Тъпото е, че си мислиш че имам кавато и да е книжка, а още по тъпо е да слагаш някакви цифри и проценти за крадене. Истината е, че народа излезе на улицата 1997-а, и то не беше заради проценти на крадящи, а за това дето ти го казах - щото заплата стигаше за 100 грама картофи на ден на човек.IFF написа: За мене е тъпо,че ти имаш синя книжка,понеже БСП крадяло 95 %,пък СДС само 90%.Нормалното при при кражби над 15 % е хората да излязат на улицата,това по може да помогне.На тебе ти трябва чобанин,щото така ти стига само да вярваш и не ти е нужно да мислиш.На мене вярата в синята идея не ми стига,аз искам да видя насреща дела.Всъщност няма синя и червена идея,ама вече ми стана ясно,че някои хора няма да го проумеят никога.Което е много жалко,защото ако 70% от народа не гласува,това би стреснало ония идиоти в парламента.
Тъпо е да повтаряш това с което ти пълни главата пропагандата и да си въобразяваш, че това са твои мисли.
Демокрацията не се случва. Тя се прави. И се прави от хората.
На мен не ми трябва чобанин, нито цар нито лидер на партия. Хора търся, лидери ще се намерят, ако има хора. Хора дето искат да правят демокрация. Хора дето разбират, че тя не е съвършенна, но по-добра на практика няма осъщественна. Хора дето гласуват и дето разбират, че не 70% да не гласуват ( то толкова без това не гласуват сега), а 97% да не гласуват няма да стреснат никого.
Хора търся дето да разбират че ако 70% гласуват ще е много по-различно. Някой виждал ли ги е? Или само в САЩ могат да се вдигнат 67% да гласуват?
Хора дето ще искат да гласуват и няма да се примиряват с това че на прaкатика българите извън страната са лишени от право на глас. Защо мога да гласувам в канадските избори по пощата, а в българските да не мога?
Щото в България искат да не гласуват 97%, а в Canada искат да гласуват 97%
Независимо дали избираме или не управниците на България ние им сърбаме попарата. Много са малко тези дето нямат роднини или приятели в България.
Аз поне не съм избягал. Преместил съм се да живея в Canada, както се местята англичани, американци, австралийци, новозеландци. Утре може да ида другаде и не изключвам това да е България. Бягаше се преди 1989-а. С риск за живота и за живота на тези дето оставаха след теб. Отдавна от България няма бежанци. Процедурата да дойдеш да живееш в Canada е еднаква за българи и за англичани. Остава да го разберат другите и да престанат да се държат като чужденци било то в България, било то в Canada