбар" по никакъв начин не доказват, че застраховката е ненужно нещо, само защото някой си местен льо-льо се тъпче с тиленол докато вдигне 41 градуса в 3 поредни дни и се сети, че може би е редно да потърси лекар

За това съм склонен да се съглася, че местните се отнасят прекалено нехайно към този явно толкова опасен според теб проблем. "Потърсете лекарска помощ!" е твърде лесно да се каже и те го знаят.

Аз вярвам в превенцията. Може 0.5 % от болните с отитис медия да развият менингит, но когато ми се случи на мен е 100 % заболеваемост.

Явно и в медицинските среди има спорове по въпроса, защото четох че над половината от случаите на отит оздравяват сами без никакво лечение, така, че самолечението с лек антибиотик (с което и някои лекари биха започнали) е приемлив вариант в сравнение с 12 часово висене в спешното, или раздяла със солидна част от семейния бюджет. Ако не се подобри, тогава се взимат такива мерки.

Не знам от къде се купува в Канада "лек антобиотик" без рецепта. Ти лично колко пъти си висял по 12 часа в спешното ? Аз лично съм чакал максимум 5 часа с болно дете с отитис медиа. Семейния бюджет ми олекна с 40 кинта - толково колкото ми беше дедъктибъла. На местните не им струва нищо, заради carte soleil. Е много по-приятно е да си стоят в сутерена пред телевизора и да се наливат с бира, пък то детето ще се оправи някак си...

Извинявам се за термина "зъбар", но как се казва съкратено на "зъболекар"?

Няма за какво да се извиняваш - ти не можеш да ме обидиш, защото аз знам за себе си какво съм, къде ми е мястото и колко тежа на него. Отношението ти към човек, който се грижи за здравето ти като за към "зъбар" показва единствено нещо за теб - по горе ти написах какво.
Преди около 2 години се разболях от пневмония. На местните специалисти им отне няколко дни докато ме диагностицират и понеже беше както винаги края на седмицата аз бях започнал да се самолекувам с антибиотик донесен от БГ, който там е ефикасен при бактериална пневмония. Да ама не - резултат никакъв. Когато най-накрая в понеделник видях семейния си лекар и споделих с него за предприетите от мен мерки, той ми каза, че този антибиотик в Канада не е ефикасен срещу пневмония от 10 години, защото е имало пренасищане преди това с него и щамовете са станали резистентни.
Надявам се този пример още веднъж да показва неприложимостта, понякога на самолечението с лекарства от БГ. Пак казвам, сигурно в много от случаите донесените хапчета ще помогнат, но когато това не стане и човек няма застраховка, първо ще отложи до последно, което значи по-голям риск за усложнения и второ ще трябва да се бръкне сам да си покрия всичките разходи по прегледи, тестове и лекарства.
Всеки си има глава на раменете за да си прецени сам. Лек път на питащия в темата.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Хей poumpy,

Явно високопарното, десетократно изписване на пълното "отитис медия" трябва да ни покаже, че наистина си наясно "къде ти е мястото и колко тежиш на него". Сякаш можем да го объркаме с друг отит, след като още в наалото споменах, че става дума за отит - болки в ушите.

Обиждаш местните, заради склонността си към самолечение, макар, че явно е доста по успешно от твоето, макар и професионално. Ако разказваш своите грешки, за да могат другите да се поучат от тях, поне не ги обиждай!

Защо изобщо се принизяваш да общуваш с такива като нас? Чувстваш се задължен да ни огрееш със величието си ли?

Огромна част от съфорумниците са с университетско образование, и немалко са се реализирали, но ти наистина се вземаш твърде насериозно.

Я сега се напъни да приемеш термина "зъбар" с хумор, с какъвто е употребен! Знам, че е съкратен вариант и липсата на "лекар" в него те вбесява, ама и ти ходиш по голяма нужда, както всички нас, нали?

Без никакви лоши чувства! :beer:
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
pumpy

Мнение от pumpy »

ablood написа:Хей poumpy,

Явно високопарното, десетократно изписване на пълното "отитис медия" трябва да ни покаже, че наистина си наясно "къде ти е мястото и колко тежиш на него". Сякаш можем да го объркаме с друг отит, след като още в наалото споменах, че става дума за отит - болки в ушите.

Ти явно не можеш, но само за инфо има три вида отит и то все в ушите. Кой, къде и кога боли и какви са симптомите оставям на теб :)
ablood написа:Огромна част от съфорумниците са с университетско образование, и немалко са се реализирали, но ти наистина се вземаш твърде насериозно.
И аз не съм си позволил да нарека нито един от тях с еквивалента на "зъбар", още по-малко съм си помислил да споря със счетоводител, например, по финансови теми.

PS. Ако наричането на нещата с истинските им имена е високопарно за теб, то продължавай да обясняваш как медиците учат фармацефтика и всичко ще е ок...Айде сега лек ден и се концентрирай върху темата, а не върху пишещите мнения в нея. Ако това последното не ти е ясно, може да ти го напиша и на френски и английски, че може и да си забравил да четеш на български - този така ненужем и допълнителен език ....
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Както кажеш, готин. Ти ми се нахвърли на първа страница, явно раздразнен от мнението ми, но аз ще приключа, казвайки - извинявай.

На ясно съм, че имаш повече медицински познания от мен. Приемаме, че си прав.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Presiyana

Мнение от Presiyana »

А сега по темата за застраховките: ние също сме семейство с две деца, направихме застраховка при Д. Кътев, общо за четиримата струваше 245 долара. Наложи ми се да я ползваме за сина ми (1г) и то не за настинка или някоя болест, а във връзка с едно образувание, което се появи и ме разтревожи. Така че имайте предвид, че с малки деца си е по-добре да имате застраховка. Застрахователната компания ни възстанови сумата след две-три седмици.
Jim

Мнение от Jim »

Значи ако направим едно обобщение: по-добре е да си направите медицински застраховки. Дори и да нямате - ще може да си направите такива тука.
edin_potrebitel

Мнение от edin_potrebitel »

Задължително бих се застраховала, особено ако пътувам с деца. Предпочитам да се застраховам тук, защото наистина може да си получа парите по-бързо.
Публикувай отговор