Ако човек си купи билет от Бг. агенция а е в Canada
не е ли по евтино .Тоест те самолетните билети вече са електонни дали ще е проблем ако е купен от Бг
Ако човек си купи билет от Бг. агенция а е в Canada не е ли
- teomat.com
- Обратна връзка:
Re: Ако човек си купи билет от Бг. агенция а е в Canada не е ли
Нямаш никакъв проблем да си го купиш от където пожелаеш. Преди да станат електронни пак можеше.
- optics
- Модератор
С една подробност. Повечето агенции в София, на въпроса - а може ли с кредитна карта, отговарят - Може, но трябва да се явите лично за да се разпишете.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
а, да не говорим колко им е сложно плащането с кредитна карта, която е във валута, различна от BGN. Преди месец имах такъв проблем, но ми отказаха да платя билета с мойта карта, защото не могли да преизчислят цената от евро към CAD. После намерих близък да плати билета с кредитна карта в евро, но пак беше проблем, така и не схванах точно какъв. Накрая го платихме кеш и всичко беше наред. Става дума за сравнително популярна туристическа агенция в София, с която работя отдавна.optics написа:С една подробност. Повечето агенции в София, на въпроса - а може ли с кредитна карта, отговарят - Може, но трябва да се явите лично за да се разпишете.
- optics
- Модератор
Това за преизчисляването на валутата ми звучи като някаква приказка дето само в България може да се случи.
По принцип един търговец на който си даваш кредитната карта не би следвало да го интересува тя с каква валута е вързана. Той си получава неговата си. Тоест ако ти иска 100 лева ще получи 100 лева. Ако иска 100 тугрици ще получи 100 тугрици.
Като ти дойде сметката разбираш банките на какви курсове са работили и колко канадски долара са отишли за целта. Но това е твой проблем не на търговеца.
Друг е въпроса ако тия серсеми искат да им цъфнат директно евро в сметката, а пък по закон не е позволено и затова се чудят как да се почешат с лявата ръка по дясното ухо.
По въпроса за плащането кеш : Преди няколко години, моя позната била дълго и старателно претърсвана на влизане в САЩ. Оказало се, че е вкарана в някакъв черен списък и причината била че платила в България билета си кеш. Това не са нейни бълнувания, казали са и го американците дето са ги размотавали. Логиката била, че хора които имат нечисти намерения или по-просто казано - терористи - като правило не плащат с кредитни карти, а кеш. Тя им казала - ми че то от България всички си купуват билетите кеш. Те естествено въобще не се трогнали от тази трогателна истина.
Оттогава на всяко влизане в САЩ семейството на тази позната ги отделят за по-щателна проверка. Влизането в тия списъци става като на майтап, а излизането - не е ясно как.
По принцип един търговец на който си даваш кредитната карта не би следвало да го интересува тя с каква валута е вързана. Той си получава неговата си. Тоест ако ти иска 100 лева ще получи 100 лева. Ако иска 100 тугрици ще получи 100 тугрици.
Като ти дойде сметката разбираш банките на какви курсове са работили и колко канадски долара са отишли за целта. Но това е твой проблем не на търговеца.
Друг е въпроса ако тия серсеми искат да им цъфнат директно евро в сметката, а пък по закон не е позволено и затова се чудят как да се почешат с лявата ръка по дясното ухо.
По въпроса за плащането кеш : Преди няколко години, моя позната била дълго и старателно претърсвана на влизане в САЩ. Оказало се, че е вкарана в някакъв черен списък и причината била че платила в България билета си кеш. Това не са нейни бълнувания, казали са и го американците дето са ги размотавали. Логиката била, че хора които имат нечисти намерения или по-просто казано - терористи - като правило не плащат с кредитни карти, а кеш. Тя им казала - ми че то от България всички си купуват билетите кеш. Те естествено въобще не се трогнали от тази трогателна истина.
Оттогава на всяко влизане в САЩ семейството на тази позната ги отделят за по-щателна проверка. Влизането в тия списъци става като на майтап, а излизането - не е ясно как.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
Именно, но е факт, че миналата година се съгласиха да платим билета с кредитната карта в евро, но тази "не се получи". Също така е вярно, че втора поредна година твърдо ми отказват да използват моята карта от Канада заради "преизчисляването", макар че им казвам, че ще подпиша фактурата и ще им я пратя по факс и т.н.optics написа:Това за преизчисляването на валутата ми звучи като някаква приказка дето само в България може да се случи.
По принцип един търговец на който си даваш кредитната карта не би следвало да го интересува тя с каква валута е вързана. Той си получава неговата си. Тоест ако ти иска 100 лева ще получи 100 лева.