Интервюта - пролетна сесия 2009

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
str12

Мнение от str12 »

Да,всички нива бяха с изпит.Абе беше нещо като тест.Учебника е Campus 1 и 2.За нивото В2 изпита беше един текст за колите във Франция и за екология.Всички задачи бяха свързани с този текст.Не помня колко задачи бяха,защото аз изкарах този тест на 23.02.08 г.Мога да кажа,че останах много доволна от преподавателите в Алианса.Значи за нивата- А1\Elementaire1\,А2,А2+\Elementaire2\,В1,В1+\Independant1\,B2,B2+\Independant2\.Ако не се лъжа само А1 е 60 часа.После другите са по 40 часа.
Последно промяна от str12 на Пет Юни 19, 2009 9:30 am, променено общо 2 пъти.
KASTA7372

Мнение от KASTA7372 »

В такъв случай не е ли по-добре да се държи DELF, понеже от скоро сертификатите на Алиансите нямат международно признание, а иначе и аз съм много доволна от преподавателите в Алианс Варна
Chovek e tolkova golqm kolkoto sa golemi mechtite mu!
todorovi

Мнение от todorovi »

montrelcho написа:Не съм с френска гимназия. Води се Lycee Generale.
Първ чужд език беше Английки и Втор Френски.
Здравей,

и нашата ситуация е същата :D . На нас не ни искаха други документи освен моята диплома за средно образование за доказване на нивата на езиците. Аз бях водеща с 6/7 френски и 11/11 английски, а мъжът ми беше придружаващ с 3/4 английски и 0/1 френски.
Явно всеки случай си е индивидуален.
Успех!
Аватар
montrelcho

Мнение от montrelcho »

todorovi написа:
Здравей,

и нашата ситуация е същата :D . На нас не ни искаха други документи освен моята диплома за средно образование за доказване на нивата на езиците. Аз бях водеща с 6/7 френски и 11/11 английски, а мъжът ми беше придружаващ с 3/4 английски и 0/1 френски.
Успех!
А и ти НЕ си с френска гим. нали ?!?!
Аватар
vankata_vd

Мнение от vankata_vd »

jordanovas написа:Здравейте и от мен, ако аз съм била последната за тази сесия, смея да твърдя, че я приключих успешноооооо. Дано така продължи и следващата :D :D И при мен нещата протекоха по познатия до момента начин....около 30-40 минути. Започнахме със стандартната проверка на документите, дипломите, по няколко думи за специалностите, за мотивацията въпроса беше на английски, попита ме дали уча в момента френски и след положителен отговор, че ходя при частен учител му показах и дипломата за взети 300 часа в ИЧС и за езика не ме попита друго. След, което последваха стандартните въпроси за работата в момента, какво възнамерявам да работя ако замина там(тук използвам да изкажа специалните си благодарности на Vankata, MisterX i Galatea за безценната информация, с която много ми помогнаха по въпроса за професионалния ордер на счетоводителите....МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ :wave: ). И така имах малко затруднение, по точно не разбрах добре един от въпросите, на което преводачката се намеси на френски и всичко мина добре. Попита ме какво ме е привлекло към Квебек и какви ще са първите ми стъпки там, в кой град възнамерявам да отида - Монреал и няколко думички какво знам за него...града. И така чух заветната фраза и чаткането на принтера и оттам нататък :krila: човека ми обяснява аз да, да ама не го чувам реално.
Искам да благодаря на всички Вас за безценните съвети, информацията и куража, който ми дадохте....много ми помогнахте. БЛАГОДАРЯ и желая на всички попътен вятър и мнооооого успехи за напред.
Поздрави,
Бравооооооооооо !!!!! :partysmiley:
Поздравления,честито................успехи и късмет пожелавам !!!!!!
:thumbsup:
"В мечтите си хората се надяват, в живота си - очакват... Късметлиите, казват, не влизат в сметката!"
todorovi

Мнение от todorovi »

montrelcho написа:
todorovi написа:
Здравей,

Успех!
А и ти НЕ си с френска гим. нали ?!?!
Не, първият ми е английски, иначе френският щеше да ми е 11/11 :wink: сигурно
Galateya

Мнение от Galateya »

