Какво смятам да работя,след пристигането ми в Канада ?!?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Жени

Мнение от Жени »

krimon написа:
Жени написа:А и в Канада честно казано ми се струва, че в нетуъркинга често са замесени не само вуйни и вуйчовци, а и на девер ти Петко зълвиния син! :wink:
айде да не обобщаваме за Канада :wink: ......
Крими мила, ти пак не четеш! Казвам, че на мен така ми се струва! Моето мнение не претендира да е обощаващо, а е субективно :wink:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Жени, въпроса не е в четенето, а в интерпретацията - не навлизай в софистки спорове :) Ако наистина ти се струваше трябваше да започнеш така:

На мен ми се струва, че в Канада ....

а не:

В Канада честно казано ми се струва, че ... последвано от бомбастично изказване за вуйчовци и стрини :lol:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Жени

Мнение от Жени »

krimon написа:...... Напоследък и аз подбирам персонал, никога не е имало някой, който да ми е пробутан от роднина или с препоръка....
Аз пък в БГ подбирах персонал и то повече от 5 години и там никога не съм се сблъсквала лично с шуробаджанащина, но това не означава, че я няма! :wink:
krimon написа:...... Нетуъркингът, който съм забелязала е на съвсем друго ниво - сключват се договори с компании (между две фирми), където някой от шефовете има приятели или роднини.
Е това вече е високо ниво на шуробаджанащина в Канада, а щом има високо ниво, аз лично смятам, че няма как тя да не съществува и на по-ниските нива, в които ти се намираш, но щом казваш, ще ти повярвам! 8)
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Абе аз не съм на толкова ниско ниво колкото се опитваш да ми припишеш, защото избирам и компании :lol:
И тъй като нямам роднини на ръководни постове там, шуробаджанащината никак не фърфи 8)
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Жени

Мнение от Жени »

krimon написа:Абе аз не съм на толкова ниско ниво колкото се опитваш да ми припишеш, защото избирам и компании :lol:
И тъй като нямам роднини на ръководни постове там, шуробаджанащината никак не фърфи 8)
Нали ти обещах да ти повярвам! Какво се обясняваш повече! Спи спокойно! :wink:
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Lub0 написа:Нетуркинг-а няма нищо общо със шуробаджанащината...
Така си е ! Нетуъркинга е следващо поколение връзкарство. Включва освен шуреи , баджанаци, друга рода и всякакви взаимноизгодни познанства от типа "ти на мен, аз на теб". Освен това изглежда и има претенциите да бъде много логична, професионална и справедлива система за уреждане.
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

krimon написа:
аз пък през ден получавам по имейл ту от федералната, ту от провинциалната администрация покана да започна работа /даже не се изисква интервю/.
Брей, директно покана за работа, без интервю и без дори да са те видяли ! Бравос! Това в коя Канада? Реалната или тази на "можещите" ?
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

не знам в коя Канада е, но явно не е в твоята, филипне

в този форум има няколко човека, които познавам, започнали по същия начин работа - явяваш се на изпити /общодостъпни, няколко пъти годишно/, събираш необходимото ниво /българите сме с максималния брой точки/ и попадаш в профил-лист, откъдето държавните институции ти предлагат възможности да започнеш работа.

ето ти последният имейл, който получих на 29 април с предложение за работа
Bonjour,

J'aimerais vérifier avec vous votre intérêt et disponibilité pour un poste d'agent de bureau, classe nominale pour le palais de justice de St-Hyacinthe au secteur civil et services à la population du ministère de la Justice de Québec. Il s'agit d'un emploi régulier à temps plein (35 heures par semaine), dont le lieu de travail est situé au 1550, rue Dessaulles à St-Hyacinthe. Le salaire annuel est de 32 540.01. Le salaire horaire est de 17,82$

Principales tâches :

Sous la supervision d'une technicienne en droit du secteur civil, procéder à l'ouverture, la mise à jour et au suivi des dossiers afin d'assurer le soutien aux tribunaux et aux opérations des services judiciaires reliées au secteur civil.

Recevoir les procédures, déterminer la juridiction, s'il y a lieu, y apposer les droits de greffe et ouvrir les dossiers.

Effectuer la saisie au Registre de pensions alimentaires (RPAL) et procéder à l'expédition des documents.

