Въпрос за попълване на форма

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
ivannklv

Въпрос за попълване на форма

Мнение от ivannklv »

Здравейте,би ли могъл някой,който скоро е попълвал документи за спонсориране да ми помогне с попълването на следната форма http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/f ... 08egen.pdf от Part 2: Immigration forms .Трябва ли съпругата ми,която аз (като канадски гразжданин) спонсорирам (от БГ ,където съм си в момента и от където пускам документите), да ме впише в една от колоните (три на брой) на 2-ра страница?Виждам,че пише да включи всички членове на семейството си,вкл.и съпруг,но нали аз в случая съм спонсориращият и попълвам отделни форми за себе си.Ако трябва да ме впише данните на кой мой паспорт и лична карта трябва да се попълнят-на българския или на канадския?А и колко снимки трябва да изпратя-една или повече (отдолу има оставено място за прикрепване на снимка)?Благодаря предварително.
Paradisa

Re: Въпрос за попълване на форма

Мнение от Paradisa »

Привет отново,
скоро попълвахме тези формуляри, даже всички са готови и ще ги пратя на съпруга ми др, седмица, той също е Кан. гражданин , така че действаме по една програма с вас... :)

Да, на втората страница тя трябва да напише твоите данни, според мен ако напишете данните от канадския паспорт ще е по-добре, но не сам много веща по тоз въпрос. За тази страница трябва само 1 снимка. 2рата и третата колона са за допълнителни членове на семейството - деца и тн. Вие предполагам, че като нас действате за спонсориране аутсаид Канада..Ако имаш още въпроси питай, ние вече минахме тази част..
:beer:
ivannklv написа:Здравейте,би ли могъл някой,който скоро е попълвал документи за спонсориране да ми помогне с попълването на следната форма http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/f ... 08egen.pdf от Part 2: Immigration forms .Трябва ли съпругата ми,която аз (като канадски гразжданин) спонсорирам (от БГ ,където съм си в момента и от където пускам документите), да ме впише в една от колоните (три на брой) на 2-ра страница?Виждам,че пише да включи всички членове на семейството си,вкл.и съпруг,но нали аз в случая съм спонсориращият и попълвам отделни форми за себе си.Ако трябва да ме впише данните на кой мой паспорт и лична карта трябва да се попълнят-на българския или на канадския?А и колко снимки трябва да изпратя-една или повече (отдолу има оставено място за прикрепване на снимка)?Благодаря предварително.
Документи до Виена (спонсорска процедура) : 08.08.2009
Permanent resident виза : 28.10.2010
Кацнала на Канадска почва : 14.01.2011

Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is God's gift, that's why we call it the present!
def34

Мнение от def34 »

Извинявам се че се намесвам, но мисля че това не е вярно.На втората страница не се попълва нищо,освен ако кандидата няма деца...
Изрично е написано в Гайда :Your family members are your spouse or common-law partner, if applicable, and your dependent children (start with the oldest). You must include all of your family members (who are not already permanent residents of Canada or Canadian citizens), whether they intend to immigrate with you or not.Т.е Членове на семейството са вашия съпруг/а или лице във фактическо съжителство със вас, както и вашите деца, като се започне с по големите.Вие трябва да включите всички членове на семейството,които не са постоянно пребиваващи в Канада или Канадски граждани,независимо дали те имат намерение да имигрират със вас или не.
Доколкото спонсориращия е винаги постоянно пребиваващ в Канада или е Канадски гражданин той не трябва да се включва в този документ.
Тъй като тази имиграционна форма е еднаква за всички типове емиграция ,затова се изисква да се включат и съпруг/а и лице във фактическо съжителство.Но като се спонсорира само съпруг/а, то не се попълва нищо там.
Paradisa

Мнение от Paradisa »

деф34 благодаря за намесването..

явно си прав/а. Съпругът ми е роден в Канада, но от 2 годишна възраст живее в САЩ и де факто и двамата кандидатстваме аутсайд Канада...от тук дойде объркването ни..Мерси за включването ! :beer: :beer:

Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is God's gift, that's why we call it the present!
def34

Мнение от def34 »

прав :D
Paradisa

Мнение от Paradisa »

Mерси мистър деф . :D / една чешка бира от мен за включването :beer: :beer: ..аз се отказвам да давам съвети..ще взема да объркам някой..ама както говорихме с мъжа ми снощи..по-добре да има нещо излишно, отколкото да лиспва и айде обратнооо...
def34 написа:прав :D

Публикувай отговор