на репликата ти мога да кажа само, какво отговри Савини, когато му казах, че 80% от населението е франкофонско, но практически страната е билингви - попита ме с кой втори език; аз му казах английски ( разбира се ), а той леко ми възрази и каза, че повече от 80 % е франкфонско и че френският е водещ. Та кой ли в днешно време не го ползва по света. Не мисля,че да владееш англйски ги впечатлява.solsol написа:Dear bella_ross
Много даже си го зачитат английският, аз бях дори нагла и им изпратих документите си във Виена на най-чист английски и въпреки това на интервюто не стана никакъв проблем. Нещо повече, демонстрирах най-отявлено,че говоря английски далеч по-добре френски и не пропуснах да кажа че работя на този език. А един-два пъти като не ми стигна френския да обясня нещо си минах без проблем на английски и това остана безнаказано от страна на господин Савини. И въпреки толкова отявлената англофилия съм щастлив притежател на сертификат, ако и сама да си подготвих документите и да си ги попълних. Без никакви учители и фирми.Кебекарите уважват двуезичните кандидати.
Аз работя с немски, това ми е образованието, ползвам и френски и английски, когато се налага. За Квебек изискванията са ясни относно френския. И все пак добавям : всяка кандидатура си е отделен случай!!!!

Относно "налгостта" и маниера ти от следващия твой пост, мога да ти кажа: като работиш с английски , ако ти се наложи да правиш ремонт на камион на фирмата ти във Франция, в оторизиран сервиз на IVECO в Турс (направи си справка каква фирма е Ивеко по националност ), ще те черпя ако намериш французин дето да говори английски или немски ( тук вече е ясно,че не го обичат). На мен ми се наложи точно след интервюто като почнах работа миналата седмица. Е, не говорят английски или поне не искат.
Квебекарите нека си уважават билингвитата. Кандидатурите минават ясно оценяване по езиците и адаптивността. Ясно е, кога си по-адаптивен!