Bravo, Val! 100% zastavam zad tvoite dumi! I ne e losho naistina da si slojish nyakoy gotin avatar, primerno gotino mace s klenovo listo na cheloto.
Tova kakva bila ikonomikata, kolko bili uspelite i kolko ne sa si tipichni izcepki v bg stil, koito mnogo me draznyat. Vinagi sam se chudel zashto bugarchetata sa tolkova chernogledi i negativno nastroeni?!

Vseki sam reshava koe go pravi shtastliv i koe ne. Men zaplatata s ne znam kolko nuli ne me pravi shtastliv, zatova i ne bih napusnal Canada kolkoto i pari da mi predlagat v bg. No, da se vrnem na temata. Chovek tryabva da e ambiciozen, da znae kakvo iska i da e gotov da potrpi izvestno vreme lisheniya, za da go postigne, a ne da doyde tuk i ot prviya den da hlenchi, che nishto nyamalo smisal, bez dori da se e opital da go napravi!
Tova, che 90% ot horata sa se nakovali s neshto, ne oznachava, che i vie shte se nakovete i obratno, tova, che 90% ot horata sa usepli s neshto ne oznachava, che i vie shte imate sashtiya uspeh, no edno e sigurno, dokato ne se opitate da go napravite nyama da razbete. No, e vajno sashto da znaete kakvo iskate i da vlagate vsichko ot sebe si, za da go postignete, a ne ot prviya pat da kajete- oh ne stava!
A, i Lubo e mnogo prav, che mnogo hora lajat i za kvalifikacii/obrazovanie i za poznaniya po ezici i posle ima nepriyatni iznenadi.
No, opredeleno negativismat i karucarkite obnoski sa dvete neshta, koito nay-mnogo me draznyat u bugarite!
Davam i konkretni primeri. Kogato kanadec mi poiska neshto toy/tya mi kazvat shte mi dadesh li moliva si, molya, primerno i posle kazva, blagodarya, a bulgarite kazvat: "ya mi day moliva si" i posle ne kazvat blagodarya. Na patya kanadcite spirat i pravyat pat na peshehodcite, a v bg vseki den za peshehodeca e borba na patya na jivot i smrt. Nyakoi kazvat, che tova v Canada bilo licemerie, no na men dobrite manieri mi deystvat pozitivno i mi podobryavat nastroenieto, nezavisimo dali sa iskreni ili ne, a i chestno kazano predpochitam kanadski shofyor licemerno da mi napravi pat na ulicata pred bg shofyor, koyto iskreno iska da me sgazi. :idea:
Za negativisma e sashtata rabota, ot nay-malkite neshta do nay-golemite naykoi bulgarcheta sa tolkova chernogledi, che samo kato gi sreshtna i posle ne iskam nikoga da gi vijdam. Ne sluchayno poddrjam kontakti s ne poveche ot 5-6 bulgari v Ottawa!
Shte pokazvam az mestnata katedrala Notre Dame na nyakakvi bulgari, no oshte predi da sme ya stignali te mi kazvat, che tya sigurno shte e zatvorena, no tya pak se okaza otvorena i dajd shtyalo da zavali dokato idem do parlamenta, no toy pak vze, che ne zavalya, i rabota nyamalo da si nameryat nikakva i nikoga nyamalo da se pochuvstvat kanadci, nikoga nyamalo da nauchat dobre ezicite i nikoga tova i nikoga onova. I am sick of all this shit damn it! I az malko v bg stil iskam da izpolzvam dumata nikoga sega. Az nikoga ne se otkazvam ot celite si, kolkoto i hora da mi kazvat, che ne moga da gi postigna i kolkoto i trudnosti da sreshtam! Nikoga ne iskam da vijdam vtori pat chovek, koyto samo me zarejda s negativism. Nikoga ne iskam da jiveya v bg, ako shte da se prevrne ot ebana strana na zadnika na Evropa v mejduplaneten ray! A, za tezi, koito gi e obidil terminat "ebana" mogat da vidyat, che toy beshe upotreben za Canada.
Good luck na vsichki!