Безработицата в Канада намалява!
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Ами радвайте се, че има. Щото тука започна сериозно да няма.valioiko написа:Хич не са мръднали заплатите и не само в София. Работата наистина има, не е като да няма, но заплатите поддържат ниски нива. Работодателите си се гаврят с работещите (повечето). Никой не защитава интересите на работниците.
Посочената в обявата (постната от бекс) заплата не ми се струва никак ниска за БГ.
То не, че работниците имат кой знае какви права в Северна Америка. Правата са изключително за собствениците.
Последно промяна от filipne на Вто Май 19, 2009 1:51 am, променено общо 1 път.
- kikolilokiko
това е положението
на който не му харесва да отива в Канада
:):):)
ама ни плашат, че като/ако пристигнем тогава ще видим
:):)
малко сериозно - заплатите в София са мръднали малко през последните години, но не и през последната, но цените са скочили много и гонят европейските
за провинцията по-добре да не говорим - пълна трагедия
обявата за студент е за непълен работен ден, но не е уточнено какво значи това - в бг работното време е твърде гъвкаво понятие в полза на работодателя без никакво заплащане за допълнителни часове и липса на елементарно човешко отношение към работници/служители
често изискванията в обявите граничат с безумното
в бг има една прослойка хора, които са се самозабравили
обяви като тази пусната от бекс има, но за съжаление са малко
на който не му харесва да отива в Канада

ама ни плашат, че като/ако пристигнем тогава ще видим

малко сериозно - заплатите в София са мръднали малко през последните години, но не и през последната, но цените са скочили много и гонят европейските
за провинцията по-добре да не говорим - пълна трагедия
обявата за студент е за непълен работен ден, но не е уточнено какво значи това - в бг работното време е твърде гъвкаво понятие в полза на работодателя без никакво заплащане за допълнителни часове и липса на елементарно човешко отношение към работници/служители
често изискванията в обявите граничат с безумното
в бг има една прослойка хора, които са се самозабравили
обяви като тази пусната от бекс има, но за съжаление са малко
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
Абе, кой програмист ще ти работи за 2000 лева на месец в София. Трябва да е някое студентче по информатика и то в долните курсове
.
Наскоро един познат търсеше програмисти за продукт, свързан с разпространението на печатни издания, работещ върху Oracle 11g database - плащаше 150 Евро на ден за човек и не можа да намери никой. Повечето оферти от БГ софтуеърни фирми бяха за по 200-300 Евро на ден. То това да не e Канада да хванеш някое гладно имигрантче да ти работи за без пари
.

Наскоро един познат търсеше програмисти за продукт, свързан с разпространението на печатни издания, работещ върху Oracle 11g database - плащаше 150 Евро на ден за човек и не можа да намери никой. Повечето оферти от БГ софтуеърни фирми бяха за по 200-300 Евро на ден. То това да не e Канада да хванеш някое гладно имигрантче да ти работи за без пари

"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."
Winston Churchill
Winston Churchill
Pepon каза: 
Добре, че канадските програмисти не четат този форум - щеше да обърнеш посоката на емиграцияНаскоро един познат търсеше програмисти за продукт, свързан с разпространението на печатни издания, работещ върху Oracle 11g database - плащаше 150 Евро на ден за човек и не можа да намери никой. Повечето оферти от БГ софтуеърни фирми бяха за по 200-300 Евро на ден. То това да не e Канада да хванеш някое гладно имигрантче да ти работи за без пари .

"I am a very stable genius " - Powered by Donald Trump
"Donald Trump is a fucking moron " - Powered by Rex Tillerson
"Donald Trump is a fucking moron " - Powered by Rex Tillerson
Най-добрите вземат даже и повечеvalioiko написа:Pepon, ти сега изкара , че програмистите в София взимат по 4-5 хил. евро на месец. така ли да го разбирам???