Привет на всички :) И аз успяяяях! :D :D Много ми е еуфорично в момента :D :D Сега ще ви разкажа и за моето интервю. Но първо малко статистическо инфо: заявени нива на френски 9/9 (с френска гимназия съм) , английски 11/11, професионален опит някъде към 6 год. в областта на счетоводството. Не съм завършила счетоводство, а МИО.
И така… Интервюто започна към 10.50 и свърши в 11.30. Аз бях там още към 10.15 и някъде след половин час дойде един мъж, въпросния Monsieur Charles Sevigny и ми се представи и аз на него, и тръгнахме към стаята. Докато вървяхме, понеже видя, че съм с раница и ме попита от къде съм и кога съм пристигнала в София. Отговорих му. Викам си , айдее още не сме седнали, интервюто се почна :-) Седнах ме, аз извадих всички документи и той се представи отново, и каза как ще протече интервюто по описания вече начин. Поиска ми паспорта, накара ме да си кажа адреса, на който живея. Поиска ми договора за фин. независимост. След това ми поиска дипломите от университета. Пита ме къде съм учила френски, аз му отговорих че съм завършила френска гимназия. Поиска ми трудовата книжка, тук беше момента, в който му дадох атестацията от работата, който документ ми го искаха, когато получих поканата за интервюто. Той каза отлично. И тук почнахме да си говорим за работата ми, за трудовия пазар в Кебек, показах му обявите за работа, които намерих в интернет в моята област. Аз си бях изпратила cv-то до 10-15 фирми в Монреал, и бях получила отговори, които му ги показах, и той остана много доволен. След това говорихме за ордера на счетоводителите, какво трябва да направя, за да си приравня дипломата и къде ще уча, колко време ще продължи всичко. След това понеже му казах, че гледам някои местни канали по интернет ме попита кои са последните новини. Отговорих му ,като споменах и за това, че миналата седмица се е провеждала колоездачна обиколка на Кебек, както и за bixi, което сега е доста популярно в Монреал . После говорихме и за живота в Монреал, пита ме за ценностите на кебекското общество. Зададе ми и няколко въпроса на английски- къде съм го учила, показах сертификат от Cambridge, казах му че ми се налага да използвам английския всекидневно, т.к. работата ми го изисква. И общо взето май това беше доколкото си спомням. Каза ми, че френския ми е много добър :) През цялото време го разбирах напълно, преводачката не се е намесвала. Накрая като ми каза Felicitation, така се зарадвах, че първото нещо което казах беше Oui ? Vraiment? :D После ми обясни какви са следващите стъпки и май това беше. :)
Благодаря много на всички, които тук писаха как са преминавали интервютата им, което беше безкрайно полезно. Хайде сега напред към Букурещ :)
19.01.2009- Dcs Vienne
3.02.2009- Accuse
19.06.2009- Интервю
14.07.2009- Букурещ
29.07.2009- Баркодове
19.08.2009- Медицински
24.08.2009- Мед. преглед, ОК- 8.09.2009
18.09.2009- Покана за виза
7.10.2009- Виза
Аватар
milla
Модератор

Мнение от milla »

Доколкото сте написали инфо за процедурата си, нанесох данните в таблицата. Като цяло смятам, че тази сесия беше преобладаващо успешна (като се има в предвид и резултатати от интервютатат на кандидатите, които по една или друга причина не писаха във форума).
Много съжалявам за тези от вас, които не успяха да се сдобият със Сертификати, но им благодаря, че имаха смелостта и доброто желание да напишат информация за всички останали относно интервюто! Успех и много попътен вятър занапред, каквото и да решите относно бъдеща процедура или нещо друго!!!

GGG, радвам се, ако съм могла да помогна. Бих могла да направя много повече за форума, но за съжаление на този етап не разполагам със свободно време.

bella_ross - благодаря, прегръдки на малкия! Остана да напишеш - Кога сте получили акюзето си?

thesaint - чакаме инфото за вашата процедура.

