Ползвате ли консултантски/посреднически услуги

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.

Ползвате ли консултантски/посреднически услуги за вашата процедура

Да (Кебек)
6
12%
Да (Федарална)
7
14%
Не (Кебек)
23
46%
Не (Федарална)
14
28%

Общо гласове: 50
breakcure

Re: здр

Мнение от breakcure »

Жени написа:.... и не харчиш нерви и време! :wink:
а харчиш толкова пари, колкото ако сметнеш нервите и времето, които си изхабил докато ги изкараш и спестиш може да се окаже че е крива сметката и е било по-добре да концетрираш усилията в прочитането на няколко сайта в интернет :lol:
а и както казаха по-горе: като дойдете тука пак ли посредник ще наемате за единия милион глупости и тревоги които ти предстоят първите месеци ?
Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

Наеми фирма, ако: написа:Ако имаш печеливш частен бизнес и много искаш да се набуташ в страна с богат, но разпределен вече пазар и жестока конкуренция. В такъв случай, наеми адвокат от Канада да ти движи всички процедури. Ако не успее най-вероятно няма да ти вземе пари, защото ще му излезе лошо име, че не може да се справи с тази лесна задача.

Друга причина, за която се сещам, е, ако имаш отказ. Наемаш Канадски адвокат и той скъсва Министерството на Имиграцията и Гражданството.
По слухове, разходите за наемане на такъв адвокат, специализиращ по имиграция в Канада, възлизат на около 2000-3000 CAD. И визата е гарантирана (стига да не лежиш в затвора за убийство в същото време, май. Той ще ти каже какви са шансовете ти при това положение.).
При всички останали случаи можете да се справите и сами, ако го считате за тренировка ...
Жени

Мнение от Жени »

breakcure написа:
Жени написа:.... и не харчиш нерви и време! :wink:
а харчиш толкова пари, колкото ако сметнеш нервите и времето.....
Ами те парите са за да се харчат! А нервите е наистина важно да си ги пазиш! :wink:

То по тази логика - да не даваме пари за нищо. Примерно езици се учат като седне човек сам да чете за без пари и не е нужно да се ходи на уроци. 8)

Питай Fireman да ти каже от собствен опит колко нерви и време изхаби при първото си кандидатстване и ако го знаеше предварително дали нямаше направо да плати на фирма. :D
Fireman

Мнение от Fireman »

Aaaa Жени,ние само един път сме кандидатствали :P
Хората са прави ,че човек ако започне да търси информация за процедурата,да чете ще се справи и сам.
Но има и семейства,които сами са подавали и някъде нещо не са сметнали както трябва,или нещо друго колкото и да са чели.
Затова,когато ние решихме да кандидатстваме се доверихме на Павлин Пенчев.
Не може да се сравнява това -щом сме били с посредник по процедурата за емиграция,видиш ли значи няма да се справим в Канада и че там ще трябва да търсим пак посреднически услуги.
Има друго нещо,за самата процедура е недопустимо да има грешки -проби и поради това сме ЗА Посредник- това е по-важната част(стига да има пари)
Докато в Канада човек може да си позволи да се лута в търсене на работа и други.
Philip1747

здр

Мнение от Philip1747 »

hadministratora ще ти обесня какво точно ни спестиха неща които за теб можеби не са важни но за мен са.Аз предпочитам някои които се занимава с тези неща и е добър да ми ги комплектова да ми ги приготви и да оцени моите възможности за евентуален успех на кандидатурата ни.Да не говорим за времето което трябва да се изгуби в търсене на фирма която да преведе документите да платиш и после примерно да излезе че не са преведени като хората и пак да търсиш фирма за преводи има много главоблъсканици с тези кандидатури.като гледам хората които си блъскат главите по цял ден тук в форума и се обеждавам все повече че посредниците са нужни
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Всичко е въпрос на информираност. Не се предоверявайте на тези фирми и не си мислете, че са чак толкова просветени. Аз се убедих, че не е така. Ако не бях послушал себе си, сега щях да съм си затворил вратите за Канада точно заради такава фирма.
Philip1747

