Кога ще ходите на IELTS ?

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Re: Кога ще ходите на IELTS ?

Мнение от valioiko »

Ами дано изкараш толкова, колкото искаш.

Пиши като получиш резултатите :)
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
stereophonic

Мнение от stereophonic »

мерси, ти valiokio колко изкара, ако не е лично разбира се....
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Изкарах 7, но го считам за неуспешен резултат.

Пътят до София и безсънието си казаха думата предполагам :D

П.С. Пиши на кирилица, защото ще ти изтрият мненията!
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
stereophonic

Мнение от stereophonic »

ок, мерси, 7 е доста добре, браво все пак....
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

valioiko написа:Изкарах 7, но го считам за неуспешен резултат.

Пътят до София и безсънието си казаха думата предполагам :D
Максималист!!!!
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

:D не съм максималист. Щях да бъда, ако исках да изкарам 9, а аз искам 8. За съжаление 8 изкарах, но само на говоренето. Следващия път ще се наспя и няма да пътувам. Аз докато чаках да ни разпределят в стаите, заспивах в коридора. :?
Аватар
tonich

Re: IELTS 11.07.2009

Мнение от tonich »

stereophonic написа:Niakoi be6e li v subota na IELTS, kakvi sa vi vpe4atleniata, spored men be6e lesno i se nadiavam na 7 ili 7.5 na vsi4ki sekcii no da ne se izhvurliam predvaritelno ;-))); spodelete i vie, please....
Оказа се, че аз изобщо не мога да преценя за себе си.
Както вече писах, озвучаването беше много лошо (силно!) при мен и не очаквах добра оценка на слушане. Оказа се, че имам 8. :o
Обратно. Бях си направил старателна стратегия и time management на четене. Изпълних всичко по план и завърших точно 5 минути преди края - време, колкото да проверя резултатите. За съжаление, най-ниската оценка ми беше в този компонент - 6. :-(
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"

powered by Optics
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

На четенето критериите са много завишени. След 6-тата грешка изпадаш на 6, между 6 и 3 грешки си на 7. За 2 грешки - 8, а за една или без е за 9.

На слушането е по-лабаво.
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

tonich написа:
stereophonic написа:Niakoi be6e li v subota na IELTS, kakvi sa vi vpe4atleniata, spored men be6e lesno i se nadiavam na 7 ili 7.5 na vsi4ki sekcii no da ne se izhvurliam predvaritelno ;-))); spodelete i vie, please....
Оказа се, че аз изобщо не мога да преценя за себе си.
Както вече писах, озвучаването беше много лошо (силно!) при мен и не очаквах добра оценка на слушане. Оказа се, че имам 8. :o
Обратно. Бях си направил старателна стратегия и time management на четене. Изпълних всичко по план и завърших точно 5 минути преди края - време, колкото да проверя резултатите. За съжаление, най-ниската оценка ми беше в този компонент - 6. :-(
При мен беше почти същото. Слушането мина добре но не вярвах да ударя 7. Ченето мислех че е пълна трагедия защото две трети от въпросите бяха True, False, Not Given. Тия въпроси са ми кошмара, затова мислех че съм се провалил на този тест. Оказа се, че съм доста добре 7.5 (имам предвид добре за мен). На писането се провалих тотално, защото надрасках текста върху листовете направо и естественно ми останаха 10 минути, през които допълнително оплесках това което съм написал. Резултата беше 5. На говоренето мисля, че се представих добре при условие, че не можех да се съсредоточа и го ударих на приказка с изпитващия, като имаше например идиотщината от типа: Човека ми задава въпрос, кога последно излизахте с приятели? ( явно за да види как е моето минало време). Аз най невъзмутимо му казвам че през последните пет години просто съм нямал възможност много много да излизам тоест не съм излизал с което завърших въпроса. Човека се смути малко но така или иначе ми писа 6.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

