Какво смятам да работя,след пристигането ми в Канада ?!?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

prace написа:Това, което го е написала екс-съфорумката е много вярно. Аз имам въпрос към майките с повече от едно дете тук:

Какво правите през лятото, когато децата са ваканция от училище, а вие работите? Daycare е много скъпо удоволствие, особено ако имаш повече от едно дете, а работата ти не е високо платена.
Какво правите в такива случаи?
Оставях ги сами в къщи - поръчвах на по-голямото дете да гледа по-малкото (9 г./5 г. и последващите години). Вечерта им обяснявам как да си прекарат деня, какво да направят и им се обаждахме редовно по телефона.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
leaf

Мнение от leaf »

"Summer day camps for kids"

Пробвайте да намерите такива там където живеете.
Има специални и за деца от семейства с ниски доходи.
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Език се учи с писане, практика и желание, независимо къде си. Аз започнах да уча английски когато бях на 5, после на ниво езикова гимназия и още 3 години в университета. От 7 години го използвам ежедневно във всичките му форми и пак има какво да науча и срещам непознати думи.

Изводът от всичко, което сте написали до сега е, че от езиковите умения няма по-важно, що се отнася до емиграция.
Fireman

Мнение от Fireman »

Без английски не може,това е сигурно.
Без значение е работата,малка или голяма фирма.
Според мен има разлика дали стъпваш в Канада с изградена основа на английския или никаква такава.
Често виждам хора,които за тях да си включат компютъра,да си изтеглят филм и да го пуснат,и какви ли не още за мен лесни неща - то за тези хора това си е далчена планета.Както има и хора,които сричат по наглийски.
Отиваме в Канада за да се развиваме( всеки по своему разбира това развиване),в това се включва и познанията по английски.
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Въпроса е дали "стъпването" в Канада с основа по английски няма да ти изиграе лоша шега. То е ясно, че никой ням ада емигрира без никакви познания, ама в крайна сметка колко добри трябва да са ти познанията?
Fireman

Мнение от Fireman »

В крайна сметка Вальо при едни са по-добри познанията,при други по-слаби :)
Кой за каквото е учил,нали така беше :)
Ти си с езикова гимназия,моята половинка също :wink: ,вие сте като мой покровители.Аз така и така съм мъж под чехъл,че не ми пречи :oops:
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

Да вметна нещо по въпроса за кариерата и работата - според мен това са две различни неща. С малко или никакъв език можеш да имаш най-много работа (после втора, трета и т.н.). Ако човек иска кариера, обаче, няма как да стане без език.

Занзибар не те знам в кой свят живееш, та твърдиш подобни неща:
ZanzibarHero написа:Разбирането на езика е достатъчно за да можеш да работиш всички възможни работи с изключение на...
ZanzibarHero написа:...много хора се напъват да работят в компютърно ориентирани дейности. Просто там ... не предполагат високи комуникационни умения.....
Това просто няма как да е вярно (без значение дали става дума за Канада или друга държава). Не може само да разбираш малко и да се надяваш да хванеш прилична работа. А и колко ли точно може да разбира човек, който не може да говори?!? Нещата са свързани. Пък това за компютърно ориентираните дейности... кои са те? Компютрите и всичко по тях са едва ли не създадени на английски. Да не би някой да очаква в Канада да попадне на Windows/Linux на Български, та да се справи без език?

ZanzibarHero написа:Чужд език най-добре се учи в средата
Тук съм съгласен до толкова до колкото средата изключително много помага. Но средата няма да те научи. Ако човек не си седне на г**а и не се постарае малко прото няма как да стане. И, разбира се, категорично не съм съгласен че в България няма как да научиш език (или поне Английски език). Вярно иска си малко късмет (в моя случай чудесна преподавателка в средното и възможност да общувам с чужденици) и доста работа.

Това, обаче, за мен е бисера на темата!!! Подчертал сум думите, които са същноста на един много стар и за съжаление много здраво вкоренен Български манталитет - ако нямаш връзки си за никъде! Това, виждате ли е наааай-важното. Без език може. Без опит може. Без <каквото се сетите /> може. Но без връзки не може! Вервайте ми - ще се върна в България ако това се окаже истина и в Канада!
ZanzibarHero написа:Най-важното е да "имаш, намериш, попаднеш" на човек, който да ти "помогне, ходатайства, намери, насочи"
Айде стига съм писал глупости, че имам да уча по английски...
Успех на тия, които мислят че може без това!
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

То шуробаджанащина има навсякъде по цял свят. Нормално е да има и в Канада. Е, сега, че в БГ е очевадна и толкова силно изразена е друг въпрос.
Жени

Мнение от Жени »

valioiko написа:То шуробаджанащина има навсякъде по цял свят. Нормално е да има и в Канада. Е, сега, че в БГ е очевадна и толкова силно изразена е друг въпрос.
Ами има, не е като да няма, но тук му казват networking! :wink:
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Fireman написа:В крайна сметка Вальо при едни са по-добри познанията,при други по-слаби :)
Ти си с езикова гимназия,моята половинка също :wink: ,вие сте като мой покровители.Аз така и така съм мъж под чехъл,че не ми пречи :oops:

Значи ли това че тримката ще живеете заедно ?!? :shock: :lol: :lol:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

myhata II написа:
Fireman написа:В крайна сметка Вальо при едни са по-добри познанията,при други по-слаби :)

Муха, що ме кълнеш бе човек??? :shock:
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

valioiko написа:
myhata II написа:

Муха, що ме кълнеш бе човек??? :shock:
:shock:
Ти не четеш ли ?!?
Стефан Цанев
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Сега му обърнах внимание...и наистина има такъв смисъл, ама ай стига сега.... :?
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Жени написа:
valioiko написа:То шуробаджанащина има навсякъде по цял свят. Нормално е да има и в Канада. Е, сега, че в БГ е очевадна и толкова силно изразена е друг въпрос.
филипне в пола :lol:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

krimon написа:
Жени написа:
филипне в пола :lol:
:shock: Кримон ,кви поли кви Филипинци ?!? 8)
Стефан Цанев
Публикувай отговор