Ванкувър или Монреал
- kikolilokiko
продължителността на живота е един от най-добрите показатели - за справка виж продължителността на живота на циганите (ако ме обявиш са дискриминатор виж колко са циганите сред бг емигрантите в Канада)aseto написа:Вальо, според един мой приятел, който има дълги години опит в демографските въпроси, причината за нарастващото население е не в положителния прираст, а в удължената продължителност на живота. Добре, ама животът, колкото и да е продължителен, си има край. И когато населението на една държава е застаряващо, нарастването на броя му е само временно явление.
демографските проблеми съществуват сред всяка една развита цивилизация (справка Западна Европа - само сред ниско образованите и с нисък стандарт раждаемостта е висока)
по всички тези показатели Канада е на плюс
САЩ водят съвсем друга емиграционна политика - зелена карта, нелигални в аграрния сектор от Мексико и т.н.
всичко това за мен е плюс за Канада

emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
- Kan_Tangra
само да вметна 120 хилки взимат вишистите само в Едмънтън. Евентуално може и в Калгари.
В простосмъртните провинции започват от 50 ина бона само. После растат.
Пак е по-добре от невишистите, които са за около 20ина х. на година.

В простосмъртните провинции започват от 50 ина бона само. После растат.
Пак е по-добре от невишистите, които са за около 20ина х. на година.

pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
A ве аз мноо се чудя що онея в Бг се даватолкова акьл,за по умни и знаещи ли се имат ?!?
Като почнеш с оня поженкара,дето щял да работи сьщата работа тука ,ха смешник !!!
Я ела тука при батко ти муха да видиш човека 17 г.бил пожарникар в Бгто ,тука тьрка офисите от сутрин до мрак,що ли ша питате вие ,що а ?!?
Щото на него чака цело семейство

Като почнеш с оня поженкара,дето щял да работи сьщата работа тука ,ха смешник !!!
Я ела тука при батко ти муха да видиш човека 17 г.бил пожарникар в Бгто ,тука тьрка офисите от сутрин до мрак,що ли ша питате вие ,що а ?!?
Щото на него чака цело семейство

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
- Lub0
- Обратна връзка:
Ами защо сте се забили по гетата, като ви дразнят цветнокожите немога да разбера? Живота си е какавто си го направиш и никакви дипломи за више няма да ти помогнат, ако си куца калинка...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
- Lub0
- Обратна връзка:
Какво иска Канада: да знаеш език (както БГМонтреал ви го е казвал 1000 пъти) и да си професионалист, а не вишист парашутист...
Примерно бил началник инжинер конструктор, какъв конструктор, като един мотор не е конструирал през живота си или пък какъв началник, като не е имал бюджет за 10 лева, за който да е бил отговорен...
Примерно бил началник инжинер конструктор, какъв конструктор, като един мотор не е конструирал през живота си или пък какъв началник, като не е имал бюджет за 10 лева, за който да е бил отговорен...
Lub0 for President!
###############
###############
- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
Аз пак ви казвам - връщайте се. Що стоите там като постоянно плюете? Явно хич не ви харесва и е много гадно. Мазохисти ли сте или какви?
Работата е там, че хората в България не са научени да работят и сега като се наложи да се работи истински и работата се вкисва и почват едни плюенета.... По думите на Любо разбирам, че Канада е за можещи хора с професионални умения и езикови познания (не само на хартия). Започвам да си мисля, че плюещите по Канада (не повече от 3-4 човека в този форум) по-горе изброените неща им бъркат плановете.
Работата е там, че хората в България не са научени да работят и сега като се наложи да се работи истински и работата се вкисва и почват едни плюенета.... По думите на Любо разбирам, че Канада е за можещи хора с професионални умения и езикови познания (не само на хартия). Започвам да си мисля, че плюещите по Канада (не повече от 3-4 човека в този форум) по-горе изброените неща им бъркат плановете.
Ами и ти да си, така ще работиш - ако си свършиш работата до обяд, току са решили че няма бачкане за всички и ти кажат "свободен си" на другия ден. Протекционизма до нищо добро не води в дългосрочен план, няма ли конкуренция, става лошо за държавата, ама ние да стигнем до пенсия, после потоп.Всичко е исмислино, ти в Канада да си видял някой да работи през ноща по пътищата, а в една развита европа, Германия, Австрия се работи само през ноща да не се пре4и на трафика през деня. Айде да не се лъжем как се работи в Канада, ниско ефективен труд, отек4ително 4акане, дълги срокове. Само сляп човек не вижда колко са неефективни и смотани.
Гледам Маринеро взел да се изразява по-умерено и вярно. Има и чувство за хумор, та не се хващайте на всичко. 120 хилки са си много пари отсякъде погледнати. Никой не ги дава ей така, ако може и с по-малко да мине. Те наште градски съветници взимат по 96 само годишно, а са чичковци на доста години и опит...

Embrace your climate change!
Първо, момчета, правилно е да се пише "виСшист".
Второ, ако идващите от България се вслушват (четат) малко повече и прибързват в изводите си по-малко, само ще спечелят от това. Разбирам ви, че сега ви е гадно в България, а пък Канада ви изглежда като обетована земя, но след като дойдете и поживеете малко тук поне малко ще си промените мнението. Лошо няма да се надъхвате, за да успеете да се интегрирате по-добре,ама внимавайте да не "прегорите".
И сега един оф топик: За съжаление по целия свят е един и същи шит. Глобализацията наложи силово принципите на западните банкери. Тези принципи са гадни и противочовешки и скоро хората от Изтока ще са принудени да забравят как хубаво може да се живее при по-малко динамични темпове на живот, здрави и сплотени семейства, развит дребен семеен бизнес.... В България, в която отраснахме времето все още не беше пари. То беше житейски опит, безброй незабравими спомени със семейство и приятели, бавно хранене, бавни и смислени разговори по кафетата, живот без стрес. Имало е много неприятни аспекти, но аз помня това с добро. Сега България е запазила негативните аспекти от миналото, но взема и най-лошото от запада. Може би единственото нещо, което може да направи човек в такива времена е да създаде собствен свят, заобграден от семейство и близки приятели и да не излиза от него. Този свят може да бъде създаден, както в Монреал, така и във Ванкувър, а сигурно и в Едмънтън, ако останалите условия са налице.
Второ, ако идващите от България се вслушват (четат) малко повече и прибързват в изводите си по-малко, само ще спечелят от това. Разбирам ви, че сега ви е гадно в България, а пък Канада ви изглежда като обетована земя, но след като дойдете и поживеете малко тук поне малко ще си промените мнението. Лошо няма да се надъхвате, за да успеете да се интегрирате по-добре,ама внимавайте да не "прегорите".
И сега един оф топик: За съжаление по целия свят е един и същи шит. Глобализацията наложи силово принципите на западните банкери. Тези принципи са гадни и противочовешки и скоро хората от Изтока ще са принудени да забравят как хубаво може да се живее при по-малко динамични темпове на живот, здрави и сплотени семейства, развит дребен семеен бизнес.... В България, в която отраснахме времето все още не беше пари. То беше житейски опит, безброй незабравими спомени със семейство и приятели, бавно хранене, бавни и смислени разговори по кафетата, живот без стрес. Имало е много неприятни аспекти, но аз помня това с добро. Сега България е запазила негативните аспекти от миналото, но взема и най-лошото от запада. Може би единственото нещо, което може да направи човек в такива времена е да създаде собствен свят, заобграден от семейство и близки приятели и да не излиза от него. Този свят може да бъде създаден, както в Монреал, така и във Ванкувър, а сигурно и в Едмънтън, ако останалите условия са налице.