Agir comme greffier-audiencier en préparant les dossiers pour la cour, en assistant aux audiences, en y rédigeant les procès-verbaux des débats, en faisant les écritures appropriées, en appelant les causes portées aux rôles, en assermentant les témoins avant leurs dépositions, en recevant et en cotant les exhibits déposés à l'audience et en signant le procès-verbal. Opérer le système servant à l'enregistrement numérique des débats.

Capter à l'aide d'un micro-ordinateur toutes les procédures reçues en y faisant les opérations requises afin d'assurer l'ouverture des dossiers et leur mise à jour dans la banque des données.

La date de début de l'emploi sera déterminée après le processus d'embauche, tout en étant le plus tôt possible.

Si l'emploi vous intéresse, veuillez communiquer avec moi, dans le meilleur délai possible, soit par courrier électronique (marie-eve.legare@justice.gouv.qc.ca) ou par fax au (418) 646-3899.

Cependant, si vous n'êtes pas disponible ou intéressé(e) par le poste offert, veuillez m'en informer en communiquant avec moi au (418) 646-7656, poste 20049.

Veuillez ne pas transférer ce courrier électronique à une connaissance puisque l'embauche ne peut se faire qu'à partir des personnes dont le nom figure sur la liste émise à la suite d'un concours du Gouvernement du Québec.

N'hésitez pas à communiquer avec nous pour plus de détails. Nous vous remercions de l'attention que vous porterez à cette offre d'emploi et vous prions d'agréer nos salutations les meilleures.

Kareen Simard
Service des interventions conseils en gestion
Direction du personnel et de l'administration

Ministère de la Justice
1200, route de l'Église, 8e étage
Québec (Québec) G1V 4M1
Téléphone: (418) 646-7656 poste 20049
Télécopieur: (418) 646-3899
kareen.simard@justice.gouv.qc.ca
Жени

Мнение от Жени »

krimon написа:......явяваш се на изпити
......профил-лист, откъдето държавните институции ти предлагат възможности да започнеш работа.
.....Le salaire horaire est de 17,82$
За да не си голословна, разкажи ни моля те за какви изпити става въпрос и обясни повече за този проф-лист! Ще е по-полезно за новопристигащите, отколкото да научават, че си взела максимум брой точки. :wink:

И това ли е заплатата на час - ами то е ясно защо получаваш покани за без интервю в такъв случай! :wink:

П.П. ще ме извиниш, ако в обявата, която си пуснала става ясно за изпита, които се държи или пък за проф-листа, но аз френски не вледея! :wink:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

В обявата не съм пуснала нищо, пуснала съм два линка към държавната администрация по-горе, където е подробно обяснено какви са изпитите - за федералната даже с видео-симулации на изпитите 8)
krimon написа:ето ти два основни сайта

Квебекска администрация
http://www.carrieres.gouv.qc.ca/

Федерална
http://jobs-emplois.gc.ca/index-eng.htm

а ето тук има публикувани в момента 189 предложения за работа за федер. администрация

https://psjobs-emploisfp.psc-cfp.gc.ca/ ... ckBtn=true
Специално за предложението, което съм цитирала по-горе, съм видяла, че образованието ми е било подходящо за административни служители и съм кандидатствала за такъв конкурс. Беше назначена дата за изпити на които се явиха на око 2000 души - за тези дето живеят в Мтл, изпита се състоя в ЕТS в събота и университета беше препълнен. Изпитите бяха 3 в този случай - общи математически и логически задачи /умножение и деление, текстови задачи с някакви работни ситуации/, текст от закон и отговор на въпроси. Времето беше от 9 до 12 ч. Аз свърших в 10 ч и имах възможност да си проверя теста поне 10 пъти :) Изкарах близък до максималния брой точки, това което съм чувала и от българите, които са се явявали на такива изпити и които работят за провинциалната администрация. Онтарио си има свой сайт за държавна администрация.

Изпитите за федералната са сравнително по-трудни и траят по-дълго - цял ден. Доста е изморително. Пак зависи за какъв профил работа се явяваш, но има такива, които са общи за всички завършващи в една година висше образование. Общо четири бяха - език, математика-логика, ситуации, есе: два сутрин и два следобед.

Не бих могла да бъда полезна на новопристигащите с такава информация :roll:

Заплатата е според длъжността - помощник-администратор, за Монреал е добра заплата, та даже и за Торонто. Не ми се вярва ти да получаваш по-висока в детската градина :)
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

ееее !!!

Кримон и Жени,
оцапахте темата. Това да не са ви шипките. Абе няма ли модератори тука!?
Никой няма нужда от вашите сплетни. Идете да сготвите нещо.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола