Професионален сертификат

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Професионален сертификат

Мнение от hadministratora »

Моля ви да споделите какво мислите по въпрос, който ми хрумна днес.

Обстоятелствата:
  • - след около седмица ще съм събрал документите, които ми искат от Букурещ
    - до крайния срок който са ми дали остават близо два месеца
    - в оставащото време по всяка вероятност ще приключа с изпитите за международно признат професионален сертификат, свързан с една от 38-те професии
    - малко верояртно е да получа самия сертификат на време, за да го приложа
Въпросът: Има ли смисъл да чакам до последния момент, за да приложа въпросния сертификат? Ще стане ли от него по-привлекателна кандидатурата ми от гледна точка на имграционните?

Предварително благодаря на всички, които отделят време да споделят мението си и много се надявам сред тях да има такива, които са били поставени пред такъв избор и са или не са направили подобно нещо.
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

За да се зачете "предпочитана" професия, трябва да се докаже трудов стаж ИЛИ формално обучение (мисля 3 години беше). Сертификат сам по себе си не дава никакви предимства. Евентуално може да е от полза при пристигането за намиране на работа, но не мисля, че ще е от голямо значение при процедурата..
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Aз също не виждам смисъл да чакаш за този сертификат. Даже и ако е CISCO не виждам какво ги интересува имиграционните власти дали го имаш или не. Пращай документите и се надявай да ползваш сертификата в Канада.
С поздрави и стискам палци.
Fireman

Мнение от Fireman »

Опитай,приложи този сертификат,това е моето мнение.
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Изпрати си документите веднага щом ги събереш, ни им напиши към тях едно писмо, в което споменаваш най-подробно за сертификата, какво ще представлява, кой ще го издава, на какво са те научили и т. н. После като си вземеш сертификата им го изпрати и това е.

Та мисля е най-добрият вариант.

Успех!
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Стаж имам достатъчно и ще се види от другите документи.
Някак си мислех, че като покажа сертификата на имиграционните ще си кажат "Ей, виж го тоя какъв сертификат има - лесно ще си намери работа. Дай да му сложим още няколко точки." :)

Май варианта, който предложи valioiko е най-удачен..... Мерси на всички за отговорите.
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

hadministratora написа:Стаж имам достатъчно и ще се види от другите документи.
Някак си мислех, че като покажа сертификата на имиграционните ще си кажат "Ей, виж го тоя какъв сертификат има - лесно ще си намери работа. Дай да му сложим още няколко точки." :)

Май варианта, който предложи valioiko е най-удачен..... Мерси на всички за отговорите.
Те за да си кажат това, са измислили точките за пригодност, които се дават СЛЕД интервю. За да те извикат на интервю обаче, тях ги интересуват основните положения, а те не се доказват със сертификати. Не си хаби времето и усилията за нещо, на което никой няма да му обърне внимание.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

То интервюта по Федералната процедура вече няма.
Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

1. Приложи всички документи, които дават точки. Сумата на всички точки трябва да е достатъчна за целите, които си си поставил.

2. Приложи всички документи, които не дават точки.

Не очаквай някой да прибавя потенциални точки от 2. към 1.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

ZanzibarHero написа:Не очаквай някой да прибавя.....
Защо? Нали ме оценява човек, значи би могъл да прецени че даден кандидат е или не е подходящ независимо от останалите фактори. Иначе щяха всички да ни прекарват през един онлайн тест, да проверяват верността на твърденията и ако теста е ОК получаваш виза....
Ясно е че имиграционните служители не могат да пуснат някой който е в драстичен разрез с правилата. Но според мен за един стандартен кандидат имат горе-долу някаква свобода да преценят човека индивидуално и въпреки останалите критерии.
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Тоя въпрос е много, ама много спорен и не може да има еднозначен отговор. По правило имат свобода да прибавят точки от себе си, но дали го правят не е ясно.

Ти направи всичко каквото се иска от тебе, а те емиграционните си знаят работата.
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

И аз като администратора смятам, че оценяващия/ите влагат субективизъм в оценките си. Да ако драстично се разминаваш с правилата никога няма да те пуснат. Но ако се доближаваш в голяма степен може да ти дадат кредит на доверие и да ти дадат виза.
bai_ganiu

Професионален сертификат

Мнение от bai_ganiu »

Аз смятам, че от сертификата ще има ефект само, ако hadministratora е работил по същата специалност последните 4 г. и към днешна дата продължава да работи. Само в този случай е абсолютно наложително да се направи всичко възможно, за да го представиш и има шанс да бъдат по-благосклонни към твоята кандидатура, но за точки ... там нещата не са много сигурни съществува много голяма вероятност да не ти дадат. :wink:
Все пак да не забравяме, че системата е строго регламентирана и за образование се дават точно определен брой точки, а то се заявява в самото начало при подаване на формуляра и 15 сетификата да им извади после човек, те не се трогват от този факт, ако не е работил по специалността последните 4 г. от последните 10. Да се има предвид, че това е само едно лично мниение.:cry: :smhair1:
Последно промяна от bai_ganiu на Съб Май 23, 2009 10:45 am, променено общо 1 път.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

valioiko написа:...направи всичко каквото се иска от тебе, а те емиграционните си знаят работата....
Това звучи малко като поговорка ;) Но е вярно.
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Всъщност сега погледнах в т.6 на изискванята на Букурещ пише следното:
Professional qualifications certificates: notarized professional qualifications
certificates should be submitted if available. (e.g., Engineer, Computer
Programmer, Accountant, Economist, Translator/Interpreter, Architect etc.)
Така, че е най добре да го представиш. Промених си мнението :D
Публикувай отговор