kill_u написа:...Човека ми задава въпрос, кога последно излизахте с приятели? ( явно за да види как е моето минало време). Аз най невъзмутимо му казвам че през последните пет години просто съм нямал възможност много много да излизам тоест не съм излизал с което завърших въпроса. Човека се смути малко но така или иначе ми писа 6.
Искам да дам това за пример на всички, които си мислят че знаят езика и питат (едва ли не реторично) има ли смисъл да се ходи на уроци при преподавател. Колкото и добре да знаеш езика, подобен кратък отговор е пътя към неуспеха. В подобна ситуация трябва да се говори (it is the Speaking after all!). Ако в подобна ситуация се продължи с обяснения какво сте правили, защо то е било по важно за вас от социалния живот, защо ви е отнемало толкова много време и т.н и успеете да запълните времето до следващата намеса на изпитващия, то шанса за висока оценка е значително по-голям. Това, обаче, е една от важните подробности, които бихте научили от добър преподавател. И според мен е показателно за ползата от подготовка с помощта на такъв.

kill_u, моля те да не го приемаш лично като забележка или нещо подобно. Просто използвам случката от твоя изпит, защото наистина има мнозина, които смятат че да се знае добре Английски е достатъчно за висок резултат, а то не е (или поне при повечето изпитвани).
mwanza
Обратна връзка:

Мнение от mwanza »

Еиии измъчихте са с тези федерални процедури. Не минахте през Кебек за по пряко. Накрая ще видите че сичкото Шри Ланка и Тамилски тигри и прочее едва ли са ги въртяли на този шиш, а имате еднакви права. Да не кажа ,че те имат повече права защото вие сте бели.
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

hadministratora написа:
kill_u написа:...Човека ми задава въпрос, кога последно излизахте с приятели? ( явно за да види как е моето минало време). Аз най невъзмутимо му казвам че през последните пет години просто съм нямал възможност много много да излизам тоест не съм излизал с което завърших въпроса. Човека се смути малко но така или иначе ми писа 6.
Искам да дам това за пример на всички, които си мислят че знаят езика и питат (едва ли не реторично) има ли смисъл да се ходи на уроци при преподавател. Колкото и добре да знаеш езика, подобен кратък отговор е пътя към неуспеха. В подобна ситуация трябва да се говори (it is the Speaking after all!). Ако в подобна ситуация се продължи с обяснения какво сте правили, защо то е било по важно за вас от социалния живот, защо ви е отнемало толкова много време и т.н и успеете да запълните времето до следващата намеса на изпитващия, то шанса за висока оценка е значително по-голям. Това, обаче, е една от важните подробности, които бихте научили от добър преподавател. И според мен е показателно за ползата от подготовка с помощта на такъв.

kill_u, моля те да не го приемаш лично като забележка или нещо подобно. Просто използвам случката от твоя изпит, защото наистина има мнозина, които смятат че да се знае добре Английски е достатъчно за висок резултат, а то не е (или поне при повечето изпитвани).
Много правилно hadministratora!
Наистина съм съгласен, че трябва да се направи подготовка от човек колкото е и малка да е тя. Аз наистина ходих но наблегнахме на писането повече. Предполагам че без нея можеше и 3 да не изкарам :D .

А колкото до федералната и квебекарската, дай да се разберем аз не искам да уча френски и това си е! Освен това IELTS е световно признат сертификат, който пак може да ти послужи даже да не успееш с процедурата.
Аватар
tonich

Мнение от tonich »

mwanza написа:Еиии измъчихте са с тези федерални процедури. Не минахте през Кебек за по пряко. Накрая ще видите че сичкото Шри Ланка и Тамилски тигри и прочее едва ли са ги въртяли на този шиш, а имате еднакви права. Да не кажа ,че те имат повече права защото вие сте бели.
Защо да съм се мъчил??? :shock:
От много време не съм си ползвал езика и имах нужда от опресняване. За мен беше удоволствие да се занимавам с английски.
Айде да не се изказвате неподготвени!!!
Последно промяна от tonich на Нед Юли 26, 2009 9:18 am, променено общо 1 път.
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"