Пълномощно
Пълномощно
Някой може ли да ми даде насока,какво точно трябва да съдържа пълномощното,което мисля да оставя на майка ми преди да заминем.Имам притеснения,че мога да изпусна нещо и затова моля тези минали по този път да помогнат.
Предварително благодаря!
Предварително благодаря!
-
Няма такова нещо като генерално пълномощно.Най добре направи няколко пълномощни, като в тях делегирай права на майка ти да те представлява пред държавните и общински институции-КАТ, НАП, НОИ,Общински служби, като е добре да бъде описано подробно за какво точно искаш да я упълномощиш.Изготви си пълномощно за банките в които имаш сметки,укажи за кои сметки искаш да те представляват,за какви точно финансови операции.След като завериш нотариално пълномощното го занеси в банката да го впишат в техния регистър.Повечето банки не приемат пълномощни които не са вписани при тях.
както и пред всички учебни заведения, МЕИ, гимназия и каквото там сте учили, да изисква, получава всякакви документи свързани с образованието ви, за продажба на каквото и да било трябва да се упомене точно, община, данъчни и всякакви, за които ви иде на ум, че после не се знае, знае ли се...
хубаво е сами да си напишете пълномощното, ползвайте образци в интернет има и после само заверка при нотариус, хубаво е да си имате копие тук
хубаво е сами да си напишете пълномощното, ползвайте образци в интернет има и после само заверка при нотариус, хубаво е да си имате копие тук
I'll try being nicer if you'll try being smarter.
Жени, ако в пълномощното не е указан срок на валидност, то действа за неограничен срок, на практика до оттеглянето му от упълномощителя.
Но и poumpy е прав - такива чиновници в БГ под път и над път - бъка от административно неграмотни и войнстващо твърдоглави бюрократи, които не се интересуват от законовата регламентация, а действат на принципа: Да откажа, че е по лесно и е по- сигурно!
Но и poumpy е прав - такива чиновници в БГ под път и над път - бъка от административно неграмотни и войнстващо твърдоглави бюрократи, които не се интересуват от законовата регламентация, а действат на принципа: Да откажа, че е по лесно и е по- сигурно!
Точно обратното се случи при нас. Не беше упоменато до кога важи и казаха, че в този случай срока на валидност е до края на календарната година, в която е издадено пълномощното.justine написа:Жени, ако в пълномощното не е указан срок на валидност, то действа за неограничен срок, на практика до оттеглянето му от упълномощителя....