За Българския Език
- st.stojchev
- Обратна връзка:
За Българския Език
actualno.com
23.04.2009 10:02
Турската наглост !!! : Искат да отменят Българския Език като задължителен, т.е. държавата ни няма да изисква от гражданите си да знаят граматични и пунктуационни правила. Той пак ще се изучава, но няма да се изисква. "Няма държава, която да не изисква от гражданите си, които са минали българско обучение, да не знаят книжовен език. Няма значение турци, роми, африканци, араби. Щом са граждани не трябва да се съобразяват със законите и правилата на държавата, в която имат гражданство..." Това е предложено от председателя на Коми ията по образованието и науката господин Лютви Местан. На 20 март е прието на първо четене без възражение. Защо не е казано по новините никой си няма и на представа. Апелирам всички, които имат българско самосъзнание да подпишат петицията, защото иначе от България скоро няма да остане и следа. Това е скандално и не бива да се остави така. На по-долу посоченият електронен адрес можете да подкрепите българския език. Ако одобрявате петицията можете да я препратите на ваши познати.
= = = bgpetition.com/knijoven-balgarski/index .html
Турската наглост !!! : Искат да отменят Българския Език като задължителен, т.е. държавата ни няма да изисква от гражданите си да знаят граматични и пунктуационни правила. Той пак ще се изучава, но няма да се изисква. "Няма държава, която да не изисква от гражданите си, които са минали българско обучение, да не знаят книжовен език. Няма значение турци, роми, африканци, араби. Щом са граждани не трябва да се съобразяват със законите и правилата на държавата, в която имат гражданство..." Това е предложено от председателя на Коми ията по образованието и науката господин Лютви Местан. На 20 март е прието на първо четене без възражение. Защо не е казано по новините никой си няма и на представа. Апелирам всички, които имат българско самосъзнание да подпишат петицията, защото иначе от България скоро няма да остане и следа. Това е скандално и не бива да се остави така. На по-долу посоченият електронен адрес можете да подкрепите българския език. Ако одобрявате петицията можете да я препратите на ваши познати.
Обединени сме силни - хан Кубрат!
http://www.a.primorsko2.com
Лято идва:
http://www.vbox7.com/play:2b33fcfe
http://www.a.primorsko2.com
Лято идва:
http://www.vbox7.com/play:2b33fcfe
- ablood
- Обратна връзка:
Хайде пък ти! Турците да не са 3-4% малцинство? С какво са по-различни от квебекарите в Канада?
Има много региони в БГ, където български изобщо не ти е нужен, и ще стават все-повече. Време ви е да го преглътнете.
АСИМИЛИРАТ НИ, защото жените ни не искат да раждат. Кариерата и фигурата им е по-важна от живота на децата им.
Има много региони в БГ, където български изобщо не ти е нужен, и ще стават все-повече. Време ви е да го преглътнете.
АСИМИЛИРАТ НИ, защото жените ни не искат да раждат. Кариерата и фигурата им е по-важна от живота на децата им.
Alblood, това че не си напреднал в развитието си, не оправдава простотиите, които постоянно бълваш. За езика няма какво да коментирам с човек, който контактува с децата си на език, който самият той не владее и заниманията му се свеждат до електронни игри, сърфиране в интернет и аранжиране на двора ала Нане Стоичко.
Прави ми впечатление обаче друго. Струва ми се, че ти си от онзи неприятен тип хора, които винаги мърморят и търсят вината някъде другаде и се оплакват. Преди да обвиняваш жените, че не искат да раждат, първо задай си въпроса:"Какъв мъж съм аз?"
Прави ми впечатление обаче друго. Струва ми се, че ти си от онзи неприятен тип хора, които винаги мърморят и търсят вината някъде другаде и се оплакват. Преди да обвиняваш жените, че не искат да раждат, първо задай си въпроса:"Какъв мъж съм аз?"
Ето, отново заемаш позицията на ощипана мома на хорото.
Расата тук няма нищо общо и как изчисли, че 3 деца са необходими, за да запазя расата си? Когато ми дойде времето ще имам деца, истински българчета, които ще говорят и пишат и на български език, ще познават и обичат бабите и дядовците си, а няма, както е в твоя случай да ходят на "туризъм" в България.
Всъщност дори не съм те обидил, защото всичко, което съм написал отговаря на истината. Неприятен е начинът, по който се вайкаш и прехвърляш вината върху жените , че не искали да раждат деца. Най-неприятното в цялата работа е, че сам ти написа, че разговаряш с децата си само на френски, а съпругата ти комуникира с тях на български език. И сега имаш безочието да виниш българските жени за асимилирането ни като етнос и език? От многото неща, които съм видял в този живот, едно от най-неприятното е било жената да носи мъжа на гърба си и безропотно да работи, за да върви семейството напред, а мъжът да не прави нищо, да е вечно онеправдан, изморен, депресиран, критикуващ.
Надявам се модераторите да не изтрият цялото ми мнение заради поуката, която си изваждам от цялата тази история:
"Когато си насран, не чуруликай!"

