Фармацевт в Квебек

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
sonia4eu

Фармацевт в Квебек

Мнение от sonia4eu »

Здравейте,

Искам да попитам има ли някой в Монреал, който е приравнявал диплома на фармацевт. Съпругът ми е маг. фармацевт, в момента ходи на Кофи, но иска да намери нещо почасово за през уикенда, докато учи езика.

Благодаря ви предварително,
Аватар
teomat.com
Обратна връзка:

Мнение от teomat.com »

Преди време някой беше написал че си е намерил работа да подрежда рафтовете с лекарства в едно Унипри тук в Монреал, също имаше диплома за фармацевт но не беше приравнена, така че може да се пробва в Унипри или ЖанКуту, а и в други аптеки.
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

ние сме още в процедура
търсихме подобно инфо
това, което ни казаха е, че може да се работи като помощник фармацевт без да има потвърждение от ордера и през това време да се приравнява диплома
дали е така не мога да знам
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
Аватар
ZanzibarHero

Re: Фармацевт в Квебек

Мнение от ZanzibarHero »

sonia4eu написа:Здравейте,

Искам да попитам има ли някой в Монреал, който е приравнявал диплома на фармацевт. Съпругът ми е маг. фармацевт, в момента ходи на Кофи, но иска да намери нещо почасово за през уикенда, докато учи езика.

Благодаря ви предварително,
Какви приравнявания, какво чудо? Това, ако е вярно, значи че в Квебек са направо "врътнали". От това, което чета от този форум, излиза, че да събираш колички от паркинга на мола трябва да имаш разрешение от "ОРДЕНЪТ на събирачите на колички" :roll: :roll:

Каква е тази титла "помощник фармацевт". Това български термин ли е? Какъв е английският (френския)? Какво формално образование, трябва да притежава човек, за да има такава "титла"?

Според мен, за да нареждаш лекарства по стелажите, да изброяваш и подготвяш необходимото за пациента по указания на фармацевта, се изисква средно образование. Китайците и филипинците се славят като нации, които могат да събират и изваждат много бързо на ум, и използвайки това (както и познати от своето си обкръжение) си намират работа в аптеки ...

Проблемът е, обаче, че това основно е дребен бизнес, който изобщо не обявява работни места. Това предполага много "ровене" докато се намери някаква позиция. По-големите вериги също ще искат препоръки (разбирай "ходатайство").
Публикувай отговор