Marto написа:ablood още не му е минало великденското настроение.
А за по-високия октан - освен ако производителя на колата не го препоръчва или изисква, си хвърляш парите на вятъра.
Както сигурно сте забелязали, тук на тоя континент всичко е направено да е практично и евтино, толкова по въпроса.
Изпробвал съм доста време колата с обикновен бензин и Шелвипоуър, разлика има не само в цената, но и в разхода, вървенето и т.н. по-добро изгаряне, това е ключа , особено за високооборотните двигатели с висока степен на сгъстяване и редлаин над 6500 каквито са повечето японки, за американските незнам.
Marto написа:ablood още не му е минало великденското настроение.
А за по-високия октан - освен ако производителя на колата не го препоръчва или изисква, си хвърляш парите на вятъра.
Както сигурно сте забелязали, тук на тоя континент всичко е направено да е практично и евтино, толкова по въпроса.
Изпробвал съм доста време колата с обикновен бензин и Шелвипоуър, разлика има не само в цената, но и в разхода, вървенето и т.н. по-добро изгаряне, това е ключа , особено за високооборотните двигатели с висока степен на сгъстяване и редлаин над 6500 каквито са повечето японки, за американските незнам.
Двигателите с висока степен на сгьстяване се нуждаят от високо октаново гориво за да няма самопроизволни запалвания,детонации или казано по просто ,да не ти чука авансо,Тодоре.Сипи и малко метанол да видиш какво ще стане .Сипваите от по скьпия бензин и аз сьм на това мнение .....особено кога не плащам
JoroF написа:Двигателите с висока степен на сгьстяване се нуждаят от високо октаново гориво за да няма самопроизволни запалвания,детонации или казано по просто ,да не ти чука авансо,Тодоре.Сипи и малко метанол да видиш какво ще стане .Сипваите от по скьпия бензин и аз сьм на това мнение .....особено кога не плащам
Е аз какво казах като няма самопроизволни запалвания става по добро изгаряне, макар че с тия компютри едва ли ще чуеш аванса да ти чука, те нагаждат ъгъла на запалване, дори бензина да смениш пак ще има донастройка от компютъра.
С по-скъпия бензин колата става по-икономична, нищо не губиш в пари, но върви по-добре
С по-скъпия бензин колата става по-икономична, нищо не губиш в пари, но върви по-добре
В същност ти се струва че колата върви по - добре така де набутал си се с по скъпия бензин нема начин да не върви по-добре
Тука супер бензина е 91 октана . У Европа и у БГ включително бензин под 95 октана нема. Като кажа на некой у БГ че хората тука си карат Поршетата и Фераритата с 91 никой не ми верва
В същност ти се струва че колата върви по - добре така де набутал си се с по скъпия бензин нема начин да не върви по-добре
Тука супер бензина е 91 октана . У Европа и у БГ включително бензин под 95 октана нема. Като кажа на некой у БГ че хората тука си карат Поршетата и Фераритата с 91 никой не ми верва
Ти пък досега да не си разбрал , и то от Кебек град си , стандарта на смятане на октана е различен, в един американски форум бяха коментирали, 85 се равнява на 91, 91 се равнява на 98, та така за бензина, все пак няма да откриваме топлата вода я
Един се забавлява като напьлни автобус с дизелов двигател с бензин ,щото немало дизел на бензиностанциата .Автобусо вьрвел на самолет .....2 км само
А тва според мен не мое да е верно.
Значи според мен принципа на запалване на горивната смес при дизела и бензина е различен. При бензин. двигател сместа се запалва от искра а при дизеловия от компресия. Значи автобуса е вървял 2 км с остатъка от дизеловото гориво - което означава, че нема как да е вървял повече от преди. А като е засмукал бензина просто се е удавил и спрял.
Са мое и да не съм прав и ще се радвам ако науча нещо ново.
Да нема обидени просто понякога т.нар. градски легенди са много упорити...
Тошка може и така да е из форумните коментари мое да намериш сичко
Аз дори не се бях заглеждал по октаните на бензиностанцийте ама една сутрин гледам по телевизията едно предаване за автомобили и там един зрител се обажда и вика: сбъдна ми се една мечта купих си Порше ама у книжката пише да се кара с 100 октана бензин и нагоре, откъде мога да си намеря такъв у Кебек???
