Френски език в Русе - наболял проблем
Френски език в Русе - наболял проблем
Всички знаем, че откакто замина госпожа Бояджиева, на практика в Русе няма кой да преподава, а и няма групи понеже желаещите са малко. Молим всички русенци, които сега започват да учат френски език да пишат във форума, за да обсъдим дали може да се събере група за курс и да видим кое от езиковите училища може да ни предложи най-добри условия за такива уроци.
Мa réponse ...
Не е вярно, че в Русе няма добра подготовка по френски език, а и желаещи се намират. Ние също се чудехме къде да започнем изучаването му и случайно попаднахме на новооткрито частно училище в Русе на Борисова http://cityschool.bg , което работи с невероятно ерудирана и префектна преподавателка от Университета, която се старае изключително много да предаде част от своите знания на обучаемите. Тя имаше опита и в подготовката на хора за интервю. Изкарахме 100 + 35 часа, като в първите 100 учихме Campus 2, а в другите 35 беше подготовката за въпросите за интервюто. Една от двойките, която си беше подала по-рано документите до Виена беше поканена на интрвю и минаха успешно, а нас не ни поканиха защото може би си подадохме документите март. Разбрах от управителя на училището, че най-вероятно ще има нов летен курс за начинаещи, което е добра възможност за тези които започват. Ако има достатъчно желаещи като нас за niveau intermédiaire предполагам биха започнали и такъв курс. Ще почакаме и ще видим. Чао на всички русенци!
Спорен ден!
==============
Документите до Виена - 05.03.2009
Accusé de réception - 28.03.2009
==============
Спорен ден!
==============
Документите до Виена - 05.03.2009
Accusé de réception - 28.03.2009
==============
canss това беше изключително полезна информация! Ние си мислехме, че сме обходили де що има училища и езикови центрове, а ето, че нещо дето ни е под носа не сме го видяли. Предлагам в тая тема да пишат всички, които мислят да учат френски, кой на какво ниво е и да си сформираме група/и. Днес говорихме с това езиково училище и ни казаха, че са необходими 6 човека за сформиране на група. Ние и arminad правим четирима и мисля и двете двойки сме за начално ниво.
Коя е двойката от Русе, която е минала успешно интервюто? Участват ли във форума?
canss вие оздравяхте ли? Хайде скоро да се видим на
Коя е двойката от Русе, която е минала успешно интервюто? Участват ли във форума?
canss вие оздравяхте ли? Хайде скоро да се видим на

Първи урок по френски 18.06.2009
Подадени док. към Виена 29.09.2009
Акюзе 30.10.2009
Писмо TEFAQ 18.01.2010
Акюзе 30.10.2009
Писмо TEFAQ 18.01.2010
Оздравяваме...
Ние се пооправяме лека полека. Днес определено се чувстваме по-добре. Само да коригирам една грешка от предния ми пост - обучението беше по Campus 1, a не 2.
Двойката, която мина интервюто почти не влиза в този форум. Радва ни факта, че споделената от нас информация по подготовката ни по френския език Ви е била полезна. Убедени сме, че ще останете много доволни от евентуалното ви бъдещо обучение в CityShool. Чао засега!
Двойката, която мина интервюто почти не влиза в този форум. Радва ни факта, че споделената от нас информация по подготовката ни по френския език Ви е била полезна. Убедени сме, че ще останете много доволни от евентуалното ви бъдещо обучение в CityShool. Чао засега!
-
-
Здравейте на всички съфорумци от Русе
Днес се обаждах във Фарос, и до края на другата седмица ще ми се обадят да ми кажат кога ще започне курса и по каква система ще се преподава, защото имало и други желаещи. Незная дали другите не са някой от нас. Групите са по максимум 10 човека. Ще ви информирам веднага след като ми се обадят!
Днес се обаждах във Фарос, и до края на другата седмица ще ми се обадят да ми кажат кога ще започне курса и по каква система ще се преподава, защото имало и други желаещи. Незная дали другите не са някой от нас. Групите са по максимум 10 човека. Ще ви информирам веднага след като ми се обадят!
-
- Обратна връзка:
Привет и от нас ! Незнам колко полезни можем да бъдем и ние , но ще споделя с вас инфото което сме събрали до момента.Да започна с уточнението ,че сме начинаещи и не сме ходили на курсове досега. Имаме приятели и близки който заминаха за Канада и са вече там .Съответно те са ходили при Бояджиева,с нея си разменяме мейли ,но не е сигурна засега дали ще се връща изобщо в Бг.Другата учителка при която са ходили наши познати се казва Детелина Неделчева и е преподавател по френски в Руската,но тя ще си е в Русе в края на август.Препоръчаха ни и Вяра Абаджиева която има център за преподаване на френски (намиращ се до с-ца Мариела Сони),но все още не съм се свързала с нея. Ще се радваме със съпруга ми ако можем да се запознаем и поддържаме връзки с Вас и започнем заедно курсове някъде.
курсове по френски в русе
препоръчвам Сити Скуул не са им големи групите а това е много важно.Относно преподавателката там,бива.Ръководството на училището е много разбрано и може винаги да се договорите с тях ако имате някакви по специални желания.Относно двоиката която мина интервюто на 09.06.09,то това сме ние.Искам да кажа на всички да не се притесняват за интервюто,не е нещо кои знае какво.Успех на всички 

Pavlito76 искам да ви поканя на нашите регулярни срещи на кандидат имигрантите от Русе. Днес 11.07.2009 се проведе втората успешна среща, на която присъстваха 14 човека - за сравнение на първата среща бяхме 8 човека.
На тази среща имаше представител от двойка, която също е минала успешно интервюто. Естествено информацията, която получих е безценна, както ще бъде безценна и информацията, която вие можете да ни дадете. Много приятна изненада е, че в Русе се оформя такава силна група.
Искрено ще се радваме да присъствате на следващата среща. Следете темата Среща в Русе! - там скоро ще има информация.
На тази среща имаше представител от двойка, която също е минала успешно интервюто. Естествено информацията, която получих е безценна, както ще бъде безценна и информацията, която вие можете да ни дадете. Много приятна изненада е, че в Русе се оформя такава силна група.
Искрено ще се радваме да присъствате на следващата среща. Следете темата Среща в Русе! - там скоро ще има информация.
Първи урок по френски 18.06.2009
Акюзе 30.10.2009
Писмо TEFAQ 18.01.2010
Акюзе 30.10.2009
Писмо TEFAQ 18.01.2010