здр

Мнение от Philip1747 »

valioiko здр аз не се предоверявам на фирмата ни но им имам доверие защото са ни доказали до момента че можем да разчитаме на тях нямам представа от каде си и с коя фирма си кандидатствал но ние сме доволни много от нашата
pumpy

Мнение от pumpy »

Аз открих за форума, след като си бях направил медицинските. Една позната ме ръчкаше НЕПРЕКЪСНАТО да седна и да видя този форум - е имаше полза - намерих страхотни приятели в Канада.
Колкото до процедурата, съм си седял и чел информацията по сайтовете. Беше си ясно написана и не виждах какво повече може да направи за мен фирма, срещу 4000 долара по това време, освен да ме прати по федералната процедура и все още да съм си в БГ, чакайки интервю от Букурещ ;)
Но, за всеки влак си има пътници....
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

Жени написа:фирмата, която ползвахме пое всички разходи по преводите и кореспонденцията!...
Хм... интересно :)
KaloyanR
Обратна връзка:

Мнение от KaloyanR »

hadministratora написа:
Жени написа:фирмата, която ползвахме пое всички разходи по преводите и кореспонденцията!...
Хм... интересно :)
ще да са били някои самаряни :lol:
Жени

Мнение от Жени »

Fireman написа:Aaaa Жени,ние само един път сме кандидатствали :P .....
Да, прав си Fireman! С този ник само веднъж сте кандидатствали! :lol:
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

Philip1747 написа:...да ми ги комплектова да ми ги приготви...
За подреждане и комплектоване на документи няма да дам няколко стотин лева/долара!
Philip1747 написа:...да оцени моите възможности за евентуален успех на кандидатурата
Критериите за оценка са ясни и са публични. Да не говорим че няма и много възможности за тълкуване. Посредническата фирма може ли да ми каже нещо по-различно?
Philip1747 написа:...времето което трябва да се изгуби в търсене на фирма която да преведе документите...
Фирмите са оторизирани от МнВР. Аз знаех няколко и преди да се хвана с процедурата. Преди да си дам документите проверих в сайта на министерството, кои са наистина оторизирани - отне ми около 30 мин.
Philip1747 написа:...като гледам хората които си блъскат главите по цял ден тук в форума и се обеждавам все повече че посредниците са нужни
Чак пък да си блъскаме главите..... Според мен е много хубаво това че, хората обменят мисли, идеи и опит. Сдобиването и с трите по принцип е от голяма полза а всеки един човек.

С горното не искам да засегна ползвалите посреднически услуги, а просто споделям как аз виждам нещата. До тук не прочетох нищо, което да ме накара да се усъмня дали не съм сбъркал че съм се хванал сам.

Valioiko, ще споделиш ли какво точно са объркали от фирмата, с която си имал проблеми? Пък ако кажеш и коя е може да спестиш подобни главоболия на някого.
Philip1747

zdr

Мнение от Philip1747 »

hadministratora да ти кажа това си е твое мислене явно разполагаш с време за тези неща аз не разполагам с това време и предпочитам някои да ми движи документите и да ме насочва по време на процеса и да си кажа честно повечето хора тук са наистина готини и форума е направен точно за да ти помага но има хора които и като четат форума пак не могат да се оправят и да си кажа честно има хора тук които дърдорят врели некипели такаче наи малкото което тази фирма може да ти каже и да ти даде съвет е от жизнено важно значение,има фирми които са много зле но има и такива които са направени за да помагат.ти мислиш че са излишни аз не мисля така
Жени

Мнение от Жени »

Не става въпрос дали някой е сбъркал или не. :wink:

Всеки си е взел собствено решение по въпроса с фирмите, просто защото при всеки ситуацията е различна и самите ниесме различни хора.
breakcure

Мнение от breakcure »

като гледам колко баламурници има тука направо сериозно вече се замислям дали да не се върна в БГ да отворя една "посредническа" фирма :lol: .... е ще я нареча кантора де, да звучи малко по-така :lol:
Публикувай отговор