Galateya - чакаме резултата от вашето интервю.
Мечтите се постигат, когато се потрудиш за тях, така както вятърът гони облаците, докато се покаже слънцето!
Аватар
milla
Модератор

Мнение от milla »

Galateya, извинявай, явно сме писали наистина по едно и също време. :D Браво!!! Това исках да чуя - Поздравления за успешното интервю и спорна процедура и от тук нататък!!! :thumbsup:
Мечтите се постигат, когато се потрудиш за тях, така както вятърът гони облаците, докато се покаже слънцето!
Аватар
thesaint

Мнение от thesaint »

Привет на всички СЪМИШЛЕНИЦИ ! ! !

Първо към Мила:

Документите до Виена - 19.12.2008
Accusé de réception - 28.02.2009
Поканата за интервю - 06.05.2009 по пощата
На коя дата - 18.06.2009 - УСПЕШНОООООО ! ! ! !

===============================================
Дойде време и ние да споделим как мина нашето интервю 18.06.2009г.

Това беше една притча за упоритостта и вярата в успеха, подплътени с много усилия.
Ифно за нас : аз като водещ 8/7 - фр. език и 3/2 -англ. език, моето "бебче"8/7 - фр. език и 10/9 -англ. език.
Готвихме се много упорито, бяхме много надъхани, но в деня преди интервюто съдбата реши да си поиграе коварно с нас.
Всичко ни беше подготвено в папка със копия и оригинали на документите ни още след изпращането им към Виена.
Последния ден преди интервюто(17.06.2009), започнахме финален преглед на документите ни..... и........ ужас...... оригиналният акт за раждане на детето ни го нямаше(12:00ч.). Бяхме го забравили в соц. грижи. Това беше лесната част от играта - отидохме и си го взехме:) .

Но това не беше всичко. Прибрахме се и установихме, че и дипломата на жена ми за средно образование липсва..... ами сега, оказа се, че е в провинцията на повече от 300 км. от София и няма директен автобус, за да ни я изпратят, а ние току що се бяхме прибрали от там.
Оправихме с много комбинации и този проблем и така към 19:30ч. дипломката беше в ръцете ни.

И това не беше всичко.. към 23:30ч. наплашени отново преглеждаме документите и жена ми забелязва, че превода на дипломата й за висше образование не е коректен - объркани са всички оценки и хорариуми - ужассссссссс................
Звъним на преводачката ни в полунощ, продиктувахме и по телефона оценките и часовете/хорариуми и се уговорихме да ни донесе коректните преводи в 08:00ч. сутринта - в деня на интервюто.
Това беше един кошмарен ден за нас - сякаш всичките ни усилия и лишения отиваха на вятъра.
Описваме толкова подробно това, за да послужи за пример, как не трябва покрай ученето да се пренебрегват и проверката на документите обстойно, включително и преводите на преводачите.
Мотивацията, твърдостта ни и желанието да успеем, не ни позволиха да се предадем. Така трябва да бъдем всички, защото и в Квебек няма да бъде лесно, поне в началото.

Интервюто премина през стандартните процедури и въпроси - преглед на документи, образование, работа, мотивация за емигранство(много важно е да кажете, че иската да работите беневоля - faire du bénévolat(работиш безплатно за трупане на стаж, за 2004г. 34% от квебекарите са работили така, това прави спестени пари на държавата приблизително 1 млрд. долара).
Относно интервюиращия - много възпитан и уравновесен млад мъж, позитивен и предразполагащ към спокоен разговор.
Попита ни имаме ли документи за езика. Аз като водещ съм изучавал фр. език в у-ще и университета, жена ми не е изучавала френски език преди. Обяснихме му, че повече от година и половина ходим на частни уроци, но най-много дължим на майка ми, която е учителка по френски език и ни подготвяше - Merci beaucoup!!!
Продължихме със стандартни въпроси : какво ще работите в Квебек, кой ще гледа детето ви.
На мене ми зададе елементарни въпроси по английски език - име, години, имате ли деца - аз се справих. Към жена ми нямаше въпроси на английски. Не усетихме наистина как минаха 55 мин. без да опрем до преводачката.

ТУК Е МЯСТОТО ДА БЛАГОДАРИМ И НА РОДИТЕЛИТЕ СИ, КОИТО СИЛНО НИ ПОДКРЕПЯХА(СЪС СВИТИ СЪРЦА) - В НАЧИНАНИЕ, КОЕТО ЩЕ ИЗПРАТИ ДЕЦАТА ИМ НА ДРУГИЯ КРАЙ НА СВЕТА. ОЦЕНЯВАМЕ ТОВА, КОЕТО ПРАВИТЕ ЗА НАС!

