Въпрос за кола

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

todor73 написа:Радвам се за теб, че не ти се е налагало да сменяш скоростна кутия, но това си им е запазена марка, както и на Форда, от сорта на Таурус и Фристаил.
Брат ми има същия Додж като твоя, като го купувахме гледахме все на по 100 000 - 150 000 км, първата ми работа беше да залегна и да погледна скоростната кутия, ако е суха ок, ако е омаслена или я е сменял или ще сменя. Говоря за 3.3 литра, не за старите 3 литрови.
Проблемът не е в колата, а в стиснатите собственици. В книжката си пише, че трансмисионното масло трябва да се сменя всеки 15000км. Математически излиза по-изгодно да я караш 150-200'000 без смяна на маслото и после направо да смениш трансмисията (да му мисли този който ще кара колата тогава). Към тази икономия трябва да се добавят и часовете които тези смени отнемат.
Наистина е въпрос на късмет.
Павел написа:А за сведение на ablood, в ЛА ти трябва отопление. 0т декември до февруари, особено ако живееш до океана, през нощта температурата често пада до +4-5 C.
ОК, взимам си бележка. :wink:
marinero

Мнение от marinero »

Кой ти каза че трансмисионното се сменя на 15000км.
Веднага отварям книгите и ти казвам какво пише Ford Windstar, Freestar и Dodge Caravan
Automatic transaxle fluid and filter change (every 30,000 miles or 24 months). Какво излиза като цена -
Mercon туба 5л - най-скъпото естествено 25-30$, филтър и гарнитура 10-20$ не помня точно, труд както намериш. Не ти
излиза по скъпо от 120$ цялата смяна, което е за 50,000 км ако обърнеш милите, 6 пъти да го смениш са ти 720$ а си навъртял 300,000км.
Айде намери някой да ти ремонтира скоростна кутия за 720$ и кола която да те изкара 300,000km, Цените ремонт на авт. скоростна кутия
започват от 2200$ затова нали се сещаш че кола над 220,000км върви 1000-2000$ скапеш ли скоростната хвърляш колата, никой не си играе
да ремонтира вече и да налива пари и канадеца вече знае че трябва да е продава тази кола и бърза да се оттърве час по скоро, да вземе сигурните 1000-2000$
че не се знае дали няма да остане и без тях ако се забави. Малко хора са карали 200,000км само един и същ автомобил, дори и аз не съм един от тях. :lol: :lol: :lol:
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

ablood написа:Проблемът не е в колата, а в стиснатите собственици. В книжката си пише, че трансмисионното масло трябва да се сменя всеки 15000км. Математически излиза по-изгодно да я караш 150-200'000 без смяна на маслото и после направо да смениш трансмисията (да му мисли този който ще кара колата тогава). Към тази икономия трябва да се добавят и часовете които тези смени отнемат.
Наистина е въпрос на късмет.
В грешка съм. Отворих книжката на сегашния си караван (2004) и виждам, че се сменя между 60'000км и никога, в зависимост от експлоатацията. Значи 2 неща:
Първо - бележат огромен напредък, спрямо предишните модели.
Второ - трябваше да отворя книжката преди да сменя маслото(на 105к), което очевидно беше вече сменяно поне веднъж. :roll:
aseto

Мнение от aseto »

Според мен по принцип старите коли бяха по-здрави от новите и ремонтите им бяха доста по-евтини. Сега двигателите уж издържат по-голям пробег, но идва момент, когато ти излиза по-евтино да си купиш друга кола , вместо да ремонтираш старата. Аз за малко карах Плимут Караван през 2002, което е същото като Доджа и ми изглеждаше солидна кола. Новите Каравани и изобщо всички продукти на Крайслер получиха последно място по надеждност от абсолютно всички марки за 2009 от Консюмъррипортс. Всичко се променя много бързо на автомобилния пазар, това че Мерцедес 85' правиха най-здравите коли, не означава, че и сега ги правят.Или, че Хюндай беше преди години синоним на скапан евтин и некачествен автомобил, не пречи сега Хюндаите да заемат първите места в много класации. От американските коли някои модели на Форд могат да се сравняват по надеждност с японските коли. Имаше специално проучване за Северна Америка кои коли могат да достигнат най-голям пробег-Хонда, Тойота и Субару. Според мен и немските коли могат да достигнат много километри, но заради скъпите ремонти собствениците предпочитат да се оттърват от колата, вместо да я ремонтират. Иначе никога няма да забравя в музея на Мерцедес бях видял Мерцедес 190 (моята най-голяма слабост) на 6 милиона километра.
KaloyanR
Обратна връзка:

Мнение от KaloyanR »

Корейците са доста амбициозни, задминават и японците вече, малко само дизайна им куца още :lol:
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

що бе, най-новите хундаи наистина имат доста добър дизайн.
Само емблемата загрозява вида. :lol:

бтв, не по темата
http://www.bgben.co.uk/newsdetails.asp?nw=6917
Крайслер фалира днес
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Фалит, банкрут, тези термини в БГ-то за нищо ги нямат :-)
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

И кво стана? Сля се с Фиат. Не беше ли това целта на занятието?
todor73

Мнение от todor73 »

Fireman написа:Купете си най-търсената марка в Европа Volkswagen Jetta 1.9 турбо дизел.
Е,аз съм любител на дизела :wink:
Jetta-та има достатъчно вътрешно пространство и голям багажник.Виждам,че в Канада я има.Единствения недостатък е,че не е 4x4 за зимните периоди :cry:
Това е само за теб, като те чета :D

http://www.bc4x4.com/features/2007/gc-crd/

лошото е че ги спряха, май вече, втора ръка също трудно се намират, като гледах теста, човека дето го изпитваше каза, че това просто е перфектната комбинация дизелов двигател на Мерцедес и траксион карантии от Джиип. :wink:
Аватар
Rall

Мнение от Rall »

Aбе кефа да караш кола в състояние на "скрап" е неописуем
Чесно ви говоря кефя се всеки ден - педала до метала и хи4 ми не дреме малко са тия дето ме задминават :D - смяна на масло около 3000, 4000, 5000, 6000, 10 000 км абе когато съм на кеф тогава , превклчване на лоста на авт. скоростна кутия в движение - кой па казва че не требва :D , провиране през невъзможни места - голема работа дремеми че се драска боята. .. и т.н.
:beer: :beer: :beer:
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Крайслер вместо да сменят политиката, минавайки към по-икономични автомобили май са решили да предприемат драстични реформи, врътвайки, партньорите си.
Трудно се оцелява в тези ужкризисни времена, произвеждайки все големи, повечето скъпи коли. Единствения им евтин модел (Caliber) е доста смотан.
Стана ми смешно - представяте ли си Chrysler C300, или Dodge Magnum, или Grand Cherokee с двигатели на FIAT? :lol: Да не говорим за RAM, Durango, Pacific други ЗИЛ-оподобни.
aseto

Мнение от aseto »

Крайслер са загубена кауза. Ползваха ноухау, шасите и двигатели на Мерцедес и я докараха до под кривата круша, не вярвам и ФИАТ да ги спасят. Според мен единственият вариант е да уволнят всички ръководни кадри без изключение и да заложат масово на дизелово гориво и газ. Италианците поне са царе на газовите уредби, така след една -две години всички таксита в Северна Америка ще са Крайслери. Освен това италианците са ненадминати майстори в дизайна, което е еид от големите слабости на Крайслер. Само не знам качеството как ще го постигнат.
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

дизела е доста скъп май, поне в Канада. Към 90% от цената на бензина. А това си е доста, за тоя тиняк. Да се чудиш що.
То си е като ракията, най-хубавото излиза най-напред.

За газовите не знам. Наистина идея е да почнат коли с фабрични газови, но може би финалната дума ще има ам. правителство. За сега не е направило нищо, за да лансира природния газ.

Абе фиатите са най-големите коли. Спомнете си жигулите и ладите. :lol:
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола