Хайде, на евтините билети до Румъния!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
stml

Хайде, на евтините билети до Румъния!

Мнение от stml »

Здравейте! Отдавна се ровя за евтини билети до БГ и наистина не успях да намеря много изгодни оферти, но бих искала да помогна на някой, който би искал да се прибере изгодно до БГ, макар кацането да е в Букурещ (Румъния). Преди малко платих билетите и до тук цената е $764 канадски. Тъй като сама си правя полетите и не ползвам агент или цял билет от една авиокомпания, трябва да спомена, че цената до този момент включва:
1) Полет на 9 юли от Монтреал с Air Transat до Брюксел- кацане на 10 юли.
2) Полет на 10 юли в 17:40 от Брюксел с Blue air до Букурещ.
3) Полет на 18 септември от Брюксел до Монреал с Air Transat.

NOTE! Тази цена не включва полет от Букурещ до Брюксел, защото още не съм го купила. Умишлено изчаквам малко за да паднат цените. Иначе сега цената е 140-190 евро на човек от Варна до Брюксел за съответната дата на връщане и 67.50 евро (което си е доста евтино) от Букурещ до Брюксел, НО този полет е доста рискован, защото има доста голяма вероятност да бъде изтърван, поради близките часове на кацане и излитане.

Надявам се, да съм помогнала на някой, който е решил да пътува до БГ в почти последния момент и да е избрал тези дати за пътуването си!

Ако не съм- здраве де е!
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Интересно, това включва ли трансфер на багажа в Брюксел?
Защото, ако компанията не лети до БГ те просто ще ти върнат загубения куфар в Монреал. :cry:
delisted_2

Мнение от delisted_2 »

Услугата отговаря на цената. Миналата година им сърбах попарата на Ер Трансат с подобен полет и не го препоръчвам на никого. Наистина цената беше много добра но само толкова. 21 дена преди полета Трансат промениха часът на излитане с 6 часа което направи връзката в Париж невъзможна. Оказа се че в услувията е записано че до 21 дена преди полета могат да променят часа на полета по тяхно усмотрение, т.е. никакво изплащане на билета. Да не говорим че почти винаги забавят полетите понеже плащат ниски летищни такси и им дават който гейт се окаже свободен, т.е. лвтището първо осигурява по-големите компании дори и да има закъснение на техните полети пък за трансат каквото остане.

Багажът трябва да се вземе и да се чекне отново при вторият полет понеже са различни компании. Това означава минимум 2 часа между полетите.

За обратният полет важи всичко казано по-горе. Да не добавям че Трансат не са от най-надежните и сигурни превозвачи. Твърде много проблеми имат а и самолетите им не са нови. Като се отчете и ниският рейтинг на подръжката рискът си е твърде голям, но пак за някой цената го оправдава. За мен съм решил че за 200-300 долара повече не си заслужават проблемите, особено ако се пътува със семейство.

Късмет при полета до Букурещ.
mishomaher

Мнение от mishomaher »

Наи-евтиния полет от Монреал до Софиа си купих от Луфтханса за Август- 913$ през Франкфурт, супер !
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Аз летях с Луфтханза за 1000$ края на юни, двупосочен.

Товариш си багажите като пич ( моите бяха 2 х 23 + 18 ръчен)
Престояваш половин час във Франкфурт и летиш за София.

От момента на излитането от Монреал до кацането в Сф изминаха 10часа !!

Пак повтарям в тия 1000$ е включен и обратния ти полет

Не знам какви пари ще дадеш после за да стигнеш до Франкфурт, или пък да се прибереш от Букурещ (освен ако не си от Русе),
но ще вдигнат цената сигурно пак до 1000$
без да броим загубеното време, умора, и разправии.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
teomat.com
Обратна връзка:

Мнение от teomat.com »

Идеята е че когато летиш с една авиокомпания от точка А до точка Б не се притесняваш че може да си изтървеш връзката, това е проблем на авиокомпанията и тя е длъжна да те превози. В другия случай рискът да ти изгори билета е огромен, защото това е презокеански полет и понякога има големи закъснения.
Има разлика и в разрешените килограми и броя на саковете, за презокеанските имаш право на повече, в Европа по-малко, така че може да се окаже че трябва да плащаш свръх багаж.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Вчера се върнах от България. Поради това, че живея далечко от големи градове може би си струва да правя разни гимнастики с екзотични дестинации и авиокомпании. Но след миналата година (Air Transat/EasyJet) реших да спра. Още повече сега, когато спестяването на някоя-друга стотачка не си струва умората/времето, даже обратното.