А водещия му вика- абе карай с къвто намериш тои компутъра ще се нагоди автоматично
В смисъл не му каза че има разлика в октаните тука и в европа...
Rall написа:Тошка може и така да е из форумните коментари мое да намериш сичко
Аз дори не се бях заглеждал по октаните на бензиностанцийте ама една сутрин гледам по телевизията едно предаване за автомобили и там един зрител се обажда и вика: сбъдна ми се една мечта купих си Порше ама у книжката пише да се кара с 100 октана бензин и нагоре, откъде мога да си намеря такъв у Кебек???
А водещия му вика- абе карай с къвто намериш тои компутъра ще се нагоди автоматично
В смисъл не му каза че има разлика в октаните тука и в европа...
In most countries (including all of Europe and Australia) the "headline" octane rating, shown on the pump, is the RON, but in the United States, Canada and some other countries the headline number is the average of the RON and the MON, sometimes called the Anti-Knock Index (AKI), Road Octane Number (RdON), Pump Octane Number (PON), or (R+M)/2. Because of the 8 to 10 point difference noted above, the octane rating shown in the United States is 4 to 5 points lower than the same fuel elsewhere: 87 octane fuel, the "regular" gasoline in the US and Canada, is 91–92 in Europe. However most European pumps deliver 95 (RON) as "unleaded", equivalent to 90–91 US (R+M)/2, and some even deliver 98 (RON), 100 (RON), or 102 (RON).
А някой може ли да се изкаже за тези автомобили ........Plymouth Van... разглеждам тука едни обяви за коли и понеже като пристигнем ще трябва кола .......... а пък в България карах мини ван не ми се иска да сменявам купето....
Добри ли са ? /плюсове- минуси /...
Early awoken chicken early sings (Рано пиле рано пее)
rolyd написа:А някой може ли да се изкаже за тези автомобили ........Plymouth Van... разглеждам тука едни обяви за коли и понеже като пристигнем ще трябва кола .......... а пък в България карах мини ван не ми се иска да сменявам купето....
rolyd написа:А някой може ли да се изкаже за тези автомобили ........Plymouth Van... разглеждам тука едни обяви за коли и понеже като пристигнем ще трябва кола .......... а пък в България карах мини ван не ми се иска да сменявам купето....
Да ти кажа честно не вярвам много на статистики по скоро искам да чуя някакви мнения относно тези автомобили от собственици на такива....... статистиките за мен не са водещи в избора в случая на такъв автомобил.........
Струва ми се добър автомобил /за класа си/ и затова ме интересува ако някой има някакви забележки или положително мнение да се изкаже...................
Early awoken chicken early sings (Рано пиле рано пее)
ablood написа:Ха, 30% над първоначалното изявление.
Пак е добре. Последните ми 5 коли все харчат над 10/100 извънградско. Ама хайде да се блъскаме челно, пък да видим кой ще надделее!
Брилянтно, както винаги По тая логика най-добре да се кара някой изтърбушен Форд трък който гори 20/100, понеже ако блъсне челно някоя Додж Караванка, ще я отнесе като самосвал цинкова кофа
Да ти кажа честно не вярвам много на статистики по скоро искам да чуя някакви мнения относно тези автомобили от собственици на такива....... статистиките за мен не са водещи в избора в случая на такъв автомобил.........
Струва ми се добър автомобил /за класа си/ и затова ме интересува ако някой има някакви забележки или положително мнение да се изкаже...................
Отдавна не се произвеждат вече, та не знам дали някой собственик ще се обади. Ако ще търсиш по-евтин миниван (американски), погледни Dodge Caravan или Pontiac Montana/Chevrolet Venture. Първите много им се чупят скоростните кутии, вторите често им се скапва едно уплътнение (intake manifold gasket) в резултат на което почти целия двигател заминава. Ако разбираш от коли и можеш да погледнеш за тези най-разпространени проблеми, тези два вида миниванове са ОК.