Канада подобрява системата за признаване на образованието

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
IFF

Мнение от IFF »

myhata II написа:
valioiko написа:Стига с тея доктори вече. На наще доктори особено по-добре да не им признават дипломите, щото са алчни и декадърници.
тука не си прав,нямаш си понятие какво са некьдьрници !! :?
Муха,освен че са некадърници и в голямата си част алкохолици,ще те оставят да пукнеш ако не им бутнеш кинти.
aseto

Мнение от aseto »

Абе хора, усещайте се малко. Как решихте, че всички лекари са некадърници? Сигурно от вас единият е шлосер, другият теляк , а третият тунква вафли на ишлеме. Интересно как може да се обобщава така за цяла една гилдия. Вальо, ти по принцип правиш впечатление на свястно момче, не може покрай Илия да осъждаш и Свети Илия. За мен специално лекарската професия е категория отделена от всички останали професии, стои по-извисено от останалите.
Моето лично мнения е, че е крайно време вече този свят да свършва, не виждам на къде повече може да пропада. Вече няма респект към професиите, към учението, към образованието, към майсторите табиетлии в занаята. Едно време дори гальотаджията се е отнасял с любов и респект към собствената си професия, оттам и другите са го уважавали. Сега всичко е кьорфишек и парите са измерител за това какъв професионалист си.
IFF

Мнение от IFF »

aseto написа:Абе хора, усещайте се малко. Как решихте, че всички лекари са некадърници? Сигурно от вас единият е шлосер, другият теляк , а третият тунква вафли на ишлеме. Интересно как може да се обобщава така за цяла една гилдия. Вальо, ти по принцип правиш впечатление на свястно момче, не може покрай Илия да осъждаш и Свети Илия. За мен специално лекарската професия е категория отделена от всички останали професии, стои по-извисено от останалите.
Моето лично мнения е, че е крайно време вече този свят да свършва, не виждам на къде повече може да пропада. Вече няма респект към професиите, към учението, към образованието, към майсторите табиетлии в занаята. Едно време дори гальотаджията се е отнасял с любов и респект към собствената си професия, оттам и другите са го уважавали. Сега всичко е кьорфишек и парите са измерител за това какъв професионалист си.
Приятелю,едно време имах респект и към лекари и към учители,обаче мои приятели са си изпатили толкова много от лекари,че ги е страх да отидат в болница.На всичкото отгоре са и недосегаеми,лекар даже и пиян,когато направи грешка и умори някой,най-много да го преместят в друга болница.Съжалявам,но това е мнението на мнозинството българи.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Бьлгаските лекари -много добри специалисти ,знаят и могат !!
Подписвам се сьс 2те си рьце !!!
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
IFF

Мнение от IFF »

myhata II написа:Бьлгаските лекари -много добри специалисти ,знаят и могат !!
Подписвам се сьс 2те си рьце !!!
Добре че не си имал нужда от някакво лечение на ръцете,може би тогава щеше да се подписваш само с една ръка!
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

:shock: бе що говорите глупости бе хора ? :?
Стефан Цанев
IFF

Мнение от IFF »

myhata II написа::shock: бе що говорите глупости бе хора ? :?
Радвай се че не си патил,късметлия си!
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Два пъти влизах в БГ болница с еднакви травми.
Единия път лекар от Окръжна така ме закърпи, че 9 седмици се възстановявах.
Втория път ме закараха в Пирогов. 4 дена след това се върнах на работа.

Човешкият фактор не е за подценяване.
Jack11

Мнение от Jack11 »

Всички нормално доктори са избягали в Сащ. Какво да правят тука. А колкото до лекарите в Бг, Мисля че са доста по-квалифицирани. Жалко че нямат същата техника и заплати.
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

aseto написа:Абе хора, усещайте се малко. Как решихте, че всички лекари са некадърници? Сигурно от вас единият е шлосер, другият теляк , а третият тунква вафли на ишлеме. Интересно как може да се обобщава така за цяла една гилдия. Вальо, ти по принцип правиш впечатление на свястно момче, не може покрай Илия да осъждаш и Свети Илия. За мен специално лекарската професия е категория отделена от всички останали професии, стои по-извисено от останалите.
Асето, сега ще ти кажа. Преди 2 години и половина един "лекар" ме оперира заради пари и напразно (без да има нужда от операция, ама даже и не се загатваше за нужда от операция). От тогава имам доста сериозни проблеми с храносмилатаелната система. За това време до днес съм ходил при над 50 лекари, ама не само гастроентеролози, ами всякакви, даже и онколози. И това от единия край на България до другия.

Ами.....aseto, при цялото ми уважение, ама един свестен, кадърен и неалчен не можах да срещна. Всички демонстрирахаизключително безхаберие, до момента в който не им бутнех нещо под масата. Тогава демострираха некомпетентността си. Нищо не можаха и не е и опитаха да направят.

Майка ми си счупи ръката преди няколко месеца. Един "лекар" та и я намести и гипсира, че три пъти трябваше да се гипсира след това - отново и отново. Сега ръката й не е зарастнала правилно и само се молим да няма нужда от операция.

Баба ми я заболя крака преди година и нещо и й беше много трудно да ходи. Какво ли не и правиха, какви ли мазила и хапчета не пи, при няколко лекаря ходи и нищо. Все по-зле ставаше. Докато в един слънчев ден, след три седмици разбраха гениите, че костта й е пукната и я гипсираха.

Ми....за какви кадърни лекари ми разправяте изобщо??? Ако има, то поне аз не съм срещал, а имам голям опит с тях.

Ако има наистина български кадърни лекари - моля да ме извинят.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

valioiko написа:Ако има наистина български кадърни лекари - моля да ме извинят.
Вальо, има такива лекари, но са голяма рядкост. Аз и съпругата ми имаме късмета да сме попаднали на кадърно GP, а той на свой ред ни праща при горе-долу читави специалисти, когато не може да помогне. Но покрай дъщеря ми на всякакви изродщини се нагледах - стигнахме до там, че като се усъмним в лекаря при който е било детето го водим при нашето GP. И това й спести поне 2 или 3 антибиотика тая зима. Детето на 4-5 месеца беше пило вече 4-5 антибиотика!!! Просто се моля и се надявам да не се разболява от нещо сериозно, че тогава не ми е ясно какво ще правим.
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

hadministratora, ами имали сте голям късмет. Дай Боже всеки му. Пожелавам на всички да не им се налага да си търсят лекари където и да е.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

valioiko написа:hadministratora, ами имали сте голям късмет. Дай Боже всеки му. Пожелавам на всички да не им се налага да си търсят лекари където и да е.
Значи ако сложиш нашите и тея тука в Канада ,разликата е от тука до небето -нашите са направо професори ....
Стефан Цанев
aseto

Мнение от aseto »

Арабите имат една пословица, че хората са като петте пръста, има ги всякакви. Едно от вредните последици на модерното общество според мен е, че отне цветовете от зрението на хората и сега виждат само в бяло и черно. Екология-бяло, Хитлер-черно, демокрация-бяло, минало-черно...... В ограничената си от много гледане на телевизия призма, хората започнаха да отнасят качествата на индивида към цялата група. Вчера един компютърен специалист разля чаша кафе на задната ми седалка на колата и я изцапа. Аз вече съм убеден, че всички компютърни специалисти са некадърници, не заслужават заплатите си и трябва да се изтребят до крак. Както писа и Алблъд, във всяка професия има различно качество специалисти, човешкият фактор не е за подценяване. Има и нещо друго, немалка част от пациентите са прости като за два гъза и не са в състояние на никаква обективна преценка за това кой специалист е добър. Освен това, когато имат нужда да им се препоръча някой добър лекар, те ще се обърнат за съвет към някой още по-прост и от тях. Ще ви дам един пример:
Присъствах на едно наказателно дело. Адвокатът на подсъдимия беше изключително застрелян, нямаше представа какво да говори и защо, не знаеше изобщо за какво се отнася случая, според мен дори не знаеше къде се намира в момента. Накрая дори несвързаните глупости, които бръщолевеше преминаха в нечленоразделно мучене, от което не се разбираше нищо. Обаче имаше някакви процесуални нередности и подсъдимият беше оправдан. Пред залата го чухдоволен да казва на близките си: "Това се казва адвокат, как само ръмжеше на прокурора, та веднага ме пуснаха. Ще го препоръчам на всички."
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

myhata II написа:
valioiko написа:hadministratora, ами имали сте голям късмет. Дай Боже всеки му. Пожелавам на всички да не им се налага да си търсят лекари където и да е.
Значи ако сложиш нашите и тея тука в Канада ,разликата е от тука до небето -нашите са направо професори ....
Тебе вече всички те разбрахме какво ще напишеш.
Публикувай отговор