Ето какво каза капитанът иналата година като се качихме на самолета на EasyJet в Гатуик:

"Драги пътници, тази заран сменяха амортисьор на предното колело. Току-що ме информираха, че не изглежда съвсем както трябва. През следващите 10-тина минути ще полюшкаме самолета, дано се намести както трябва."

Закачиха един от влекачите и се почна... люш напред, люш назад... половин час. Накрая ни извадиха от самолета и докараха друг.
mishomaher

Мнение от mishomaher »

Все пак не разбрахме дали долетяхте в София или не,а пък люшкането си е за ваша сметка... :D
Аватар
teomat.com
Обратна връзка:

Мнение от teomat.com »

Очаква се скоро нискотарифните компании да станат още по-атрактивни :lol: Правостоящи пътници, платени тоалетни и доплащане ако сте с наднормено тегло :lol:
Правостоящи в самолета

През последните месеци "Райънеър" предложи клиентите й с наднормено тегло да плащат такса и пътниците да плащат за използването на тоалетните на борда

Нискотарифната ирландска авиокомпания "Райънеър" (Ryanair) съобщи, че води преговори с американския самолетостроител "Боинг" за адаптиране на неин самолет, така че някои пътници да бъдат поставени на "вертикална седалка".

Авиокомпанията съобщи, че иска да побере повече хора в самолета, като премахне традиционните седалки.

През последните месеци "Райънеър" предложи клиентите й с наднормено тегло да плащат такса и пътниците да плащат за използването на тоалетните на борда.

"Райънеър" води преговори с Боинг "във връзка с адаптирането на самолета, така че да позволява на хората да пътуват на вертикална седалка", съобщи говорителят на компанията Стивън Макнамара.

Пътниците "няма да бъдат съвсем прави, те ще имат нещо като стол, на който да се облегнат или да седнат", допълни той.
Макнамара съобщи, че "Райънеър" смята да премахне четири редици или 12 места с традиционни седалки в самолетите си, за да осигури място за вертикалните седалки.

Китайската авиокомпания Спринг Еърлайнс води преговори с "Еърбъс" за създаването на подобен самолет, допълни говорителят.
delisted_2

Мнение от delisted_2 »

Щом самолети на големи компании почнаха да падат като круши кво да говорим за по-малките. Сигурността е най-важното нещо при такива пътувания.
aseto

Мнение от aseto »

Трябва да се икономисва от всичко. Летищните такси са много скъпи, според мен трябва авиокомпаниите да свалят пътниците още във въздуха:да ги пускат с парашут барабар с багажа, а после само да трябва да върнеш парашута. Освен това се губи място ако пътниците са във вертикално положение, трябва според мен да изобретят специални клетки, разположени хоризонтално една върху друга и да запълнят самолета догоре. Ако на някой му прилошее в клетката стюардесата ще го ръчка с една сопа, докато му мине. Всичко да представлява един товарен отсек и всяка клетка да си има парашут, доближи ли крайната дестинация, всички ги изсипват във въздуха. Ей на това му викам аз приятно пътуване, при това с цели $33.95 по-евтино от полет с нормална авиокомпания. :lol:
delisted_2

Мнение от delisted_2 »

aseto написа:Трябва да се икономисва от всичко. Летищните такси са много скъпи, според мен трябва авиокомпаниите да свалят пътниците още във въздуха:да ги пускат с парашут барабар с багажа, а после само да трябва да върнеш парашута. Освен това се губи място ако пътниците са във вертикално положение, трябва според мен да изобретят специални клетки, разположени хоризонтално една върху друга и да запълнят самолета догоре. Ако на някой му прилошее в клетката стюардесата ще го ръчка с една сопа, докато му мине. Всичко да представлява един товарен отсек и всяка клетка да си има парашут, доближи ли крайната дестинация, всички ги изсипват във въздуха. Ей на това му викам аз приятно пътуване, при това с цели $33.95 по-евтино от полет с нормална авиокомпания. :lol:
Да допълня само че пасажерите се държат гладни и жадни за да не превишат рейтинга на парашута а също така и поради факта че на борда няма тоалетни за да се спести място за повече клетки. :lol:
Публикувай отговор