Молба за съвет относно съвместно съжителство!!!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Hrupi

Молба за съвет относно съвместно съжителство!!!

Мнение от Hrupi »

Привет,
Искам да помоля за съвет, ще опитам да бъда кратка:

Значи случят е следния: с приятелят ми сме заедно от доста дълго но едва октомври месец - 2008, когато взехме решението за Канада подадох документи в общината за смяна на настоящ адрес (силно се надявам да не разбера, че и това не е достатъчно). Както чета във форума и разпитвам трябва да имаме цяла година на общ адрес, за да подадем документи за интервю :( , което ме убива заради реалната загуба на време :bigeyecry: Предвид това, че до юни 2008 съм учила редовно в София, някой от вас има ли някаква идея за начин по-който можем да съкратим това чакане или вариант или каквото и да е...само да има начин :nenam:

Много Благодаря предварително за съдействието!!!
:beer2:
Аватар
teomat.com
Обратна връзка:

Мнение от teomat.com »

То си има начин - граждански брак, стига да не ви изглежда прекалено драстичен :lol:
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

щом сте готови да тръгнете заедно за една непозната страна значи не е голям проблем да сключите брак :)
ще ви отпадне един проблем ;)
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
corrazon

Мнение от corrazon »

писах ти на лични, стискам палци :wink:
Hrupi

Мнение от Hrupi »

corrazon написа:писах ти на лични, стискам палци :wink:
нямам нищо на лични :( а колкото до бракуването... не благодаря! :lol:
Аватар
montrelcho

Мнение от montrelcho »

Аз мисля че трябва да имате същ адрес поне една година преди да подадете документите като defacto spose.
а ако направите граждански брак това не е много важно, веднага ще можете да подадете документите за Виена.
За друг начин не съм чувал. сорру :) надявам се да намерите начин
с късмет.
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

Spouses or de facto spouses must enclose official proof of marital cohabitation for a period of at least one year prior to submitting the application. This proof could be a copy of an official identity document bearing your address (passport or identity card) for yourself and your spouse, a certificate of residence issued by the police or municipality (commune), or an official cohabitation certificate (certificat de concubinage).
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... ments.html
тва е истината,всичко друго са свободни съчинения
Аватар
montrelcho

Мнение от montrelcho »

kurta007 написа:
Spouses or de facto spouses must enclose official proof of marital cohabitation for a period of at least one year prior to submitting the application. This proof could be a copy of an official identity document bearing your address (passport or identity card) for yourself and your spouse, a certificate of residence issued by the police or municipality (commune), or an official cohabitation certificate (certificat de concubinage).
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... ments.html
тва е истината,всичко друго са свободни съчинения

така е обаче:
При случай че потписат граждански брак не е задолжително да доказват 1 година съвместен живот. това е нещо дето не е така написано на официялния сайт.
това мога да помогна аз, късмет.
Darkblade

Мнение от Darkblade »

Информацията не е официална (в правителствен сайт, а от държавен служител, определящ размера на социала).

В Монреал условията за опеределяне на съвместното съжителство като конжоан дьо фе са: да имате общ адрес, да плащате общи сметки и приятелите ви да знаят, че сте двойка. Това е. Срокът беше 6 месеца, а ане една година.

Но за процедура от БГ си искат 1 година доказано съвместно съжителство (общ адрес) или брак.

А ако не си сигурна как ще се развият нещата помежду ви, да не ти и минава през ум да правиш брак само заради процедурата.
I am here because you broke something!
Fireman

Мнение от Fireman »

В интерес на тези,които кандидатстват или ЩЕ кандидатстват като Конжуа дьо фе,давам следния пример:
Ние сме също Конжуа дьо фе,от 9 Октомври 2008г. имаме ОК на медицинските и едва преди няколко в очакване на покани за визи получихме e-mail от Букурещ,в който ни искат да им предоставим снимки от наши събития,спомени с близки,приятели като доказателство за съвместния ни живот.
Казвам това за да се знае,че има веротяност на ниво Букурещ да се поиска освен тази 1година на един и същи адрес и други доказателства.
Ние се погрижихме за тяхното желание :wink:,но не в това беше идеята ..
Аватар
thunderbolt

здравейте

Мнение от thunderbolt »

И ние сме една двойка която се е насочила към тази прекрсна страна Канада.Пътя по който трябва да се мине наистина е осеян с много трудности и спънки но може би наградата си струва усилията.
И при нас както и при Hrupi за брак но пък ние си си живееме на едно адресче по принцип но досега незнаех,че са искали и снимков материал като доказателство.Добре де какви снимки си пратил Fireman? Интересно ми е как на тези снимки ще се докаже това което искат да знаят?
Fireman

Мнение от Fireman »

Всичко е един ъпсурд.....
Какво си мсиля аз за тези снимки,от тях можде да стане видно кой колко е висок и според това дали си подхождаме.
Другото видно е,че в началото на нашето запознанство аз бях в спортна форма,а сега леко загладих косъма :lol:
Тоест вижда се,че ние наистина сме заедно повече от 4години,както сме посочили.
Общо взето сме пратили снимки от всеки рожден ден и на двама ни,от палатковите лагери,на плаж...
87 снимки,разделени в отделни пликове според събитията и на всеки плик залепен по един баркод......, са при тях от 4 дни и явно в Букурещ си падат "воайори" щом още нямат решение :lol: :twisted: :evil:
Писна ни от тях....
Fireman

Мнение от Fireman »

Ако стане така,че заради тези от Букурещ(или друга инстанция) се наложи да сключим брак,след като станем Канадски граждани (значи след 3 години) ще подам съдебен иск срещу виновния/те .......толкова други неща губя заради това чакане...............
Аватар
thunderbolt

Мнение от thunderbolt »

е хубаво де ама ние сме от 3 години заедно с приятелката ми и сега какво да ти кажа нямаме много снимки от рожденни дни и от много случай официални но може да се скалъпят малко.Ами то на тях като няма дата на правената снимка!!!?????
Немога да го разбера това със снимките ама те си знаят.....
Луда работа.Ние още сме в стрес с френския.Не е лесен и изисква време и то не малко за да се постигне някаква гладка реч.
вие как се справяте?
Fireman

Мнение от Fireman »

преди 4 години бях по-изстискан от тренировки и работа.След това посемейно вече се вижда,ка съм загладил косъма :lol: .При това положение няма нужда да има дати на снимките,виждат се разликите при мен,а и снимките са от различни периоди на годините.
Дано не се стига до там...

p.s. ние чакаме визи...
Публикувай отговор