Желаем на всички успех и реализирани мечти. Нека всеки да намери там това, което търси.

Последен съвет от мен: Бъдете оптимисти и се зареждайте с тази песен, поне при мене действаше - научих я наизуст.

http://www.youtube.com/watch?v=KUXGVfmr ... re=related

===============================================
Документите до Виена - 19.12.2008
Accusé de réception - 28.02.2009
Поканата за интервю - 06.05.2009
Интервю - 18.06.2009 -УСПЕШНО !!!
Док. Букурещ - 30.07.2009г.
Получени баркодове - 19.08.2009г.

Bonne chance !

V.A.S.
;)
Phill

Мнение от Phill »

Здравейте!
Първо искам да поздравя всички, които успешно минаха интервюто. Дано от тук нататък нещата за вас се случват гладко, бързо и в посоката, която желаете.
Аз и жена ми сме новото попълнение кандидат емигранти за следващата сесия. За съжаление и двамата тръгваме от абсолютната нула с френския (до тук сме минали едва няколко часа при частен учител).
Направихме множество експерименти с теста и се оказва, че събираме достатъчно точки, дори при посочени познания по френски beginer, но когато аз съм водещ кандидат (заради дипломата от висшето - машинен инженер). Ако жена ми е водещ кандидат (английска филология и магистратура счетоводство) събираме точки само ако посочим за френския 7/7, като минимум.
Ирония на съдбата ... а жена ми се справя далеч по-добре от мен с езиците.
И тук идва моята молба към всички които участваха в настоящата сесия - моля посочете и за двамата кандидати какви нива на език сте посочили - за да си направим изводи за себе си...
И още - всички, които минахте интервюто ли имахте документ за В2?
Надявам се да ми отговорите на досадните въпроси... Просто сме в началото и сме адски объркани. Четем като ненормални всичко, което ни попадне, като информация, даже малко сме обърнали гръб на работата....
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

Phill, има инфо и за старите сесии може и там да видиш как е било
Като се подадат документи във Виена има случаи, когато там да разместват кандидатите в зависимост от това при кой водещ двойката събира повече точки. Обикновено се прави всичко в наша полза. Моето мнение е, че френският не е език, който се учи на ниво 7/7 за няколко месеца. А е добре да се пише горе-долу реален френски, когато се подават документи, защото времето идва бързо. Френският е важен при интервюто, но най-важни са точките. Аз на ваше място бих писал за водещ този, който дава повече точки, ама не съм :) изборът си е ваш :):):)
Успех!
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
Phill

Мнение от Phill »

Честно казано до преди няколко месеца, ако някой ми беше казал, че ще уча френски щеше да ми е доста смешно. Сега обаче ми се налага да го уча и също съм на мнение, че достигането до приличен френски ще е дълъг и труден процес... особено за мен...
От толкова четене по форумите ми се набива едно нещо на очи - всички подали документи след юли 2008 са получили покана за интервю за юни 2009. В много случаи забелязвам, че тези, които са подали документи към Виена през март и април 2009 получават покани много "набързо" за юни 2009. Та в този ред на мисли си правим една сметчица (дано да не е без кръчмар) да подадем документите към Виена декември 2009 - януари 2010 и да получим покана за юни 2010. Така хем ще има време да навлезнем във френския и да напишем реални нива на владеене, хем ще се ориентираме кой от двамата върви по-добре с подготовката.
Нека повече хора да пишат кое има по-голяма тежест за водещия кандидат - точките, които събира с останалите показатели без езика или езика, макар и с по-малко точки от другото.
Знам, че много от вас ще кажат, че е комплексно, но все пак от собствен опит да кажат кое е наклонило везните в техния случай.
Аватар
lonly wolf
Изгонен от форума

Мнение от lonly wolf »

виж има покана за среща ела и ще разучиш какво ти е необходимо
Футбола остана единствения легален начин да си купиш негър...
Phill

Мнение от Phill »

Ако наистина се организира среща ще дойдем.
Публикувай отговор