Всъщност дори не съм те обидил, защото всичко, което съм написал отговаря на истината. Неприятен е начинът, по който се вайкаш и прехвърляш вината върху жените , че не искали да раждат деца. Най-неприятното в цялата работа е, че сам ти написа, че разговаряш с децата си само на френски, а съпругата ти комуникира с тях на български език. И сега имаш безочието да виниш българските жени за асимилирането ни като етнос и език? От многото неща, които съм видял в този живот, едно от най-неприятното е било жената да носи мъжа на гърба си и безропотно да работи, за да върви семейството напред, а мъжът да не прави нищо, да е вечно онеправдан, изморен, депресиран, критикуващ.
Надявам се модераторите да не изтрият цялото ми мнение заради поуката, която си изваждам от цялата тази история:
"Когато си насран, не чуруликай!"
Аман от пишман патриоти.
Иначе по въпроса. От 1967 до скоро абортите в България са били повече от ражданията. Факт.
Иначе по въпроса. От 1967 до скоро абортите в България са били повече от ражданията. Факт.
- Independent
А има ли статистика какъв процент от тези аборти са направени по настояване на "мъжа" в семейството. А колко са правени заради невъзможността родителите да си отгледат детето, дори и да го искат?Marto написа:Аман от пишман патриоти.
А има ли статистика колко са неуспешните опити за забременяване? А някой да знае какво се прави в тази насока в България?
Изобщо едни ей-такива ми ти работи за размисъл!
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Re: За Българския Език
Като се призовават хора да подписват петиция в зашита на българския книжовен език е добре призивът да бъде на същия този български книжовен език....Защо не е казано по новините никой си няма и на представа. ...
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
aseto написа:Alblood, това че не си напреднал в развитието си, не оправдава простотиите, които постоянно бълваш.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
- lz2arn
- Обратна връзка:
Офтопик:
Дали гледката ще е по-приятна ако ситуацията е обърната?aseto написа:От многото неща, които съм видял в този живот, едно от най-неприятното е било жената да носи мъжа на гърба си и безропотно да работи, за да върви семейството напред, а мъжът да не прави нищо, да е вечно онеправдан, изморен, депресиран, критикуващ.
Благодаря на отговорилите. Дважди на премълчалите.
по този въпрос има обширна дискусия в бг-мамма (2 теми по 50-тина стр.) и тя е в полза на тезата, че мъжа е длъжен да издържа семейството, а жената трябва да работи само за удоволствиеlz2arn написа:Офтопик:Дали гледката ще е по-приятна ако ситуацията е обърната?aseto написа:От многото неща, които съм видял в този живот, едно от най-неприятното е било жената да носи мъжа на гърба си и безропотно да работи, за да върви семейството напред, а мъжът да не прави нищо, да е вечно онеправдан, изморен, депресиран, критикуващ.

Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Re: За Българския Език
това е спам, който даже не е публикуван в актуално.ком, а се разпространява от Атака по форумите ... За какво говоримst.stojchev написа:ц

Знам, че вече не е модерно да се мисли така, ама според мен мъжът и жената имат различна роля в семейството, в обществото и изобщо в живота. Според мен е недопустимо мъж, който претендира, че е представител на силния пол, да се вайка и да прехвърля всички отговорности и грешки върху жената или жените като цяло. Правенето на деца не е занимание самотно. Мъжът, всъщност затова е мъж, за да носи отговорност за постъпките си. Недопустимо е също и жена да не обръща внимание на децата си и напълно да загърбва функциите си по възпитанието им. Това пък е част от отговорността на жената-майка. Тези принципи според мен са валидни и днес, въпреки , че в модерните общества се считат за сексизъм и отживелица.lz2arn написа:Офтопик:Дали гледката ще е по-приятна ако ситуацията е обърната?aseto написа:От многото неща, които съм видял в този живот, едно от най-неприятното е било жената да носи мъжа на гърба си и безропотно да работи, за да върви семейството напред, а мъжът да не прави нищо, да е вечно онеправдан, изморен, депресиран, критикуващ.
- ablood
- Обратна връзка:
Математика! Две деца не са достатъчни, имайки впредвид множеството бездетни, самотници и рано-починали. Здравите семейства би трябвало да компенсират.aseto написа:как изчисли, че 3 деца са необходими, за да запазя расата си?
Съгласен. В масовия (и в моя) случай двамата работят, като мъжът изкарва малко, или много повече. Познавам само едно семейство-изключение, но там има дисбаланс във възможностите и амбициите.aseto написа:едно от най-неприятното е било жената да носи мъжа на гърба си
Болно ми е, че изразяваш нещата по такъв начин, защото харесвам образованите, интелигентни, самостоятелни жени. Лошото е, когато отлагат до безкрайност първото, или следващото дете, оправдавайки се пред себе си, че "сега не е момента", или "не мога да му осигуря добро бъдеще" и други подобни. Почти всеки ден минавам покрай някоя от множащите се монреалски джамии. Как за тези жени има много подходящи моменти? Нима "доброто бъдеще" е по-важно от мястото под слънцето?aseto написа:И сега имаш безочието да виниш българските жени за асимилирането ни като етнос и език?
Съжалявам, че представям нещата по такъв сух и директен начин, неприятен за такива чувствителни личности като теб. Няма нужда да си статистик - погледни Българските, или Канадските улици. Еманципацията вдига стандарта на бялата раса, като едновременно с това я заличава.
Вместо да продължаваш да ръсиш гадости по мой-адрес ела да пийнем по утешителна биричка с BBQ в слънчевата неделя!