върнати за език
върнати за език
Ние бяхме върнати за повишаване на езикапрез лятната сесия на 2008. През март месец изпратихме сертификати за ниво и получихме писмо от Виена че, тези сертификати са приложени към досието ни и да чакаме отговор с решението им през следващите месеци. но досега не сме получили никакъв от отговор(отговорът им е от месец април). Ако има някой с подобен проблем да ми пише. Някой получил ли е отговор и какъв е той
USPEH NA VSI4KI!!!
Здравейте!Ние бяхме на интервю днес 12.06 при посочени нива 7/7 за мен като водеща и 4/4 за съпруга ми като придружаващ.Изкарах ниво на интензивен курс 150 часа към ИЧС София и в момента съм на 2 учебник Campus2 към френски институт.Младежът който е доста мил не можа да разбере нещо с документите на нивата и аз му обясних,че в ИЧС са 6 нива ,а във Френски Институт същото е 12 нива.Той реши,че иска документ за ниво Б2.Опитах се да го попитам дали ако достигна това ниво/аз сега започнах Б ниво и му казах,че до завършване на медицинските ще съм се явила и на изпит/Той каза,че има нови изисквания в бюрото на Виена и сега трябва да даде отказ,да изкараме ниво Б2 и отново да кандидатстваме.
Въпросът ми е...кое в БГ отговаря на ниво Б2/кой е реалният документ/,кой е изпита?В момента сме във Френски Инстиут.,който е официално признат при тях и за който уж в Квебек връщаха парите ,а ние имаме вече 5-6 изкарани такива.Отговори ни,че не е точно така,имало промяна.Попитах го къде може да се прочете промяната,каза ми ами засега никъде.Помагайте плс,не можем да ги оставяме така!
Въпросът ми е...кое в БГ отговаря на ниво Б2/кой е реалният документ/,кой е изпита?В момента сме във Френски Инстиут.,който е официално признат при тях и за който уж в Квебек връщаха парите ,а ние имаме вече 5-6 изкарани такива.Отговори ни,че не е точно така,имало промяна.Попитах го къде може да се прочете промяната,каза ми ами засега никъде.Помагайте плс,не можем да ги оставяме така!
Подадени документи 29.08.2008
Accuse de recеption 04.09.2008
Entervue de selection 12.06.2009 09:00-неуспешно
- lonly wolf
- Изгонен от форума
Здрасти колеги мен също пича ми поиска допълнителни 60 часа за Б1 първи модул от Алианс Франсез.После този атестат за ниво трябвало да съм го пратил във Виена.Ако има някой който е минал по тоя път нека да пише тук и да ни разясни малко ситуацията.....
Футбола остана единствения легален начин да си купиш негър...
lonly мосюто посочи ли В1 на какво отговаря, защото на нас ни изиска В2, което във ФИ София отговаря на ниво 12. Как ви определи 60 часа за В1? Какъв е този модул 1, на кой учебник отговаря? В ИЧС еквивалента е 6 нива. Колко беше посочил за нива и кои са изпитите за В1,В2?
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Ето приблизителното съответствие на нивата по стандартите на ЕС и 12-степенната скала на Квебек (Канада):
А1 ≈ Niveau minimal (Минимално ниво) = 1-2 ниво (степен) по 12 степенната скала
А2 ≈ Niveau élémentaire (Елементарно ниво) = 3-4 ниво
В1 ≈ Niveau début intermédiaire (Средно начално ниво) = 5-6 ниво
В2 ≈ Niveau fin intermédiaire (Средно цялостно завършено ниво) = 7-8 ниво
С1 ≈ Niveau avancé (Ниво напреднал) = 9-10 ниво
С2 ≈ Niveau avancé(Ниво напреднал) = 11-12 ниво
Никъде няма да намерите буквално написано на кое ниво кое отговаря по двата стандарта. Аз съм направил съпоставянето на база изискванията за придобити знания и умения на отделните нива. Едните изисквания (тези на ЕС) са дадени в ей този документ, а другите на (Канада) ей тук и в този документ.
Четете и сравнявайте изискванията ако не вярвате.
А1 ≈ Niveau minimal (Минимално ниво) = 1-2 ниво (степен) по 12 степенната скала
А2 ≈ Niveau élémentaire (Елементарно ниво) = 3-4 ниво
В1 ≈ Niveau début intermédiaire (Средно начално ниво) = 5-6 ниво
В2 ≈ Niveau fin intermédiaire (Средно цялостно завършено ниво) = 7-8 ниво
С1 ≈ Niveau avancé (Ниво напреднал) = 9-10 ниво
С2 ≈ Niveau avancé(Ниво напреднал) = 11-12 ниво
Никъде няма да намерите буквално написано на кое ниво кое отговаря по двата стандарта. Аз съм направил съпоставянето на база изискванията за придобити знания и умения на отделните нива. Едните изисквания (тези на ЕС) са дадени в ей този документ, а другите на (Канада) ей тук и в този документ.
Четете и сравнявайте изискванията ако не вярвате.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
- lonly wolf
- Изгонен от форума
Значи за My6o76 да поясня че пичагата точно ми показа една таблица с разните нива и ми огради и начерта с химикалка точно като за някой бавнотракащ какво трябва да изкарам в Алианса а именно нивото е Б1 което се разделя на 2 модула 1 и 2 аз трябва да имам атестат за 1-ви модул т.е. 60 часа както ми обясниха после в Алианса.Аз за ниво А1 и А2 имам сертификат от тях а и без туй си бял решил за себе си да продължа с Б1 и Б2 ако не ме отсвирят на интервюто та ще съчетавам полезното с приятното сега и ученето на френча от ужасно бреме сега ще ми е кеф щото вече знам че джакпота ми е във Виена и след тия 60 ч. ще го дръпна...

