Нали не смяташ, че председатела на НС и обикновенните българи могат да спрат Хитлер. А как ще коментираш смърта на царя няколко дни след срещата му с Хитлер?
Ако той беше послушник на Хитлер нямаше да си намери смърта. Просто четеш другата история която я написаха БКП и по която всички се обучавахме. За съжаление много неща от нашата история са били нагаждани към "Великата линия на Партията".
Царска България са я управлявали грамотни и кадърни хора. А ето какво пише в Укипедия за човека който управлява България след това:
За съжаление това е самата истина. Затова смея да твърдя България е в това укаено положение. Спирам повече дебата. Както казах аз имам свое мнение и не можеш да ме убедиш в противното. Както виждам и ти имаш свое мнение и го защитаваш за което се радвам и уважавам затова слагам точка по въпроса.Тодор Живков е роден на 7 септември 1911 г. в село Правец, Ботевградско. Син на Марина и Христо Живкови. Тодор Живков има брат Георги Живков и сестра Цветанка Живкова.
Завършва прогимназия в Правец през 1938 г. и шести клас на гимназията в Ботевград през 1939 г. От 1929 г. се установява в София и завършва средното полиграфическо училище (1940 г.), след което постъпва на работа като букволеяр в Държавната печатница в София. През 1942 г. е уволнен след провали в Държавната печатница и в две акции на Софийската окръжна партийна организация, но скоро е възстановен на работа.
През 1929 г. става член на БКМС, а през 1932 г. става член на Българската комунистическа партия (БКП), от т.нар. „Кофарджиев набор“.
От 10 май до 19 октомври 1935 г. отбива военната си служба като трудовак в Шеста рота на Първа пехотна работна дружина в София, след което завършва гимназия като частен ученик в София.
От юли 1938 г. до ноември 1942 г. пребивава в селата Дъскот, Лесичево, Говедарци, където е разпределена като участъков лекар неговата съпруга Мара Малеева.