Сега, тази тарифа от 200-300 Евро на човек на час се оферира от фирмата. За програмиста чисто остават 80-100 Евро на ден. Но тези, които са добри и работят за себе си правят по 200 Евро на ден - гарантирам ти го.
Моят познат работи с италиански фирми - в Западна Европа добър програмист под 300 Евро на ден не можеш да намериш. Аз имам тук в офиса разценки за software development в Англия - товарят между 50 и 90 паунда на час клиента, нема лабаво

"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."
Winston Churchill
Winston Churchill
- hadministratora
- Хабсурден
Ами май не са.... Нямам претенции да познавам ситуацията в детайли, но на мен от Април 2007 не бяха ми пипали заплата. През март поисках увеличение и го получих миналата седмица.ilka написа:.......да не би хич да не са мръднали заплатите за 2 години ....
Трябва да се отбележи че това което получх няма нищо общо с икономическата ситуация. Не него може да се гледа като един вид признание за това че си върша работата, а не като актуализиране на заплатата според инфлацията и други фактори. Тоест в главата на работодателите заплатите са горе-долу същите като тогава (или малко по-високи).
- hadministratora
- Хабсурден
filipne, към казаното от kikolilokiko ще добавя само че тук работа за студент и стаж по специалността която учиш нямат нищо общо. Не знам как е при вас.... Който се хване на въпросната обява просто ще върши някаква работа за 200 лв. / мес.kikolilokiko написа:обявата за студент е за непълен работен ден, но не е уточнено какво значи това - в бг работното време е твърде гъвкаво понятие в полза на работодателя без никакво заплащане за допълнителни часове и липса на елементарно човешко отношение към работници/служители
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Ами за мен работа за студент, която е по или близо до специалността си е един вид стаж.hadministratora написа:filipne, към казаното от kikolilokiko ще добавя само че тук работа за студент и стаж по специалността която учиш нямат нищо общо. Не знам как е при вас.... Който се хване на въпросната обява просто ще върши някаква работа за 200 лв. / мес.kikolilokiko написа:обявата за студент е за непълен работен ден, но не е уточнено какво значи това - в бг работното време е твърде гъвкаво понятие в полза на работодателя без никакво заплащане за допълнителни часове и липса на елементарно човешко отношение към работници/служители
То не само за мен е така де.
- kikolilokiko
в бг студентите, които работят по специалността са изключение, така че не се брои за стажfilipne написа:Ами за мен работа за студент, която е по или близо до специалността си е един вид стаж.hadministratora написа:filipne, към казаното от kikolilokiko ще добавя само че тук работа за студент и стаж по специалността която учиш нямат нищо общо. Не знам как е при вас.... Който се хване на въпросната обява просто ще върши някаква работа за 200 лв. / мес.kikolilokiko написа:обявата за студент е за непълен работен ден, но не е уточнено какво значи това - в бг работното време е твърде гъвкаво понятие в полза на работодателя без никакво заплащане за допълнителни часове и липса на елементарно човешко отношение към работници/служители
То не само за мен е така де.
обикновено работата е за сметка на учене, тъй като не ходят на лекции, нямат време за учене, а и няма смисъл, защото си плащат за изпити - справка книжарниците пред унсс - има списък с имена на преподаватели и цени
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
А, сега пък нямали време. Нали си плащат за изпитаи и не трябва да ходят на лекции и да учат?
Как става така, че в Канада имат време и да учат и да работят едновременно? Или си мислите, че учене и работа не съществуват тук ? При това изпити не се купуват и трябва да се учи !
В допълнение, конкретната обява ми струва доста подходяща като стаж за студент следващ информатика например.
Как става така, че в Канада имат време и да учат и да работят едновременно? Или си мислите, че учене и работа не съществуват тук ? При това изпити не се купуват и трябва да се учи !
В допълнение, конкретната обява ми струва доста подходяща като стаж за студент следващ информатика например.
- kikolilokiko
те затова си плащат!filipne написа:А, сега пък нямали време. Нали си плащат за изпитаи и не трябва да ходят на лекции и да учат?
всъщност ти знаеш най-добре как са нещата
ако може само ми кажи числата за тотото следващия тираж