- lonly wolf
- Изгонен от форума
Линко,абсолютно си прав на мене мосюто ми показа точно тия показатели за нива които даваш...с допълнението че всяко от тях се дели на две поднива или модули т.е Б1-1 и Б1-2 имам я в мене таблицата и в понеделник ще я снимам и ще я кача тука за да се види за кво става въпрос.
- lonly wolf
- Изгонен от форума
Здрасти Валка,значи тия нива според мене са Б1 цялото и половината от Б2 за 7/6 и А2 за 5/4 но не съм пак много сигурен а относно времето 1 година за Б2 и половин за А2...но пак те съветвам питай пак в някой от Алиансите за по-сигурно.Да се уточня малко от ниво А1 до ниво Б2 е равно на 1 год. а А1 и А2 се взема за половин год.
Само да попитам написаха ли ви на какво основание Ви отказват /ги искат тези документи/, доколкото знам изискванията не са се променяли ?Mi6o76 написа:Здравейте!Ние бяхме на интервю днес 12.06 при посочени нива 7/7 за мен като водеща и 4/4 за съпруга ми като придружаващ...Младежът който е доста мил не можа да разбере нещо с документите на нивата и аз му обясних,че в ИЧС са 6 нива ,а във Френски Институт същото е 12 нива.Той реши,че иска документ за ниво Б2...Той каза,че има нови изисквания в бюрото на Виена и сега трябва да даде отказ,да изкараме ниво Б2 и отново да кандидатстваме.
Иначе тези нови изисквания откъде ги изкарват /трябва си заповед, регламент или нещо подобно, на което да се базират - не може всеки чиновник да си измисли изисквания/???
Извадка от сайта /явно неактуална?/:
6. Compétences en français et en anglais
* Afin d’évaluer vos connaissances linguistiques, si le français ou l’anglais ne sont pas l’une de vos langues maternelles, vous pouvez joindre à votre demande des preuves documentaires attestant vos compétences en français ou en anglais pour vous et, s’il y a lieu, celles de votre conjoint.
* Pour démontrer vos connaissances linguistiques en français, vous pouvez notamment, à partir de janvier 2007, présenter au ministère le résultat d’un test d’évaluation du français adapté aux besoins du Québec, délivré par l’un des deux organismes reconnus par le MICC, soit :
o le Test d’évaluation du français adapté pour le Québec (TEFAQ) de la Chambre de commerce et d’industrie de Paris (CCIP);
o le Test de connaissance du français pour le Québec (TCFQ) du Centre international d’études pédagogiques (CIEP).
* Pour démontrer vos connaissances linguistiques en anglais, veuillez joindre à votre demande les preuves documentaires nécessaires et, s’il y a lieu, celles de votre époux ou conjoint de fait. Il peut s'agir du résultat d'un test d’évaluation reconnu, par exemple, les Tests IELTS, TOEFL, TOEIC et Cambridge.
* Vous pouvez également joindre à votre demande un document démontrant que vous avez travaillé en français ou en anglais.
На сайта все за ВИЕ МОЖЕТЕ говорят...

Друг е въпросът, че от февруари формулярите за Виена са променени /във връзка с нови изисквания?/. Аз ще търся, някой ако знае нещо повече, да помага...
frankofon ,искам да ти отговоря,но мосюто не ти дава отказа в момента,а чакаш за него.Размаха самоедна табличка,която ти я показва отдалече и честно да ти кажа не се вижда нищо от нея ,само А1,А2,Б1,Б2 и така.На нас ни поиска доказателство за посочени нива 7/7 ,ние в момента сме на Б1.Друг е въпросът ,че в софия Френски институт има 12 нива за Б2 изпит,ИЧС 6 нива за същото,незнам в другите градове как е,но като гледам има разминаване.Опитах се да обясня за това разминаване и той не беше запознат с подробностите,дори остана учуден,че системата е различна.Това което искам да попитам Виена е..в крайна сметка как може кандидат да се самооцени предварително без да знае кога ще е на интервю и какви изпити да вземе.Ние искаме да работим там в мобилен оператор и той ни каза,че изискванията са индивидуални според професията .Да не говорим,че за високите нива на английски ни поиска също документ,имах ИЕЛТС/остана повече от доволен/,само където не му казах,че с него мога да кандидатствам по федералната.А от документа,който ти си посочил излиза ,че всеки трябва да е положил изпит по френски,да вметна,че хората от миналата година с такъв изпит изкаран и представен излиза,че още не са им казали какво да очакват,т.е. чакат.
Лично аз смятам да си искам правата ,защото само ние и lonly wolf се оказва,че сме с изискани документи за език и то доста високи.
Лично аз смятам да си искам правата ,защото само ние и lonly wolf се оказва,че сме с изискани документи за език и то доста високи.
- lonly wolf
- Изгонен от форума
Колеги аз в моя случай съм доволен от развинието на нещата щото бях заявил нива 7/7 на френча пък аз имах доказано с атестат от Алианса само 4/4 демек А2 да не говорим че с човека си говорихме почти чрез преводачката а както чета тук другите почти не са я ползвали...Така че това което той ми поиска и много нагледно и внимателно ми обясни че ми иска сертификата за 60 часа Б1-1ви модул това е.Според мене в моя случай беше мноооооого снизхоздителен щото след безумните отговори и мълчанието придружено с доста тъп поглед към него трябваше да ме изгони от стаята а той ми даде супер шанс...Мишо 76 на вас ви отряза или отложи да вовишаване на нивото не разбрах ?!?