Въпрос за кола
- ablood
- Обратна връзка:
Далеч съм от мисълта, че новата кола не е най-хубавата кола, но нито нов приличен автомобил, нито нов ван може да се върже под $25000
Брат ми имаше ван Mazda MPV с мотор Ford правена тук. Концепционално добра, но някак си каплава и разваляща се. Отърва се от нея.
Имал съм 3 GM-a (2 Понтиак-а и един Шевролет). Ужасни коли - привлекателни на пръв поглед, но развалящи се и трудни за оправяне.
Сменям вече 3-ти Додж Караван. Скромна, негъзарска кола, но обикновенно върви с всички екстри и ако се сменя маслото на скоростната кутия, то първите 200'000 км минава без почти никакви ремонти. Вероятно се срещат и дефектни коли, но аз не съм попадал. Возя се в огромен, комфортен салон, без вибрации, товаря каквото си искам, не стъпвам в сервизи и харча смесено 11.5/100, независимо от сезона. Ако лятото не ползвам климатик, а зимата не ползвам дистанционното запалване ноже и да падне, ама от това ли да пестим?
Брат ми имаше ван Mazda MPV с мотор Ford правена тук. Концепционално добра, но някак си каплава и разваляща се. Отърва се от нея.
Имал съм 3 GM-a (2 Понтиак-а и един Шевролет). Ужасни коли - привлекателни на пръв поглед, но развалящи се и трудни за оправяне.
Сменям вече 3-ти Додж Караван. Скромна, негъзарска кола, но обикновенно върви с всички екстри и ако се сменя маслото на скоростната кутия, то първите 200'000 км минава без почти никакви ремонти. Вероятно се срещат и дефектни коли, но аз не съм попадал. Возя се в огромен, комфортен салон, без вибрации, товаря каквото си искам, не стъпвам в сервизи и харча смесено 11.5/100, независимо от сезона. Ако лятото не ползвам климатик, а зимата не ползвам дистанционното запалване ноже и да падне, ама от това ли да пестим?
- MrGeek
- Путлер Капут
Европейските и американските октанови числа се изчисляват по различни формули, поради което не са едно и също нещо. Американският 87 съответства на европейски 92. Принципно европейския бензин е с леко по-високи октанови числа, но изхождайки от действителността в БГ, предполагам бензина, който идва от Лукойл с марка 95 повече се доближава до стандарта на 92, затова нивата са съпоставими.marinero написа:Кой ти каза че октана е по голям в Америка.
Почва се от 87, 89 и най скъпият е 91.
Понеже си още в БГ и много ги разбираш кажи как са там, случайно да започваха от 95?!

- ablood
- Обратна връзка:
Съгласен съм. Всеки си го мери както си иска. Някой ми разказаше, че Рено Лагуна 2002 е пуснато на българския пазар с голямо закъснение, защото е трябвало да кракнат прекалено прецизния компютър за да може да работи с българския скапан бензин. Въпреки това една година по-късно моя кум, минаващ през Сърбия с такава кола, заредил в тамошен Shell и няколко километра по-късно компютъра на колата изписал STOP и угасил колата. Значи има и по-зле от нас.MrGeek написа:Европейските и американските октанови числа се изчисляват по различни формули, поради което не са едно и също нещо. Американският 87 съответства на европейски 92. Принципно европейския бензин е с леко по-високи октанови числа, но изхождайки от действителността в БГ, предполагам бензина, който идва от Лукойл с марка 95 повече се доближава до стандарта на 92, затова нивата са съпоставими.marinero написа:Кой ти каза че октана е по голям в Америка. Почва се от 87, 89 и най скъпият е 91. Понеже си още в БГ и много ги разбираш кажи как са там, случайно да започваха от 95?!

Volvo V70, втора генерация, при тебе се продават за около 9 хил. Фасон, мегдан, въздушни възглавници де що искаш и не горят много. Натисни тук.
Малко отклонение - май се спрях на Huyndai Elantra 2007 - 50 000 км. ,там с есктрите му. По мой сметки отговаря на това което търся само цената е с 3 000 отгоре,но това са 25 долара за 4 години,така че май ще се справя. Иначе гледах и Santa Fe , но беше 2004,без гаранция в цената,харчеше много,абе май избрах засега. Ще видим след 1 седмица като отида с парите какво ще стане.
- Kan_Tangra
колко струва тоя хундай?
Току що проверих има Хонда Акорд 2005 за 9 к
и 2006 за 13к $ преди таксите.
Вземи една, или пък Тойота Камри и се радвай на живота.
Току що проверих има Хонда Акорд 2005 за 9 к
и 2006 за 13к $ преди таксите.
Вземи една, или пък Тойота Камри и се радвай на живота.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола