SIN

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

ablood, мисля че това са очевидни неща, но все пак ще ти отговоря.
Всяко секретно нещо е относително секретно. Дали ще е пари, усилия или други ресурси - може да се преодолее.
Работата е - защо да улесняваш потенциалния вредител като си казваш СИН-а, когато може и да не го казваш. Това аз му викам логика, пък ти ако искаш му викай параноя.

По същия начин може ехидно да запиташ дали си мислим че рождените ни дати, средните инициали и прочие са секретни. Еми като не са - хубаво - напиши си ги тука тия неща заедно със СИН-а, да ги видим. Нали не са секретни, нали всеки може да ги намери за 5 минути.

Схващаш ли ?
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Не само схващам, ами съм и съгласен. Защо да ви давам SIN-а си, след като нищо не очаквам от вас? Естествено, че няма да ви го дам! Повечето от вас и местоживеенето не са си написали.

Но когато искам голям заем, или хубав апартамент, или нещо друго за което трябва да бъда проверен не смятам да затруднявам проверяващия.

Нали не мислиш, че този който е способен да злоупотреби с твоя SIN ще го поиска от теб?!?
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

ablood написа:Пуснал съм ви каквото намерих за 1 минута. Никой от вас не е платил, за да провери дали наистина SIN-finder-ите работят, а безплатните естествено, че са спамърски.
Абе ти нормален ли си, да плащам на "някакъв" сайт в интернет, който твърди че можел да открие СИН-номер :shock: И то даже не е СИН-номер ми американски SSN. Ми плати ти като си такъв гълъб и ще видиш как след 2 дена с кредитната ти карта е поръчана чисто нова кола я в Мексико, я в Южна Африка :lol:
Ти като получиш имeйл от нигерийски принц, който има да изнесе $10,000,000 от страната и иска да му помогнеш срещу 10% заплащане, сигурно и на него му вярваш :lol:
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Ако дори и един от всичките стотици хиляди спамъри, пълнещи ми денонощно пощата наистина искаше да сподели с мен обещаните милиони би си струвало, ама имам по-голям шанс да стана аз нигерийски принц.
По едно време започнах да се забавлявам отговаряйки им: "Заинтересуван съм. Обадете ми се на ++359888..." следва български секс телефон, от най-най-скъпите. :lol:
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

ablood написа: По едно време започнах да се забавлявам отговаряйки им: "Заинтересуван съм. Обадете ми се на ++359888..." следва български секс телефон, от най-най-скъпите. :lol:
Това е добро, но има и по-добро, някакъв пич почнал да дава нишани че е много хлътнал и ги молел да му пратят някакви нигерийски фолклорни маски, ръчна изработка нали, щото бил колекционер и т.н.
И те му пратили веднъж дваж.
Та така се реализирала схемата - да измамиш измамниците.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Публикувай отговор