Безработицата в Канада намалява!

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Хич не са мръднали заплатите и не само в София. Работата наистина има, не е като да няма, но заплатите поддържат ниски нива. Работодателите си се гаврят с работещите (повечето). Никой не защитава интересите на работниците.
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

valioiko написа:Хич не са мръднали заплатите и не само в София. Работата наистина има, не е като да няма, но заплатите поддържат ниски нива. Работодателите си се гаврят с работещите (повечето). Никой не защитава интересите на работниците.
Ами радвайте се, че има. Щото тука започна сериозно да няма.
Посочената в обявата (постната от бекс) заплата не ми се струва никак ниска за БГ.

То не, че работниците имат кой знае какви права в Северна Америка. Правата са изключително за собствениците.
Последно промяна от filipne на Вто Май 19, 2009 1:51 am, променено общо 1 път.
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

това е положението
на който не му харесва да отива в Канада :):):):)
ама ни плашат, че като/ако пристигнем тогава ще видим :):):)

малко сериозно - заплатите в София са мръднали малко през последните години, но не и през последната, но цените са скочили много и гонят европейските
за провинцията по-добре да не говорим - пълна трагедия

обявата за студент е за непълен работен ден, но не е уточнено какво значи това - в бг работното време е твърде гъвкаво понятие в полза на работодателя без никакво заплащане за допълнителни часове и липса на елементарно човешко отношение към работници/служители
често изискванията в обявите граничат с безумното
в бг има една прослойка хора, които са се самозабравили
обяви като тази пусната от бекс има, но за съжаление са малко
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
Pepon

Мнение от Pepon »

Абе, кой програмист ще ти работи за 2000 лева на месец в София. Трябва да е някое студентче по информатика и то в долните курсове :).
Наскоро един познат търсеше програмисти за продукт, свързан с разпространението на печатни издания, работещ върху Oracle 11g database - плащаше 150 Евро на ден за човек и не можа да намери никой. Повечето оферти от БГ софтуеърни фирми бяха за по 200-300 Евро на ден. То това да не e Канада да хванеш някое гладно имигрантче да ти работи за без пари :).
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Pepon, ти сега изкара , че програмистите в София взимат по 4-5 хил. евро на месец. така ли да го разбирам???
Аватар
emilcho

Мнение от emilcho »

Pepon каза:
Наскоро един познат търсеше програмисти за продукт, свързан с разпространението на печатни издания, работещ върху Oracle 11g database - плащаше 150 Евро на ден за човек и не можа да намери никой. Повечето оферти от БГ софтуеърни фирми бяха за по 200-300 Евро на ден. То това да не e Канада да хванеш някое гладно имигрантче да ти работи за без пари .
Добре, че канадските програмисти не четат този форум - щеше да обърнеш посоката на емиграция :lol:
"I am a very stable genius " - Powered by Donald Trump
"Donald Trump is a fucking moron " - Powered by Rex Tillerson
Pepon

Мнение от Pepon »

valioiko написа:Pepon, ти сега изкара , че програмистите в София взимат по 4-5 хил. евро на месец. така ли да го разбирам???
Най-добрите вземат даже и повече :)
Сега, тази тарифа от 200-300 Евро на човек на час се оферира от фирмата. За програмиста чисто остават 80-100 Евро на ден. Но тези, които са добри и работят за себе си правят по 200 Евро на ден - гарантирам ти го.
Моят познат работи с италиански фирми - в Западна Европа добър програмист под 300 Евро на ден не можеш да намериш. Аз имам тук в офиса разценки за software development в Англия - товарят между 50 и 90 паунда на час клиента, нема лабаво :)
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Сега всички български и не само програмисти от Канада ще се върнат в Бг да взимат масово по 60000 евро на година. Това са си по груби изчисления около 80000 CAD. Само дето с тея пари ще могат да си купят бая по-малко неща.
Pepon

Мнение от Pepon »

Най-добрият БГ програмист, който аз познавам работи в Калифорния за 160000US$ годишно. Не му правя сметка на парите и какво може да си купи с тях :D

Winston Churchill
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

ilka написа:.......да не би хич да не са мръднали заплатите за 2 години ....
Ами май не са.... Нямам претенции да познавам ситуацията в детайли, но на мен от Април 2007 не бяха ми пипали заплата. През март поисках увеличение и го получих миналата седмица.

Трябва да се отбележи че това което получх няма нищо общо с икономическата ситуация. Не него може да се гледа като един вид признание за това че си върша работата, а не като актуализиране на заплатата според инфлацията и други фактори. Тоест в главата на работодателите заплатите са горе-долу същите като тогава (или малко по-високи).
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

kikolilokiko написа:обявата за студент е за непълен работен ден, но не е уточнено какво значи това - в бг работното време е твърде гъвкаво понятие в полза на работодателя без никакво заплащане за допълнителни часове и липса на елементарно човешко отношение към работници/служители
filipne, към казаното от kikolilokiko ще добавя само че тук работа за студент и стаж по специалността която учиш нямат нищо общо. Не знам как е при вас.... Който се хване на въпросната обява просто ще върши някаква работа за 200 лв. / мес.
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

hadministratora написа:
kikolilokiko написа:обявата за студент е за непълен работен ден, но не е уточнено какво значи това - в бг работното време е твърде гъвкаво понятие в полза на работодателя без никакво заплащане за допълнителни часове и липса на елементарно човешко отношение към работници/служители
filipne, към казаното от kikolilokiko ще добавя само че тук работа за студент и стаж по специалността която учиш нямат нищо общо. Не знам как е при вас.... Който се хване на въпросната обява просто ще върши някаква работа за 200 лв. / мес.
Ами за мен работа за студент, която е по или близо до специалността си е един вид стаж.
То не само за мен е така де.
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

filipne написа:
hadministratora написа:
Ами за мен работа за студент, която е по или близо до специалността си е един вид стаж.
То не само за мен е така де.
в бг студентите, които работят по специалността са изключение, така че не се брои за стаж
обикновено работата е за сметка на учене, тъй като не ходят на лекции, нямат време за учене, а и няма смисъл, защото си плащат за изпити - справка книжарниците пред унсс - има списък с имена на преподаватели и цени
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

А, сега пък нямали време. Нали си плащат за изпитаи и не трябва да ходят на лекции и да учат?

Как става така, че в Канада имат време и да учат и да работят едновременно? Или си мислите, че учене и работа не съществуват тук ? При това изпити не се купуват и трябва да се учи !

В допълнение, конкретната обява ми струва доста подходяща като стаж за студент следващ информатика например.
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

filipne написа:А, сега пък нямали време. Нали си плащат за изпитаи и не трябва да ходят на лекции и да учат?

Как става така, че в Канада имат време и да учат и да работят едновременно? Или си мислите, че учене и работа не съществуват тук ? При това изпити не се купуват и трябва да се учи !

В допълнение, конкретната обява ми струва доста подходяща като стаж за студент следващ информатика например.
те затова си плащат!

всъщност ти знаеш най-добре как са нещата

ако може само ми кажи числата за тотото следващия тираж
Публикувай отговор