КАКЪВ СМИСЪЛ ИМА, ДЕТЕТО ВИ ДА ЗНАЕ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Всеки един език, освен богатство, си е и начин на мислене. Много канадци знаят само един език. Това ги прави предвидими и лесно управляеми и е добре за държавата и икономиката. Но добре ли е за индивида?

Добре че моят син си е учил в България езика и не се налага тука да го обучаваме. Усещам обаче, че си превежда много от фразите дето си ги говорим, от английски. Е, няма пълно щастие... :beer:
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

semeen написа: И не да ми изказвате твърдения, че децата трябва да се възпитават, едва ли не, от улицата.
Нормално. Който е възпитаван на улицата мисли, че това е най-доброто възпитание и за децата му :lol:
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Въобще не мога да разбера защо го приемате като лична драма, ако някой не иска да си учи децата на български. Това си е негова работа. Какво непрекъснато ви вълнува какво става по чуждите къщи . :shock:
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
semeen

Мнение от semeen »

Лична драма друг път! Този форум е социално место, не ти е кухнята, за да е лична драма. Официално се прокламира нищожност на един език стар като човечеството. Да не говорим, че е четвъртия световно признат за общуване с Бога.
speedy

Мнение от speedy »

semeen написа:Официално се прокламира нищожност на един език стар като човечеството.
Това не е ли малко пресилено?
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
semeen

Мнение от semeen »

Повечето езици са стари като човечеството! В момента се сещам само за английския и особено американската му версия, които не са. В българския има думи от ирански произход и те не са никак малко. Преди няколко дена в Иран убиха момиче, което се казваше Надя. Славянските добавки също са стари. Нашия език е с ирански корен, а персийката култура не съществува от вчера.
speedy

Мнение от speedy »

По същия признак френският и английският са също толкова стари - за справка потърси информация за индо-европейското езиково семейство.

В крайна сметка какво значение има колко е стар един език, за да го знаем и използваме?

И Ира е права - всеки сам си решава. Ако не искате да общувате директно с някого, никой не ви кара да го правите. Най-вероятно няма и да имате общи теми за разговор.
Аватар
MoHTpeal_boy

Мнение от MoHTpeal_boy »

Първо - всеки сам си решава.
Второ - БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК ТРЯБВА ДА СЕ ЗНАЕ , не ме интересува кой от вас какво мисли , само че срамота е да се наричате българи . Като не искате да си учите децата на Български , защо сте в този форум бре хора , защо ходите по БГ магазини , защо си говорите на български у дома , защо слушате БГ музика ????
Ходете в английски , френски , ако щете и в тибетски форуми и изобщо комуникирайте на друг език , нали българския ви е ощетил нещо!

Езика е богатство - а това е Майчиният език.

Всички тука се дуете колко успешни емигранти сте и какво ли още не , а като ви види човек в действителност какви сте въшки е чак смешно!
Двама интелигентни хора, единия, от които е българин, имат много повече общо, отколкото двама българи, единия, от които е интелигентен
semeen

Мнение от semeen »

Разбира се, че всеки сам си решава. Но нас, българите ни има, защото не сме се оставяли наместо нас да решават такива като теб, бързаци.
И какво сега колко стар е българският език? :lol:
И казваш френският и английският са под един знаменател. Сиреч кравата и телето са на една възраст.
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

богатството на езика ееех
http://www.clip4e.com/play_18_shrek_parodia.htm
Пари на заем - само взимаме.

http://www.thc-ministry.net/untoldstory/#INDEX
Аватар
JennyAnyDots

Мнение от JennyAnyDots »

В началото направо реших, че въпросът е реторичен... После пък ме слисаха всички спорове на тема патриотизъм, псевдо-патриотизъм, анти-патриотизъм и т.н....

И, честно казано, ми се къса сърцето, че толкова малко хора са отговорили нещо в смисъл "защото всеки допълнителен език развива мисленето, индивидуалността, независимостта и т.н."

Защо да не учи български? Ако знаех суахили, и на суахили щях да я науча.

Има една ценна поговорка на български език, макар че напоследък рядко е актуална: "Залудо работи (в случая учи), залудо не стой".
semeen

Мнение от semeen »

И какво излезе - българският е допълнителен език :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Не-е-е :rotfl: :rotfl: :rotfl: Аз бях дотук!

И когато обвиняваш някой, че е псевдо патриот трабва да отсееш патриотизмът му от портфейла ли идва или от сърцето. Аз не съм патриот, държа да съм просто родолюбец. И децата ми също. Това е достатъчно!

Хайде със здраве!
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

IRA написа:Въобще не мога да разбера защо го приемате като лична драма, ако някой не иска да си учи децата на български.
Бе тя е лична, ама негова си.
:twisted:
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
IFF

Мнение от IFF »

Нашите деца ще са канадци с български корен.Понеже няма българска общност и липсва традиционният за други нации натиск децата да се женят за сънародници,мисля че е излишно да мъчим децата да учат бгграматика.Със същия успех можете да ги научите и на китайски,и него тлкова ще го използват,колкото и българския.
speedy

Мнение от speedy »

IFF написа:Със същия успех можете да ги научите и на китайски,и него тлкова ще го използват,колкото и българския.
Това последното не важи за Ванкувыр и Торонто. Китайският е по-полезен от практична гледна точка.

И все пак моите деца знааят български по-добре.
Заключено