Завършен 11 клас в България?А сега накъде..?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Мари
Мнения: 20
Регистриран на: Пет Юли 14, 2006 4:54 am
Местоположение: Monreal

Завършен 11 клас в България?А сега накъде..?

Мнение от Мари »

Здравейте съфорумци,
Имам въпрос и много ще съм благодарна ,ако някой може да отговори.Пристигаме август месец в Монреал .Синът ни ще е завършил 11 клас в България (Английска гимназия).От това ,което разбирам,няма да е в Secondaire ,защото е над 16 години.Знае ли някой как се приравнява 11 клас и този завършен (български 11 клас) на какво се равнява там?Ще е задължителен ли френският език и след 16?
:wink: :wink:
Благодаря предварително на всички !!!
Аватар
lz2arn
Мнения: 703
Регистриран на: Нед Авг 03, 2003 11:54 am
Местоположение: mtl.qc.ca
Обратна връзка:

Мнение от lz2arn »

Най-точния отговор според мен е в Commission scolaire de Montréal -
http://www.csdm.qc.ca
Но виж за френския език - задължителен е даже след 50, камо ли след 16. В смисъл - че как ще те разберат на улицата/в магазина/на работа?
Благодаря на отговорилите. Дважди на премълчалите.
Аватар
mima++
Мнения: 558
Регистриран на: Нед Апр 23, 2006 9:37 pm
Местоположение: Montreal

Мнение от mima++ »

Едва ли ще има проблем да бъде в секондер,какво като е на 16 г. На дъщеря ми съученичката е на почти 19 а е с нея/дъщеря ми е на 16/, двете са в 5 секондер и сега завършват. така че може да кара клас акьой 4 секондер и после още 1 година за 5-ти и ще завърши. Но френския е задължителен,за това ще бъде в акьой 1 г. Но в комисион сколер ще ви кажат всичко и ще ви пратят док. по пощата в кое училище ще го запишат,понеже няма акьой във всички секондери. От Бг нищо няма да му признаят,ще направят тест по математика и на базата на знанията ще определят секондера,поне с нас беше така, и дъщеря ни прескочи 2 г. тук като дойдохме,от незавършен 6 клас в бг тук отиде направо в 9.
iveta333
Мнения: 161
Регистриран на: Вто Ное 07, 2006 3:20 am
Местоположение: Montreal

Мнение от iveta333 »

След като има навършени 16г. за него не е задължително да учи в френско училище.Има добри англ. уч-ща, където може да си завърши образованието.Задължителното обучение на френски е само за деца под 16г.
sissi
Мнения: 22
Регистриран на: Нед Мар 21, 2004 3:44 pm

Мнение от sissi »

Много е трудно с по-големите деца. Знам го от личен опит. Синът ти не е задължен да учи във френско езично училище. Щом идва от английска гимназия, значи английския му е на добро ниво. Може да се запише в англофонско училище, но за възрастни. Другият вариант е в частно англофонско училище, зависи от средствата с които разполагате. Когато ние пристигнахме записах дъщеря ми в англофонско училище за възрастни, но просто не бих ви го препоръчала. Тя изкара в такова училище 1 месец, след което я върнах в България да си завърши гимназия там и след това кандидатства в университет. Иначе се губи много време. Първо трябва да завърши секондер, после колеж и чак тогава университет. С диплома за завършено средно образование от България синът ти може да кандидатства направо в университет.
Аватар
MoHTpeal_boy
Мнения: 89
Регистриран на: Пет Фев 29, 2008 12:47 pm
Местоположение: далеч от родината!

Мнение от MoHTpeal_boy »

lz2arn написа: Но виж за френския език - задължителен е даже след 50, камо ли след 16. В смисъл - че как ще те разберат на улицата/в магазина/на работа?
Това не е изобщо вярно. Значи може да се запише в секондер с френски , училище за възрастни с английски , или да завърши 12-ти клас в България и да кандидатства в университет Конкордиа.
Аз дойдох със завършен 12-ти клас , никога не съм учил френски и нямам намерение дори , кандидатствах в Конкордиа , поискаха справка от гимназиата в БГ , беше им изпратена и сега съм студент.
Според мен , най-доре момчето да си завърши в България , ако разбира се имате възможност за това , защото така ще му е много по-лесно , поне според мен.
Двама интелигентни хора, единия, от които е българин, имат много повече общо, отколкото двама българи, единия, от които е интелигентен
Мари
Мнения: 20
Регистриран на: Пет Юли 14, 2006 4:54 am
Местоположение: Monreal

Мнение от Мари »

Благодаря на всички ,които се обадиха!
Едва ли ще завърши в България :cry: По-вероятно е да се мъчи...Но пък ние затова и сме скочили вече в нищото!!!
Мари
calculator
Мнения: 214
Регистриран на: Съб Авг 20, 2005 12:05 pm

Re

Мнение от calculator »

"По-вероятно е да се мъчи...Но пък ние затова и сме скочили вече в нищото!!!"
Мари

Дано не съм груб, ама да те попитам.
А защо точно Quebec?
Заради "Нищото", ли?
Или защото форумът така казва?
А синът ти няма ли мнение?
"A fool's paradise is a wise man's hell!"
Thomas Fuller
Amanda
Мнения: 22
Регистриран на: Пон Мар 06, 2006 1:48 pm
Местоположение: Canada

Мнение от Amanda »

От личен опит: дойдохме август миналата година, дъщеря ми беше със завършен 11 клас (мат. гимназия). През януари започна да учи в държавен английски колеж. Важно: да си вземете от гимназията официална справка за изкарани учебни часове и оценки и веднага след пристигането си в Кв. да подадете документи за евалюация на неговото образование. При нас тези 11 класа ги приравниха към завършен 5-ти секондер. Документи в колеж подадохме още преди да бъде готова евалюация. Ако има въпроси - л.с.
Успех!
Публикувай отговор